08 / 05 / 2024

Boztepe Osmanlı Camii

Boztepe Osmanlı Camii

Trabzon Büyükşehir Belediyesi iki yeni projeyi ihaleye çıkarttı. Boztepe Osmanlı Camii yanına yapılacak Kur’an Kursu ile Ahi Evren Kalp ve Damar Hastalıları Hastanesinin kuzey tarafına yapılacak camii ve otopark yapım işi ihaleye çıktı.

Bayrampaşa'ya dev kompleks inşa ediliyor!

Bayrampaşa Belediyesi, Kartaltepe Mahallesi’ndeki lunapark alanına Osmanlı camii, saat kulesi, su sebili, kültür merkezi, park, yürüyüş yolu, zemin altı otopark ve süs havuzundan meydana gelen dev bir kompleks hayata geçiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulus’taki Osmanlı Camii inşaatını gezdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulus’ta inşaatı devam eden Osmanlı Camii inşaatında incelemelerde bulundu. Erdoğan için camii çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Afyonkarahisar Yoncaaltı Camii ilkbahara hazır!

Afyonkarahisar’da Osmanlı döneminin son barok eserlerinden biri olan Yoncaaltı Camii'nde yürütülen restorasyon çalışmasının hızlı ve titiz ilerlediği belirtilerek, caminin gelecek ilkbahara kadar hazır olabileceği belirtildi.

Afyonkarahisar'da Yoncaaltı Camii restore ediliyor!

Afyonkarahisar'da Osmanlı döneminin son barok eserlerinden biri Yoncaaltı Camii'nde yürütülen restorasyon çalışmasının hızlı ve titiz bir şekilde ilerlediği belirtildi.

Diyarbakır Kurşunlu Camii 2017'de yeniden ibadete açılacak!

Osmanlı’nın Diyarbakır’daki ilk yapısı olan tarihi Kurşunlu Camii’nin son hali, Valiliğin dün özel izniyle gazetecilere gösterildi. Caminin 2017’de tekrar ibadete açılması planlanıyor.

Edirne Ulu Camii yenilendi!

Edirne’de Vakıf Haftası kapsamında Osmanlı döneminde padişahların kılıç kuşanma merasimlerinin yapıldığı, kentin eski camii olan ve yapımı 1414’te tamamlanan Ulu (Eski) Camii çiçeklerle bezenerek adeta rengarenk oldu.

Bağcılar Hira Nur Camii’nin temeli atıldı!

Bağcılar, depreme dayanıklı yeni camii ve okul binalarına kavuşuyor. Merkez Mahallesi’nde Osmanlı mimarisinin özelliklerine uygun inşa edilecek olan Hira Nur Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bayındır Hacı Sinan Camii restorasyonu tamamlandı!

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan 'Hacı Sinan Camii' hizmete açıldı. Hacı Sinan Çelebi tarafından Basra Tepesi'nde yaptırılan, ilk kayıtlara göre 1495 yıllarında adı geçen 521 yıllık tarihi Camii, Osmanlı mimarisi özellikleri gösteriyor

Amsterdam'daki Ayasofya Camii ibadete açıldı!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 20 yıldır Müslümanların hayallerini süsleyen Osmanlı ve Hollanda mimari tarzındaki Ayasofya Camii, kapılarını ibadete açtı.

Bursa Karacabey'deki tarihi İmaret Camii'nde restorasyon başlıyor!

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmed'in dayısı Karacabey tarafından 570 yıl önce Karacabey ilçesinde yaptırılan İmaret Camii, Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle restore edilecek.

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

Büyük Fatih Camii'ndeki restorasyonda son durum!

Osmanlı hükümdarı Fatih Sultan Mehmed'in Trabzon'u fethi sonrası kiliseden dönüştürülen Büyük Fatih Camii'ndeki restorasyon çalışmalarında, geçmişte yapının bir duvarındaki bazı pencerelerin taşla örülüp sıvayla kapatıldığı ortaya çıktı

İzmit Yeni Cuma Camii'nin restorasyonu 2016'da başlayacak!

Kocaeli’de Osmanlı dönemi cami mimarisinin baş yapıtlarından olan Yeni Cuma Camii restore edilecek. 436 yıllık caminin restorasyonu 2016 yılında başlayacak.

Boztepe Osmanlı Camii Haberi

Boztepe Osmanlı Camii

Boztepe’de yapılacak ve 3 bin 417 metre kare inşaat alanı olacak Kur’an Kursu ihalesi 05.02.2015 tarihinde saat 10.00’da Büyükşehir Belediyesi’nin Yalıncak Mahallesi’nde bulunan ek hizmet binasında yapılacak.


Soğuksu Mahallesi’ne cami ve otopark

Soğuksu Mahallesi’nde bulunan Ahi Evren Kalp ve Damar Hastalıları Hastanesi’nin alt tarafına yapılacak cami ve otopark yapımı yapım ihalesi ise 09.02.2015 tarihinde Büyükşehir Belediyesi’nin Yalıncak Mahallesi’nde bulunan ek hizmet binasında saat 10.00’da yapılacak. Mahalle’nin cami ve otopark ihtiyacını da karşılayacak inşaatın bitiş süresi ihale şartnamesinde 480 gün olarak belirlendi.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu verdikleri sözler doğrultusunda çalışmaların sürdürdüklerini kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu, Soğuksu Mahallesi’nde Ahi Evren Hastanesi’nin kuzey tarafında yapacakları camii ve otopark ile mahallenin çok önemli iki ihtiyacını çözüme kavuşturacaklarını ifade etti. Gümrükçüoğlu ayrıca Boztepe’de yapacakları...