03 / 05 / 2024

bu sene satışı yapılan evin vergi mükelleki

bu sene satışı yapılan evin vergi mükelleki

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenecek verginin ilk taksiti en son 2 Haziran 2014 tarihinde ödeniyor. Peki, bu sene satışı yapılan evin vergi mükelleki kimdir? 2014'te ev satanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Togg T10X'in Almanya'da satışa sunulması bekleniyor!

Alman Stern dergisinde Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (Togg) T10X’in "Türklerin prestij nesnesine" dönüştüğü kaydedildi. Buna göre modelin bu sene içinde Almanya'da satışa sunulmasının beklendiği kaydedilirken Almanya'da yüksek talep göreceği ifade ediliyor.

Ev kiralamak satın almaktan daha karlı! Fiyatlar bu sene yüzde 5, gelecek sene yüzde 3 oranında artacak! 

ABD’de kiralamanın gelecek senelerde konut ev satın almaktan çok daha kârlı olacağı ifade ediliyor. İşte ABD konut piyasasındaki beklentiler...

Asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? Son dakika açıklaması geldi: Bütçeler buna göre hazırlandı!

Merkez Bankası'nın "sıkılaşma" adımları hakkında konuşan İTO Başkanı Avdagiç, asgari ücrette ara zam konusunu da değerlendirdi ve tüm iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığının altını çizdi. Peki asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? İşte o açıklama..

Ev almak için bekleyen 3 milyon kişi var! Kredi faizleri düşürülmeli!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konut almak için bekleyen 3 milyon kişinin olduğuna dikkat çekerek, bu sene satışların artırılmasına ilişkin kampanyaların hayata geçmesini beklediklerini belirtti. İşte Özyurt'un o açıklaması...

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

Konut satışları son bir yılda yüzde 44,4 düştü!

2022 ve 2023 Haziran aylarını kıyasladığında bu yıl Haziran ayında konut satışları yaklaşık yüzde 44,4 oranında düşüş yaşadı. Bu sene Haziran ayında 83 bin 636 adet konut satışı gerçekleşti. İşte detaylar...

Ne altın, ne dolar! Bu sene en çok buna yatırım yapan kazanacak! Uzman isim üstüne basa basa uyardı!

Yatırımcılar, ellerindeki paraları değerlendirmek için yatırım arayışına girdi. Son zamanlarda altın ve dolar yükselirken hangisine yatırım yapılması gerektiğini araştırırken, uzman isimden açıklama geldi. Ne altın, ne dolar! Bu sene en çok buna yatırım yapan kazanacak!

TMO ucuz buğday satışını resmen durdurdu: Un fiyatı 340 TL'den 570 TL'ye çıktı! Ekmeğe büyük zam geliyor!

TMO tarafından yapılan ucuz buğday satışı durduruldu. Un fiyatı 340 TL'den 570 TL'ye yükselirken, ekmeğe de yüzde 30 ile yüzde 50 arasında zam gelmesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Gümüş 20 TL'ye merdiven dayadı! İslam Memiş üstüne basa basa açıkladı! Bu sene en çok gümüş kazandıracak

Gümüş fiyatları, yükselen dolar kurunun etkisiyle 20 TL'ye merdiven dayadı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu sene en çok kazandırak yatırım aracının gümüş olacağını açıkladı.

Yatırım yapacaklar bir kez daha düşünsün! Bu sene en çok buna yatırım yapan kazanacak! Şimdiden hazır olun, geliyor...

Yatırımcılar yatırım yaparken altın, dolar euro gibi yatırım araçlarını tercih ederken, uzmanlar bu sene asıl kazandıracak yatırım aracını açıkladı.  Bu sene en çok buna yatırım yapan kanazak! Şimden hazır olun, geliyor. 

İslam Memiş bu sene en çok kazandıran yatırım aracını açıkladı! Yatırımcılar gözünüzü dört açın

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, vatandaşlara yaptığı yatırım tavsiyeleri ile dikkatleri üzerine çekerken, bu sene en çok kazandıran yatırım aracını açıkladı.

Ne altın ne de dolar! Bu sene buna yatırım yapanlar servetine servet katacak! İslam Memiş net cevap verdi!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bu sene ne altın ne de dolar diyerek yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

2023 okullar ne zaman kapanacak? Bu sene yaz tatili ne zaman başlayacak? 

Öğrenciler ve veliler bu sene okulların ne zaman kapanacağını sorguluyor. Peki 2023 yaz tatili ne zaman? 2023 okullar ne zaman kapanacak? İşte detaylar...

bu sene satışı yapılan evin vergi mükelleki Haberi

bu sene satışı yapılan evin vergi mükelleki

2014'te ev satanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Mayıs ayında ödenen vergiler arasında emlak vergisi de yer alıyor. Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenecek verginin ilk taksiti en son 2 Haziran 2014 tarihinde ödeniyor.


Emlak vergisi mükellefiyeti kapsamında en çok merak edilen hususlar arasında gayrimenkul satışı yapanların vergiden sorumluluğu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2014'te ev satanlar emlak vergisi ödeyecek mi?


Emlak vergisi kanunu gereğince, gayrimenkul satışlarının gerçekleştiği sene emlak vergisini gayrimenkulün satışını yapan kimse ödüyor.


Satışın hangi ayda gerçekleştiğine bakılmaksızın, eğer 2014 yılında gayrimenkul elden çıkarıldıysa vergi mükellefi, satışı yapan oluyor.


Buna göre, 2014 yılında evini satanlar; o gayrimenkulü Ocak ayında satmış olsa bile sattıkları gayrimenkulün 2014 yılına ait emlak vergisinin tamamını ödemeleri gerekiyor.


Bu sene ev alan kimselerin ise yalnızca mükellefiyet kaydı için dilekçe ile müracaat...