26 / 08 / 2024

bostancı tuzla arası damla sulama çalışması

bostancı tuzla arası damla sulama çalışması

İBB'den yapılan açıklamada, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar kapsamında, toprak altı damla sulama sisteminin Bostancı ile Tuzla arasında yaklaşık 17 kilometre boyunca refüjlerde kullanılmaya başlandığı bildirildi...

Tuzla-Samandıra metro hattı için tarih verildi! Tuzlalılara müjde! Geri sayım başladı...

İBB Adayı Murat Kurum Pendik'teki Trafik sorununu ele alarak, Tuzla-Samandıra arasında ihtiyaç duyulan raylı sistem hattı ile ilgili tarih verdi. 

Mercan Tuzla Vesen Yalıları 8 Haziran'da görücüye çıkıyor!

Denize sıfır konumuyla İstanbul’un en özel markalı konut projeleri arasında yer alan Mercan Tuzla Vesen Yalıları 8 Haziran'da görücüye çıkıyor.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler başvuruları 2021!

KİPTAŞ tarafından Tuzla'da hayata geçirilecek Meydan Evler Projesi'nde detaylar belli oldu. 31 Mayıs'ta temeli atılacak projede 31 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında ön başvurular yapılacak. 

Tuzla, yatırımcıların yakın markajında!

Mega kent İstanbul’un sayfiye alanları arasında bir klasik olarak yer alan Tuzla, gelişen ulaşım ağı, yaşamın tüm unsurlarını içerisinde barındıran prestijli yatırım alanlarıyla yatırımcı taleplerini yukarıya taşımaya devam ediyor.

İSTİM Tuzla projesinde teslimler başlıyor!

Yatırımcı ve işletmecisine kazanç vadeden Türkiye’nin en modern sanayi ve ticaret merkezleri arasında yer alan İSTİM Tuzla projesinde teslimler başlıyor.

Tuzla Postane Mahallesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Postane Mahallesi, 5856, 6700 Parseller ve Parseller Arasındaki Yol Alanı ile 5856, 6700 Parseller ile 5858 Parsel Arasındaki Yol Alanına İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Dudullu-Bostancı Metro Hattı 2021'de açılıyor!

Bostancı – Dudullu arasını 21 dakikaya düşürmesi planlanan Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nda çalışmalara yeniden başlandı. Saatte tek yönde 44 bin 400 yolcu taşınabilecek hattın 2021'de açılması planlanıyor.

Dudullu-Bostancı Metrosu'nun yapımına yeniden başlandı!

Bostancı – Dudullu arasını 21 dakikaya düşürmesi beklenen Dudullu-Bostancı Metrosu'nun yapımına yeniden başlandı. Yüzde 70’i tamamlanan hattın 2021 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Bostancı-Dudullu Metro Hattı ne zaman açılacak?

Bostancı-Dudullu Metro Hattı'nın ne zaman açılacağı Anadolu Yakası'nda oturan vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki Bostancı-Dudullu Metro Hattı ne zaman açılacak?

Tuzla imar planı tadilatı askıda!

Tuzla İlçesi, Sultanbeyli Samandıra ile Kurtköy Kavşağı Arası TEM Kuzey Güney Yan Yolları Projesi ile Tuzla Kurtköy Kavşağı ile Şekerpınar Kavşağı Arası TEM Kuzey Güney Yan Yolları Ön Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda...

Bostancı yol ve kavşak projesi imar planı askıya çıktı!

Kadıköy Bostancı Tünel Caddesi-Kayışdağı Caddesi Arası Bağlantısı Yol, Kavşak Revize Uygulama Projesine ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Yeni Havalimanı'nın bagaj sistemi dünyaya örnek olacak!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın bagaj sistemi, Taksim ile Tuzla arası bir mesafeye denk gelen 42 kilometre uzunluğa sahip olacak. Havalimanına erken gelen yolcular, bagajlarını istedikleri anda teslim alma şansına sahip olacaklar. 

Bostancı-Kayışdağı yol projesi 4. kez ihaleye açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bostancı-Kayışdağı arasına yapmayı planladığı yol ve kavşak için 4’üncü kez ihale açtı. Yeni ihale 21 Haziran’da yapılacak...

bostancı tuzla arası damla sulama çalışması Haberi

bostancı tuzla arası damla sulama çalışması


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, refüjlerde güvenlik ile su ve enerji israfını önlemek için toprak altı damla sulama sistemine geçti.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar kapsamında, toprak altı damla sulama sisteminin Bostancı ile Tuzla arasında yaklaşık 17 kilometre boyunca refüjlerde kullanılmaya başlandığı bildirildi.


Meydan ve refüjlerde yaygın kullanılan "spring" sistemde, rüzgarın da etkisiyle suyun savrularak yola akmasının ıslak ve kaygan zemin oluşmasına neden olduğu kaydedilen açıklamada, toprak altı damla sulama sisteminde, bitkinin ihtiyacı olan su ve bitki besin elementlerinin köke en yakın noktadan ulaştırıldığı, direkt köklere ulaştırılan su-gübre solüsyonuyla verimliliğin artırıldığı vurgulandı.


Diğer sulama yöntemlerine göre daha etkili olan sistemle rüzgar, yağmur ve güneş gibi çevresel faktörler dolayısıyla zarar gören sulama ekipmanlarının yer altına alındığı ve böylece ekipman...