15 / 05 / 2024

Broad Sustainable Building

Broad Sustainable Building

Çin'in Çangşa kentinde bir prefabrik inşaat şirketi, önceden imal edilmiş 2 bin 700 modülü birleştirerek 'Mini Sky City' adında 57 katlı bir gökdelen 19 günde inşa etti.

Tiankong Chengshi 838 metreyle dünyanın en yüksek binası olacak!

Çin dünyanın en uzun binasını inşa etmeye hazırlanıyor. Çin'in Hunan eyaletinin Changsha kentinde inşa edilecek gökdelenin 838 metre yükseklikte olması bekleniyor

İngiltere'de ev alacaklar son 70 senenin en zor koşullarıyla karşı karşıya!

Londra merkezli kooperatif birliği Building Societies Association'ın (BSA) yeni raporuna göre İngiltere'de ilk defa ev alacakların, yüksek faizler sebebiyle son 70 senenin en zorlu koşullarıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya! Birleşik Krallık'ta konut fiyatları yüzde 1,8 düştü!

Nationwide Building Society'nin merakla beklenen son raporu, konut fiyatlarında bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,8'lik bir düşüşe işaret ederken, Birleşik Krallık konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya kaldı.

Building Design Center Mimarlık Ve Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Building Design Center Mimarlık Ve Mühendislik Anonim Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Özcan Çetin tarafından kuruldu.

Akiş GYO için ÇSY raporu yayımlandı!

Sustainable Fitch'in ÇSY raporunda Akiş GYO'nun; çevresel, sosyal ve yönetsel (ÇSY) uygulamaları mercek altına alındı. Ayrıca, şirketin sürdürülebilirlik ve sıfır karbon uygulamalarının en güçlü 2’nci seviyede olduğu aktarıldı.

Alpha Building İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alpha Building İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Halis Bingöl tarafından kuruldu.

Türk halkı ev fiyatlarının şokunu yaşarken dünya piyasasından gelen haber herkesi buz kestirdi

Türkiye'de ev fiyatlarının neredeyse 3'e katlanmasının ardından dünya piyasasından gelen haberler de sektördeki durumu ortaya koydu. Nationwide Building Society'in verilerine göre Britanya'da konut fiyatları 1 yılda yüzde 14,3 arttı. Bu rakamın 2004 yılından beri bir ilk olduğu ifade edildi.

İngiltere'de konut fiyatları 2022 Ocak ayında yüzde 11,2 arttı!

İngiltere'nin konut alanında önemli bir kurumu olan Nationwide Building Society'nin Konut Fiyat Endeksi Raporu verileri yayımlandı. Yayınlanan rapora göre konut fiyat artışı 2022 Ocak ayında yüzde 11,2 olarak gerçekleşti.

İngiltere konut piyasası olası bir faiz indirimiyle yavaşlayabilir!

İngiliz finans kurumu Nationwide Building Society, ülkede faiz oranlarında bir artırım yaşanmasının konut piyasasını yavaşlatacağını belirtti.

Herkes bunu konuşuyor! 28 saatte 10 katlı bina inşa ettiler!

Çin merkezli 'Broad Group' isimli bir şirket 10 katlı binanın inşaatını tam 28 saat 45 dakika içerisinde tamamlayarak, rekor kırdı... 

ABD'li milyarder Eli Broad hayatını kaybetti!

ABD'li milyarder Eli Broad, 87 yaşında hayatını kaybetti. ABD'de gayrimenkul ve sigorta sektörlerindeki büyük projelerle bilinen ve bu projelerle servet sahibi olan Eli Broad'dan kötü haber geldi...

K Building İnşaat Gıda Tekstil Mobilya Temizlik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

K Building İnşaat Gıda Tekstil Mobilya Temizlik Hizmetleri Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Shener Enverov Kodzhebashev tarafından kuruldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na Yeşil Bina Sertifikası! 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı...

Geri Dönüştürülebilir TUNEX yapı malzemeleri kategorisinde birinci!

Geri Dönüştürülebilir TUNEX / DKM Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu'nda (International Sustainable Buildings Symposium-ISBS) birinci seçildi.

Broad Sustainable Building Haberi

Broad Sustainable Building

Çin'in Çangşa kentinde bir prefabrik inşaat şirketi, önceden imal edilmiş 2 bin 700 modülü birleştirerek 'Mini Sky City' adında 57 katlı bir gökdelen 19 günde inşa etti.



Prefabrik modüllerinin imalatının ise sadece 4 ayda tamamlandığı duyuruldu. Böylece bir gökdelenin baştan sona inşa süreci 5 aya indirildi. Prefabrik yapı elemanları üreticisi Broad Sustainable Building'den yapılan açıklamada, prefabrik modüllerin büyük maliyet avantajı sağladığı ileri...