16 / 05 / 2024

Bozcaada koyları çevre ve sahilleri

Bozcaada koyları çevre ve sahilleri

Bozcaada koylarının özel sektöre açılmasına tepkiler sürerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaptığı açıklamada koyların 'hiçbir şekilde imara açılmayacağını', deniz kenarlarının kiralanacağını ve sadece şemsiye ve şezlong ücreti talep edileceğini duyurdu

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Bakanlıktan sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak Muğla Çevre Koruma Vakfına (MUÇEV) verildiği iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Bodrum'daki bazı koyların sit dereceleri düşürüldü!

Çevre Bakanlığı, Bodrum’un cennet koylarının sit derecelerini düşüren bir çalışmaya imza attı. Bodrumlular isyan etti: Proje hayata geçerse bakir koylar imara açılır. Doğa yok olur...

Bozcaada koyları için karar çıktı!

Bozcaada’nın Sulubahçe ve Habbele koyları ihaleye çakmayacak. Haberi Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Bozcada açıklaması!

Çanakkale'ye bağlı Gökçeada ve Bozcaada bulunan toplam 4 koyun kiralanmasına ilişkin bugün gazetelerde çıkan haberlere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı açıklama yaptı. İşte o açıklama..

Çanakkale-Balıkesir 1/100 bin çevre planına itiraz edildi!

TMMOB'a bağlı meslek odaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurarak Bozcaada ve Gökçeada da dahil Çanakkale- Balıkesir bölgesinin çevresini değiştirecek yeni 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planına itiraz etti. İtirazdan sonuç çıkmazsa plan mahkemeli

Göcek koylarının kiralanmasına karşı dava açılacak!

Muğla ilinin Göcek Bölgesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiralanacak ve yapılaşmaya açılacak Bedri Rahmi, Akbük, Göbün ve Küçük Sarsala Koyları için Muğlalı çevrecilerden tepki geldi. İhale yoluyla kiralanacak koylar için dava açılacak.

Bozcaada'da imara açılan alan azaldı!

Bozcaada ve Gökçeada'yı 'bağevi' adı altında imara açan düzenleme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın revize edip onayladığı 1/100 bin ölçekli plandan çıkarıldı. Ancak özellikle Gökçeada 'turizm alanı' adı altında imara açılıyor.

Bozcaada imar planı neden iptal edildi?

BOZCAADA’nın yüzde 90’ını yapılaşmaya açacak olan plan, çevrecilerin itirazları üzerine iptal edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Adaların yapılaşma baskısı altında kalmaması için yeni düzenleme yaptık." dedi..

Bozcaada-Gökçeada imar planına meslek odaları dava açtı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bozcaada ile Gökçeada’nın yüzde doksanını ‘bağ evi’ adı altında imara açılan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planına meslek odaları tarafından dava açıldı.

Bozcaada Beylik Koyu ihalesi iptal edildi!

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi’nde bugüne kadar bakir kalan, doğal güzellikleri ve eşsiz denizi ile dünyaca ünlü koylar, özel sektöre açılması için ihale edilmişti...

Bozcaada koyları imara açılacak mı?

Bozcaada koylarının özel sektöre açılmasına tepkiler sürerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaptığı açıklamada koyların 'hiçbir şekilde imara açılmayacağını', deniz kenarlarının kiralanacağını ve sadece şemsiye ve şezlong ücreti talep edileceğini duyurdu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Bozcaada açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bozcaada'daki son durumla ilgili açıklama yaptı: "Çanakkale sınırları içerisinde bulunan doğal sit alanlarındaki söz konusu günübirlik alanlara ilişkin talepler değerlendirilerek kiralanmaktadır"

Bozcaada koyları çevre ve sahilleri Haberi

Bozcaada koyları çevre ve sahilleri

Bozcaada'da, bu kez de bakir koyların işletilmesinin özel şahıslara devredilmesi gündeme gelince yatırımcılar, gözünü adanın bakir kalmış koylarına dikti. Adanın dünyaca ünlü Ayazma, Sulubahçe, Habbele, Beylik gibi bakir kalmış koylarını devletten kiralayarak işletmek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne 17 başvuru yapıldı. Kiralanan koyların, plan gerekmeksizin 150 metre arayla 6 metrekare büyüklüğünde büfelerin yanı sıra şezlong, şemsiye, duş, gölgelik, soyunma kabinleri ile fosseptik gerektirmeyen seyyar tuvalet yapılarak işletileceği öğrenildi. 


Bozcaada ile ilgili çıkan haberler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yazılı açıklama yaptı. İşletmeye açılacak koylarda şemsiye, şezlong gibi hizmetlere ücret talep edileceği belirtildi. Yapılacak büfe ve burada verilecek ücretli hizmetlerden bahsedilmeyen açıklamada, şöyle denildi: 

'Halkın kullanımına açık' 

"Alan kullanımından doğan habitat bozulmalarının rehabilite edilebilmesi, atık su ve katı atıkların günlük bertaraf edilmesinde...