06 / 05 / 2024

Togg T10X'in Almanya'da satışa sunulması bekleniyor!

Togg T10X'in Almanya'da satışa sunulması bekleniyor!

Alman Stern dergisinde Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (Togg) T10X’in "Türklerin prestij nesnesine" dönüştüğü kaydedildi. Buna göre modelin bu sene içinde Almanya'da satışa sunulmasının beklendiği kaydedilirken Almanya'da yüksek talep göreceği ifade ediliyor.



Alman Stern dergisinde (Frankfurter) yer alan haber kapsamında, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (Togg) akıllı yaşam çözümleri ile  sürekli internetin içinde olan, uzaktan güncellenebilen akıllı cihazı T10X’in "Türklerin prestij nesnesine" dönüştüğü belirtildi. Derginin, "Togg Almanya'ya da geliyor: İşte Türk elektrikli aracının sürüşüne dair detaylar" başlığı ile verdiği ve T10X’in dijital ekosistemi önemle ifade edildi. 

Togg’un da Tesla’nın stratejisini izlediği ile ilgili yorum yapılan habere göre, Türkiye'nin otomobili için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile yola çıkıldığı ve Gürcan Karakaş'ın firmada CEO olarak görev yaptığı da vurgulandı.  Buna göre, Karakaş'ın, “Sadece bir otomobil üreticisi olmak istemiyoruz” ifadesine yer verilirken, Karakaş’ın 20 seneden çok  Alman otomotiv tedarikçisi Bosch için çalıştığı ve Alman şirketinin  Asya operasyonlarının başında olduğu bilgisi de iletildi.

Togg T10X’de  AI- Radio, Yapay zeka, sayesinde seçilen müzik türüne göre kullanıcının zevkine uyacak bir şekilde çalma listeleri de oluşturuyor. Öte yandan, ekranlar ayrıca dijital sanat eserleri izlemek için de kullanılabilmekte. Togg böyle devasa bir sahne ile CES teknoloji fuarında dikkatleri üzerine çekmiş oldu.  Şimdi, bu dijital grafikler Gemlik’teki fabrikanın dış duvarlarını süslüyor. Bazı fonksiyonların açılması araç içi yüz tanıma ile gerçekleştiriliyor. Kamera da ayrıca selfie çekmek için de kullanılabilmekte. Togg CEO’su ‘Dijitalleşmeyi ciddiye alıyoruz’ diyor. Tüm bunlar ise bize Tesla gibi değil, daha çok Apple gibi geliyor." denildi.

Togg T10X in Almanya da satışa sunulması bekleniyor!

FİYAT VE TALEP AYRINTISI

Alman Stern dergisinin haberinde "Türklerin prestij nesnesine" dönüştüğü belirtilen aracın yıl sonunda Almanya’ya gelmesi beklendiği aktarıldı.

Öte yandan "Almanya’da Türk vatandaşlarından oluşan 1,5 milyon nüfusla, bu dolaşan milli gururun Flensburg’dan Garmisch-Partenkirchen’e kadar talep göreceği kesin. Almanya için fiyatlar henüz belirlenmedi. Türkiye’de rakamlar yaklaşık 40 bin Euro civarında başlıyor, en üst versiyonun 65 bin Euro'nun üzerinde olması muhtemel" ifade edildi. 

Togg'dan faizsiz kredi kampanyası!

ODMD açıkladı! Togg, elektrikli otomobil satışlarında açık ara lider!

Togg yeni yazılım güncellemesini gerçekleştirdi! Yeni yazılımda neler var?

1,8 milyon liraya Togg T10X alınır mı?

 


Geri Dön