28 / 04 / 2024

Bozcaada imar planı değişikliği

Bozcaada imar planı değişikliği

İlk olarak 2013'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı 1/25 bin ölçekli nazım imar planı adanın yüzde 90'ını kapsayan tarımsal alanları 'bağ evi ve tarımsal fabrika' adı altında yapılaşmaya açmayı öngörüyordu...

Bozcaada imar planı neden iptal edildi?

BOZCAADA’nın yüzde 90’ını yapılaşmaya açacak olan plan, çevrecilerin itirazları üzerine iptal edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Adaların yapılaşma baskısı altında kalmaması için yeni düzenleme yaptık." dedi..

Bozcaada imar planı için 31 bin 971 imza toplandı!

Bozcaada imar planı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Belediye'nin çalışması beklenirken internette de imza kampanyası başlatıldı. Başlatılan kampanya ile 31 bin 971 destekçiye ulaşıldı.

Bozcaada imar planı ile ikiye bölündü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin Kuzey Ege’nin en canlı turizm merkezi bozcaada’da yeni imar planının uygulanması için sunduğu referandum önerisi adada büyük yankı uyandırdı.

Bozcaada'nın gündemi imar planı referandumu!

Yeni imar planı için gündeme gelen referandum önerisi Bozcaada’da halkı iki gruba ayırdı. Plana “Evet” diyen adalılar, “Hayır” diyenlerin çoğunun adaya sonradan yerleşen İstanbullular olduğunu söylüyor...

Bozcaada imar durumu 2014!

Çanakkale Bozcaada 1/100.000 ölçekli imar planı askıya ne zaman çıktı? Bozcaada 100 binlik imar planı için referandum yapılacak mı? Bozcaaada 1/25.000 ölçekli imar planı nerede? İşte Çanakkale Bozcaada imar durumu 2014 bilgileri!

Bozcaada imar planı için referandum mu yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, betonlaşacağı iddiaları ile gündeme gelen Bozcaada ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güllüce, Bozcaadalılar’ın katılacağı bir referandum yaparak istenen planın hayata geçirilebileceğini söyledi.

Yeni imar planı ile Bozcaada betona gömülüyor!

Bozcaada'nın yüzde 90'ını imara açacak imar planı hazırlayan Bakanlık, halkın dava açması üzerine Çanakkale ve Balıkesir'in tamamını kapsayan yeni plan hazırladı. Yeni imar planı ile Bozcaada betona gömülüyor.

Çanakkale köprüsü ilk kez imar planında!

Balıkesir-Çanakkale için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı ve dün gündeme getirdiğimiz Bozcaada'nın da yer aldığı 1/100 bin ölçekli imar planına göre yeni köprü Lapseki ilçesindeki Kocaveli köyü ile Gelibolu'ya bağlı Sütlüce köyü arasında inşa

Bozcaada'nın imar planı yenilendi!

İlk olarak 2013'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı 1/25 bin ölçekli nazım imar planı adanın yüzde 90'ını kapsayan tarımsal alanları 'bağ evi ve tarımsal fabrika' adı altında yapılaşmaya açmayı öngörüyordu...

Bozcaada imar planına itiraz!

Bozcaada için hazırlanan Çevre Düzeni Planı'nın revize olmuş son haline Bozcaada Forum'dan itiraz geldi. Forum, Bozcaada için hazırlanan planı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne taşımaya hazırlanıyor.

Bozcaada 1/25 bin ölçekli nâzım imar planı ile yapılaşmaya açılıyor!

Bozcaada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayladığı planla bağevi, tarımsal fabrika ve turizm alanı adı altında yeni yapılaşmaya açılıyor. Bakanlık 1/25 bin ölçekli nâzım imar planını 25 Mart 2013’te hazırladı.

Antalya Kahyalar'da imar planı talebi kabul edildi!

Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar Beldesindeki sıcak asfalt şantiyesine Gayri Sıhhi Müessese ruhsatı alınabilmesi için Gazipaşa Belediye Meclisi'ne taşınan imar planı talebi, yol çalışmalarının aksamaması için oybirliğiyle kabul edildi.

Bursa Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı değişikliklerine tepki!

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi. Uyanık: "Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor." dedi...

Bozcaada imar planı değişikliği Haberi

Bozcaada imar planı değişikliği

Geçtiğimiz yıl hazırlanan ve Bozcaada’nın neredeyse yüzde 90’ında yapılaşmanın öngörüldüğü imar planı yenilendi.


Bozcaada'yı imara açma çalışmaları hız kesmiyor. İlk olarak 2013'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı 1/25 bin ölçekli nazım imar planı adanın yüzde 90'ını kapsayan tarımsal alanları 'bağ evi ve tarımsal fabrika' adı altında yapılaşmaya açmayı öngörüyordu.


HALK İPTAL İÇİN YARGIYA BAŞVURMUŞTU


Planın Bozcaada'yı şantiye alanına çevireceğini savunan Bozcaada halkı iptal için yargıya başvurmuştu. Bu dava sürerken Çevre Bakanlığı yeni bir hamle yaptı. 20 Ağustos'ta Çanakkale ve Balıkesir'in tamamını kapsayan yeni bir 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı hazırladı.


ADANIN YÜZDE 90'I İMARA AÇILACAK


Bu plan da dava konusu olan 1/25 bin ölçekli plan gibi adanın neredeyse yüzde 90'ını imara açmayı hedefliyor. Yeni 1/100 bin plan hazırlanınca da daha düşük ölçekli olan...