İhtiyaç kredisinde vade sınırı ne kadar?
İhtiyaç kredisi almak isteyen milyonlarca kişi ihtiyaç kredisinde vade sınırının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki, ihtiyaç kredisinde vade sınırı ne kadar? İşte detaylar...
Eğitim, giyim, yol, tatil, seyahat gibi bireysel harcamalarınız veya hizmet alımları için gerekli nakit ihtiyaçları karşılayan ihtiyaç kredisinin vade sınırının ne kadar olduğu merak ediliyor. Bankaların güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları dönemsel olarak farklılık gösterebiliyor.
İhtiyaç kredisine ihtiyaç duyan kişiler "İhtiyaç kredisinde vade sınırı ne kadar? İhtiyaç kredisini nasıl çekebilirim" gibi sorulara yanıt arıyor.
İhtiyaç kredisi, acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak için başvurabilecek bir tür tüketici kredisi olarak tanımlanıyor. Bu kredi türü, kişisel ihtiyaçların karşılamak için kullanılabilir ve belirli bir vade boyunca ödemesi düzenli taksitler halinde gerçekleştirilebiliyor.
Tüketici kredisi de denilen ihtiyaç kredisi 18 yaşının üzerindeki bireysel müşterilerin hepsine veriliyor. Tüm bankalar çok çeşitli vade ve faiz oranlar ile farklı ihtiyaçlara uygun olarak tasarlanan ihtiyaç kredisi ürünlerini bireysel müşterilerin seçimine sunuyor. İhtiyaç kredisi almak isteyen milyonlarca kişi ihtiyaç kredisinde vade sınırının ne kadar olduğunu merak ediyor. İhtiyaç kredisine ihtiyaç duyan kişiler "İhtiyaç kredisinde vade sınırı ne kadar? İhtiyaç kredisini nasıl çekebilirim" gibi sorulara yanıt arıyor. Peki, ihtiyaç kredisinde vade sınırı ne kadar? İşte detaylar...
İHTİYAÇ KREDİSİNDE VADE SINIRI NE KADAR?
İhtiyaç kredilerinde vade sınırı BDDK tarafından yapılan açıklamaya göre aşağıdaki gibidir:
Kredi Tutarı Vade Sayısı
50.000 TL altındaki tutarlar için 36 ay
50.000 TL - 100.000 TL arası tutarlar için 24 ay
100.000 TL üzerindeki tutarlar için 12 ay
İhtiyaç kredisi başvuru yaparken aranan en temel koşullar arasında 18 yaşından büyük olmak, sigortalı çalışan olmak, belgelenibilir gelire sahip olmak ve kredi notunun risksiz grupta yer alması bulunuyor.
İhtiyaç kredisini vadesinden önce kapatmak isteyen kişiler, banka mobil şubesini kullanarak veya direkt banka ile iletişim kurarak krediyi kapatabiliyor. Konut kredisinin aksine ihtiyaç kredisinde erken kapama cezası bulunmadığından kredinizi vade bitiminden önce kapatmak istediğinizde bir ceza ödenmiyor.
Trend GYO Trend Bulvar'da yaşam ay sonunda başlıyor!,
Petrol fiyatları yine yükselişte, 90 dolar sınırına ulaştı
Mara Green Life'ta yüzde 40 peşinatla 4+1 villa! Yeni proje!