15 / 05 / 2024

bozankaya yerli metro

bozankaya yerli metro

Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli metro projesine start veriliyor. Yerli metro, gelecek yıl Türkiye’de kullanılacak ve ihraç edilecek.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli metro projesine start verildi!

Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli metro projesine start veriliyor. Yerli metro, gelecek yıl Türkiye’de kullanılacak ve ihraç edilecek.

İstanbul'daki metro yatırımları hızlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimlerinin yaptığı “Raylı Sistem” çalıştayından metro yatırımlarını hızlandırma ve yerli teknolojilere ağırlık verme kararı çıktı.

İstanbul'un sürücüsüz metrosu yerli yazılıma emanet!

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen SCADA yazılımı, megakent İstanbul'da yakında açılması planlanan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey sürücüsüz metro hattının idaresini sağlayacak.

Narlıdere metro ihalesine görülmemiş ilgi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 7.2 kilometrelik F.Altay-Narlıdere Metro hattının yapımı için 20 Aralık'ta yapacağı uluslararası ihale için yerli ve yabancı 17 firma ihale dosyası aldı.

Bozankaya ilk metro ihracatını gerçekleştirecek!

Sincan’da tramvaydan metroya, elektrikli otobüsten trambus’a kadar üretim yapan Bozankaya, Türkiye’nin ilk metro üretimini ve ihracatını gerçekleştirecek.

İBB mühendis yetiştirme akademisi kuracak!

İstanbul Tramvayı projesi kapsamında yerli metro ve tramvay üretimine başlayan İBB, projenin gelişimi için mühendis yetiştirme akademisi kuracak. Ayrıca eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere iş imkanı da sunulacak.

Bombardier Türkiye'de yerli metro üretecek!

2014’te 20,1 milyar dolar satış geliriyle dünyanın en büyük tren ve uçak üreticisi konumundaki Bombardier, Türkiye’de yerli metro vagonu üretimi için bir Türk firması ile ön anlaşma yaptı.

Recep Altepe, Türkiye’nin ilk metro vagonlarını inceledi!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreterek tarihe geçen Bursa, metro vagonlarını da sürece dahil etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin ilk metro vagonlarını inceledi.

Bursa'nın İpekböceği tramvayı Avrupa'da görücüye çıktı!

Durmazlar Holding, geliştirdiği yeni bir hafif raylı sistem aracı olan Green City ile Avrupa kentlerinin taşımasına talip. Durmazlar’ın hedefi, tramvay ve hafif raylı sistem araçlarından sonra Türkiye’nin ilk yerli metro aracını da üretmek

İpekböceği tramvayı Avrupa'da görücüye çıktı!

Durmazlar Holding, geliştirdiği yeni bir hafif raylı sistem aracı olan Green City ile Avrupa kentlerinin taşımasına talip. Durmazlar’ın hedefi, tramvay ve hafif raylı sistem araçlarından sonra Türkiye’nin ilk yerli metro aracını da üretmek

Ankara Metro ihalesi için 10 şirket bir araya geldi!

Ankara Metrosu ihalesine getirilen "yerli" şartı Türk şirketlerini harekete geçirdi. Yerli tramvay ve metro vagonu üretimi için 10 "babayiğit" bir araya geldi

Metro, 2011'deki 6. mağazasını Samsun'da açtı!

Metro Toptancı Market 2011 yılı için Türkiye'deki 6'ncı mağazasını 15 milyon euro'luk yatırımla Samsun'un Canik ilçesinde açtı. Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, "Bu yıl açtığımız 6 mağaza ile 2 bin kişiye iş imkanı sunduk" dedi

bozankaya yerli metro Haberi

bozankaya yerli metro

Türkiye, yerli elektrikli araçlar üretiminde yeni bir hamleye hazırlanıyor. Elektrikli otobüs ve tramvay üreticisi Bozankaya, Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli metro projesinin de startını verdi. Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre; Türkiye için büyük bir değer oluşturan üretim hem yurtdışına ihraç edilecek hem de ülke içindeki ağlarda kullanılacak. Firma, Romanya ile imzaladığı 150 milyon euroluk bataryalı troleybüs ve tramvay projelerinin teslimatını da 2021 yılında yapacak. Yeni projeler geliştirdiklerini anlatan Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, 2019'da Romanya pazarında önemli projeler üstlendiklerini söyledi. Ülkenin önemli şehirlerinden Temeşvar için 40 adede kadar bataryalı tramvay, Yaş şehri için 16 tramvay ve Bükreş için 100 adet troleybüs olmak üzere üç farklı şehirden ihaleler düzenlediklerini anlatan Günay, "Romanya'da imzalamış olduğumuz tramvay ve elektrikli otobüs ve troleybüs projeleri ek...