06 / 05 / 2024

buca bornova arası tünel

buca bornova arası tünel

İzmir'de, Buca ilçesi ile Bornova'yı birbirine bağlayacak 7 kilometrelik yeni yol projesinde yer alan 2 buçuk kilometrelik derin tünel için ihale yapıldı. Kent trafiğine büyük rahatlık getirecek bu dev projeye tam 24 firma talip oldu.

Buca Metrosu’nda geri sayım başladı!

İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin beşinci aşamasını meydana getiren Üçyol İstasyonu-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet sunacak olan Buca Metrosu’nun son aşama yapım ihalesi 6 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek. 

En çok kiralık ev aranan ilçeler!

En çok kiralık ev aranan ilçeler mega kent İstanbul'da Bahçelievler, Pendik, Beylikdüzü, başkent Ankara'da Etimesgut, Çankaya, Keçiören, Egenin incisi İzmir'de ise Karşıyaka, Buca, Bornova oldu.

Bornova'da riskli binalar yıkılıyor!

Bornova Belediyesi, Ergene Mahallesi 555 ve 523 sokaklar arasında bulunan 8 riskli yapı için yıkım çalışmalarını başlattı. 

Üçyol - Buca Metrosu için 80 milyon avroluk imza atıldı!

Ege'nin incisi İzmir’in tarihindeki en büyük yatırım projesinde ilk imzalar atıldı. Kentte hayata geçirilecek olan Üçyol - Buca Metro Projesi’nin başlangıç finansmanı için İzmir Büyükşehir Belediyesi veAvrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında sözleşme imzalandı.

Buca'da kaçak villalara yıkım şoku!

İzmir Buca Belediyesi, İzmir’in saklı cenneti arasında yer alan Belenbaşı’nda 50 dönümlük ormanlık hazine arazisi üzerine yapılan villaların yıkımı tamamlandı.

İzmir'in en uzun karayolu tünelinde inşaat durdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca ve Bornova arasında yapımına başladığı karayolu tünelinin çalışmaları ihaleyi alan firma tarafından durduruldu…

Bornova Belediyesi'nden Milli Eğitim Bakanlığı’na arsa tahsisi!

Bornova Belediyesi’nin Erzene Mahallesi 498, 707 ve 719 sokaklar arasında bulunan ve imar planında yol, yeşil alan ile ilkokul olarak görülen 3 bin 500 metrekarelik arsası, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi.

Buca Çarşı'nın inşaatı yükseliyor!

Buca Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan, Buca Çarşı'nın inşaatı yükseliyor.

Buca Çarşı 15 Ekim'de açılıyor!

Buca Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan Buca Çarşı projesi 15 Ekim'de açılacak.

İzmir Buca Konutları'nda yeni fırsat!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da hayata geçirdiği Buca Konutları'nın 46 tanesi daha satışa çıkıyor. Projede yer alan 3+1 dairelerin fiyatları, 159 bin ile 195 bin TL arasında değişiyor.

Buca ile Otogar arası 10 dakikaya düşecek!

“Buca Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Projesi” kapsamında Buca ile Otogar arasındaki ulaşım süresi, yarım saatten 10 dakikaya düşecek. Proje 211 milyon lirayla hayata geçiyor.

Bornova İkon Tower satılık!

Mart ayında satışa sunulacak olan Bornova İkon Tower projesi 367 adet konuttan meydana geliyor. Bornova İkon Tower satılık daire genişlikleri 75 metrekare ile 174 metrekare arasında değişiyor.

İzmir Buca Konutları'nda yeni fırsat!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da inşa ettiği konutların 71 dairesini ihale yoluyla satışa sunuyor. Satışlar için son başvuru tarihi 6 Şubat 2017. 3+1 dairelerin fiyatları, 167 bin ile 204 bin TL arasında değişiyor.

buca bornova arası tünel Haberi

buca bornova arası tünel

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu' olarak adı verilen ve bünyesinde en uzun tüneli de barındıracak proje için ilk yapım ihalesini gerçekleştirdi. İki ayrı etapta ihale edilecek projenin, 2 buçuk kilometre uzunluğundaki tünelinin kapsayan kısmının ihalesinde 24 firma teklif verdi. İhalede en yüksek teklif 157 milyon 89 bin 238 TL olurken, en düşük teklif ise 109 milyon 495 bin 350 TL'de kaldı.

Yer tesliminden sonra 650 günde tamamlanacak 

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni projeyle Homeros Bulvarını otogara kadar uzatırken, Buca ile Bornova arasında kalan bölümü de derin tünelle geçecek. 2 buçuk kilometrelik iki adet tüp tünel, aynı zamanda tamamı kent sınırları içinde olan en uzun kara yolu tüneli olacak. Tünel projesi sayesinde yol...