19 / 07 / 2024

botaş doğalgaz ithalatı

botaş doğalgaz ithalatı

Enerji Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Doğalgaz Piyasası Kanunu'nda yapılacak değişiklikle BOTAŞ'ın gaz ithalatı yapması yetkisinin esnetilerek Bakanlar Kurulu'na verileceğini ve gerekmesi halinde şirketin yeni gaz alımını yapabileceğini söyledi....

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

BOTAŞ'tan Eylül doğalgaz tarifesi açıklaması geldi! Eylülde doğalgaza zam mı gelecek? 

BOTAŞ, eylül itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesi ile ilgili açıklama yaptı. Eylül ayında doğalgaz faturalarına zam mı gelecek? Bu ay doğalgaza zam mı geliyor? İşte detaylar...

BOTAŞ Temmuz doğalgaz tarifesini resmen açıkladı! Doğalgaza zam mı geliyor? 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) temmuz ayı itibariyle geçerli olacak yeni tarifeyi açıkladı. Peki temmuzda doğalgaza zam mı geliyor? Doğalgaza zam gelecek mi? İşte 2023 Temmuz doğalgaz tarifesi.

Doğalgaz faturalarında tarih verildi! BOTAŞ'tan tüm abonelere duyuruldu!

0 TL doğalgaz faturası için açıklamada geldi. Doğal gaz kullanan kişilere duyuruldu. İşte detaylar!

BOTAŞ tarife tablosunu yayımladı! Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Peki Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Doğalgaz fiyatlarına resmen yüzde 20 indirim yapıldı! BOTAŞ'tan son dakika açıklaması geldi!  

BOTAŞ'ın internet sitesinde doğalgaz tarifeleri güncellendi. Nisan ayı için doğalgaz tarifelerinde indirim uygulanacak. İşte detaylar..

Doğalgazda devrim gibi bir dönem başlıyor! Acilen göz atın!

Rekabetçi piyasa oluşturulması amacıyla doğalgaz ithalatına hem BOTAŞ hem özel sektör için serbestlik getirmeyi amaçlayan kanun teklifi meclise sunuldu.

BOTAŞ deprem bölgesine doğalgaz verildiğini duyurdu! İşte doğalgazın verildiği yerler

Türkiye'yi sarsan Merkezüssü Kahramamaraş olan 7.5 ve 7.7'lik depremin ardından BOTAŞ, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay şehir giriş istasyonlarına doğalgaz verildiğini duyurdu.

BOTAŞ’ın bütçeye yükü yıllık 179 milyar TL oldu

Hükümet artan doğalgaz ithalat maliyetlerinin bir kısmını bütçeden karşılamaya devam ederken, BOTAŞ’ın merkezi bütçeye yükü de giderek artıyor. BOTAŞ’ın borç ve görevlendirme gideri olarak merkezi bütçeye yükü son 1 yılda 179 milyar Türk Lirası oldu.

Doğalgaz fiyatlarına örtülü zam! BOTAŞ açıkladı

BOTAŞ bugün yayımladığı Ekim ayı tarifesiyle birlikte konut ve elektrik üretimi için doğalgaz fiyatını değiştirmedi, bunun yanı sıra büyük sanayide kullanılan doğalgazın fiyatını yüzde 4.9 ile yüzde 37 oranında artıracak yeni bir fiyatlama formülü devreye soktu.

Doğalgaz fiyatları yeni aya zamlı girdi! İşte detaylar!

Doğalgaz fiyatına yeni zam yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), eylül ayı tarifesini açıkladı. İşte detaylar!

Doğalgaz fiyatlarına yeni tarife! Zam kapıda mı?

Ocak ve Şubat'ta, doğalgaz fiyatlarına yüzde 1 oranında zam yapan BOTAŞ, 1 Mart’tan geçerli olacak yeni doğalgaz tarifelerini yarın açıklayacak.

Şırnak ve Hakkari'ye doğalgaz müjdesi!

BOTAŞ, iki yıl süreyle Türkiye'nin doğalgaz ağını genişletme çalışmalarına ağırlık verecek. Şırnak gelecek yıl, Hakkari ve Artvin de 2018'de doğalgaza kavuşacak. Öte yandan yenilenebilir enerjide de çalışmalar hızlandırılacak.

botaş doğalgaz ithalatı Haberi

botaş doğalgaz ithalatı


Enerji Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Doğalgaz Piyasası Kanunu'nda yapılacak değişiklikle BOTAŞ'ın gaz ithalatı yapması yetkisinin esnetilerek Bakanlar Kurulu'na verileceğini ve gerekmesi halinde şirketin yeni gaz alım kontratları yapabileceğini söyledi. Doğalgaz Piyasası Kanunu'nda değişiklikler öngören tasarı Enerji Bakanlığı tarafından Başbakanlık'a gönderilmişti. Tasarının kısa sürede TBMM'ye gönderilmesi bekleniyor.


BOTAŞ, İHTİYAÇ OLURSA DEVREDE


Mevcut yasada BOTAŞ'ın doğalgaz piyasasındaki payının 2009 sonuna kadar yüzde 20'ye kadar azaltılmasına dair hüküm yerine getirilemedi. BOTAŞ'ın halen piyasadaki payı kontrat bazında yüzde 80 düzeyinde bulunurken, tasarının hayata geçmesi durumunda BOTAŞ'ın yeni kontratlar yapmasının yolu da açılmış olacak. Reuters'ın sorularını yanıtlayan Kilci, tasarı ile BOTAŞ'ın ticaret, depolama ve iletim olarak üçlü bir yapıda örgütlenmesinin öngörüldüğünü belirterek, 'Yeni düzenlemede BOTAŞ'ın gaz ithalatı Bakanlar Kurulu kararıyla mümkün olacak, eski yasadaki kısıtlamalar Bakanlar...