20 / 07 / 2024

Bremen

Bremen

Almanya’nın Bremen kentinde Türkiye kültürünü tanıtmak amacıyla geçen yıl kurulan Türkiye Kültür Forumu, şehir parkında Türk ormanı oluşturuyor. Törene, Türkiye Kültür Forumu üyeleri, diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Bremen İnşaat Nakliye Kimya Orman Ürünleri Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bremen İnşaat Nakliye Kimya Orman Ürünleri Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Macit tarafından kuruldu.

Türkiye ile Almanya ve Avusturya arası blok trenler çalışacak!

Bremen - Köseköy ve Schwertberg - Tekirdağ Limanı arasında her biri 204 araç kapasiteli blok trenler çalışacak.

Bremen boya fabrikasında yangın çıktı!

Ritterhude kasabasında boya ve vernik üreten bir fabrikada dün gece henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Almanya’nın Bremen kentindeki bir boya fabrikasında çıkan yangında 1 kişinin ağır yaralandığı bildirildi.

Almanya 2020 yılında Türkiye'den 800 bin konaklama bekliyor!

Alman Turizm Merkezi DZT, bu yıl 40. yıldönümünü kutladığı GTM (German Travel Mart) etkinliklerini Bremen'de gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Almanya'nın 2013 turizm rakamları değerlendirilirken, 2020 hedefleri açıklandı.

Bremen'deki şehir parkına Türk ormanı!

Almanya’nın Bremen kentinde Türkiye kültürünü tanıtmak amacıyla geçen yıl kurulan Türkiye Kültür Forumu, şehir parkında Türk ormanı oluşturuyor. Törene, Türkiye Kültür Forumu üyeleri, diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Almanya'daki Bilal-i Habeşi Camii yılbaşı gecesi soyuldu!

Almanya'nın Bremen kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı olarak hizmet veren Bilal-i Habeşi Camisi, yeni yılın ilk saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından soyuldu...

Flormar'dan 2 ayda 6 mağaza açtı!

Flormar, 2 ayda 6 mağaza açtı. Flormar tüketicilerden gelen yoğun talep üzerine Almanya'daki 9'uncu mağazasını Bremen'de, Avusturya'daki 6'ncı mağazasım Graz'da açtı. Flormar yurt içinde 112 mağazaya ulaştı...

Bremen'de Türk aileye ait müstakil evde yangın çıktı!

Almanya'nın Bremen kentinin Sebaldsbrück semtinde bir Türk aileye ait müstakil evde çıkan yangına ilişkin polis raporu yarın açıklanacak

Bremen Haberi

Bremen

Almanya’nın Bremen kentinde Türkiye kültürünü tanıtmak amacıyla geçen yıl kurulan Türkiye Kültür Forumu, Bürgerpark isimli şehir parkında oluşturulacak Türk ormanına ilk dut ağaçları dikildi.


Türkiye Kültür Forumu Başkanı Bülent Uzuner, törende yaptığı konuşmada Türkiye’den Almanya’ya göçün simgesi olarak, Almanya’da ender görülen ve Türkiye’de kırsal alandaki birçok evin bahçesinde dikili dut ağacıyla başladıklarını belirtti. Uzuner, "Etkinliğimize, Türklerin Almanya’da 50 yılını sembolize etmek için şimdilik 5 dut ağacı ile başladık. Parkın en işlek yerine dikilen bu dut ağaçları, buradan geçen Almanlar’ın olduğu gibi, burada yetişen Türkler’inde ilgisini çekeceğine inanıyoruz. Zamanla Türkiye’de yetişen diğer meyve türlerinin fidanlarını buraya dikerek ormanızı zenginleştireceğiz“ dedi.


Uzuner, dut ağaçları önüne ağacın cinsi ve meyvesi üzerine bilgilerin yanısıra, şair Nazım Hikmet’in Davet şiirinden ''Yaşamak bir ağaç gibi tek ve...