17 / 05 / 2024

Bostanlı Deresi üzerindeki köprüler yıkılacak mı

Bostanlı Deresi üzerindeki köprüler yıkılacak mı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bostanlı Deresi üzerindeki taş köprüleri yıkıp 4 betonarme köprü yapmak istedi ancak proje fiyaskoyla sonuçlandı. 4 köprünün herbiri, inanılmaz hatalar nedeniyle durdurulurken, bölge halkı yaşadıklarına isyan etti

Konak Tramvayı Gazi Bulvarı çalışmaları 18 Eylül'de tamamlanacak!

Konak Tramvayı'nın imalat çalışmaları kapsamında bir kritik eşik daha aşılıyor. Şehitler Caddesi güzergahında yer alan Meles deresi üzerindeki karayolu köprüsünün inşaatı tamamlanıyor.

İzmir Bostanlı Deresi'ne çelik köprü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayı güzergahındaki Bostanlı Deresi üzerinde hayata geçirdiği 37 metrelik köprünün montajını üç gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

Silivri Boğluca Deresi üzerindeki son binalar yıkıldı!

Silivri Belediyesi ekipleri, Boğluca Deresi üzerinde yapı ömrünü tamamlamış son kalan üç binanın yıkımını başarıyla gerçekleştirdi.

Karşıyaka Demirköprü bölgesi yeniden doğdu!

Geçmiş yıllarda şiddetli yağışlar sonrası Bostanlı Deresi’nin taşmasıyla sürekli kabus yaşayan Karşıyaka Demirköprü bölgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla adeta yeniden doğdu.

Karşıyaka Demirköprü'nün çehresi değişti!

Karşıyaka Demirköprü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla yeniden doğdu. Kamulaştırmalar yaparak Bostanlı Deresi’ni ıslah eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgenin yeni ve modern çehresini park ve spor alanlarıyla süsledi.

Karşıyaka Demirköprü imar planına uygun hale getirildi!

Geçmiş yıllarda şiddetli yağışlar sonrası Bostanlı Deresi'nin tasmasıyla sürekli kabus yaşayan Karşıyaka Demirköprü bölgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla adeta yeniden doğdu.

Altınordu Bülbül Deresi’nde temizlik çalışmaları başladı!

Altınordu Belediyesi, şehri ikiye bölen Bülbül Deresi’nde yaz sezonu için temizlik çalışmalarına başladı. Hemen her yağışta yüksek kesimlerden gelen taş ve ağaç kütükleriyle kaplanan Bülbül Deresi’nde temizleme çalışmaları sürüyor.

2004 yılında Tavukçu Deresi'nin ıslahı için 4 milyar dolar gerekli!

2004 yılında İSKİ Genel Müdürü Ali Çodur, sağanak yağış dolayısıyla sürekli taşan Tavukçu Deresi'nin ıslahı için 4 milyar dolara ihtiyaç bulunduğunu ve çalışmaların tamamlanması için ise 4 yıl gerekli olduğunu söylemiş.

Burhaniye'de köprü çalışması devam ediyor!

Burhaniye merkez taşıyıcı yolu üzerinde kalan Karıca Deresi üzerindeki eski köprü Burhaniye Belediyesi tarafından yeniden yapılıyor.

Kandıra Kışla Deresi’nde ıslah çalışmaları başladı!

Yaklaşık 50 yıldır her sağanak yağışta sel felaketine neden olan Kışla Deresi’nde, Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi desteğiyle ıslah çalışmaları başladı.

İzmir Bostanlı Deresi'nin kıyıları yenileniyor!

İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez'i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen "İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi" kapsamında, sıra, Bostanlı Deresi ve yakın çevresine geldi.

Uşak Dokuzsele Deresi'ne 35 milyon TL’lik yatırım yapılacak!

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’a Dokuzsele Deresi Islah Projesiyle yaklaşık 35 milyon TL’lik yatırım geleceğini dile getirdi.

Maşat Deresi ıslah çalışmaları tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Hendek Kocaahmetler Mahallesi’ndeki dere ıslah çalışmalarını tamamladı. Maşat Deresi üzerinde hayata geçirilen proje kapsamında 1,8 metre çapında 280 metrelik yeni bir hat oluşturuldu.

Bostanlı Deresi üzerindeki köprüler yıkılacak mı Haberi

Bostanlı Deresi üzerindeki köprüler yıkılacak mı


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka'da, Goncalar ile Demirköprü mahallelerini birbirine bağlamak için Bostanlı Deresi üzerindeki taş köprüleri yıkıp, yerine 100'er metre arayla yapmaya başladığı 4 betonarme köprü projesi fiyaskoyla sonuçlandı. Seçim öncesinde imar planları dikkate alınmadan plansızca yapıldığı iddia edilen 4 köprü inşaatının herbiri, inanılmaz hatalar nedeniyle durdu. Daha önce taş köprülerle derenin üzerinden geçebilen vatandaşlar yaşadıklarına isyan etti. Seçim sonrası kaderine terk edilen köprülerin ne olacağı merak konusu oldu.


Parasını halk ödüyor

Köprülerden ilki Ordu Caddesi ile Yusuf Nalkesen sokağının birleştiği yerde, ikincisi 100 metre ilerideki Demirköprü Alt Geçidi'ne bağlantı yapılması için yapılmaya başlandı. Üçüncüsü 6007 sokak girişine, dördüncüsü ise 1671 sokağa yapılıyordu. 

Küprülerin inşaatında yükselme durmadı. Köprülerin ayağı 2 metreyi bulunca, evlerin giriş kapandı. Vatandaşların büyük tepkisi üzerine köprülerin inşaatı apar...