03 / 05 / 2024

Buca İZSU

Buca İZSU

İZSU Genel Müdürlüğü, Buca ilçesine bağlı Kaynaklar Mahallesi'nden geçen Tahtalı Çayı'na kanal sularının karıştığı iddialarına karşı, baraj gölünden ve derelerden alınan numunelerin standartlara uygun olduğunu bildirdi.

Buca Kaynaklar’a 10.8 milyon TL'lik yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Buca’nın Kaynaklar, 29 Ekim, Gökdere ve Zafer mahallelerini sağlıklı kanal alt yapısına kavuşturmak için çalışmalara başladı

Buca Kaynaklar'a 60 kilometrelik kanal yapılacak!

İZSU Genel Müdürlüğü, Buca Kaynaklar ile 29 Ekim ve Zafer mahallerinin evsel atık sularını toplayacak 60 kilometrelik kanal ihalesine çıkıyor.

Buca'daki 40 okul onarıldı!

İlçedeki 40 okulun boyasından engelli sınıfına kadar düzenlemesinin yapıldığı proje ile Bucalı çocukların daha temiz ve rahat ortamlarda eğitim almaları sağlandı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina projeye gelecek dönemde devam edeceklerini açıkladı.

Buca'da icradan 11.6 milyon TL'ye satılık 3 otopark!

İzmir 7. Satış Memurluğu, İzmir ilinin Buca ilçesinde bulunan 3 otoparkı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin toplam satış bedeli 11 milyon 685 bin TL olarak belirlendi.

İzmir’in en uzun tüneli Buca’da açılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete aldığı Homeros Bulvarı’nı Otogar’a kadar uzatırken, yaklaşık 250 ağaca dokunmamak için Buca ile Bornova arasında kalan bölümü “derin tünelle” geçecek...

Buca ve Bornova arasına kentin en büyük tüneli yapılacak!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla açılan Homeros Bulvarı’nı, Otogar’a bağlayacak yolda, yaklaşık 250 ağaca dokunmamak için tünel projesini devreye soktu.

Buca'da 11 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

İzmir 7. Satış Memurluğu tarafından, İzmir İli, Buca İlçesi'nde bulunan 3 gayrimenkul satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazların toplam bedeli 11 milyon 685 bin TL olarak belirlendi.

Buca'da stat kirasi tartışması!

Bucaspor Başkanı Çetin Kayışlı, geçen sezon Karşıyaka'dan kalan stat kirasını Buca Belediyesi'nin almasına ateş püskürdü, KSK'ye de dava açacağını söyledi

Üçyol-Buca metrosunda son durum ne?

İnşaatına yakın zamanda başlanması planlanan Üçyol Buca metrosu yer tesliminden önceki son aşamada. Üçyol Buca metrosu Üçyol’dan itibaren Halide Edip Adıvar caddesini takip ederek Buca Koop bölgesine uzanacak...

Buca Belediyesi Yaylacık'taki heyelan sorununa el attı!

Buca Belediyesi, Yaylacık Mahallesi'nin yıllardır çözülemeyen heyelan sorununa el attı. Buca Yaylacık Mahallesi’nde heyelan tehlikesi nedeniyle hayati risk oluşturan bin 210 metrekarelik alanı baştan yarattı...

Buca Metrosu'nun ihalesi yapıldı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere Metrosu'nun ardından Buca Metrosu için de ihale gerçekleştirdi. İhale sonuçlanır sonuçlanmaz yer teslimi yapılarak işlere başlanacak ve tüm işler 12 ayda tamamlanacak.

İzmir Buca Metrosu'nun ilk ihalesi yapıldı!

9.5 kilometrelik Üçyol-Buca Koop metro hattı için uygulama projesi ile fizibilite, ulaşım ve zemin etüdü ihalesi gerçekleştirildi. Projelerin Bakanlık onayından sonra yapım ihalesine çıkılacak.

Buca Metrosu için ilk ihale yapıldı!

Üçyol-Buca Koop metro hattı için uygulama projesi ile fizibilite, ulaşım ve zemin etüdü ihalesi gerçekleştirildi. Projelerin Bakanlık onayından sonra yapım ihalesine çıkılacak, hattın yolculuk süresi yaklaşık 20 dakika olacak.

Buca İZSU Haberi

Buca İZSU

İZSU'dan yapılan yazılı açıklamada k söz konusu kaynaklardaki içme suyunun İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İZSU tarafından haftalık olarak denetlendiği belirtildi. Açıklamada, İzmir genelinde 80 noktadan alınan numunelerin "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" standartlarına göre uygun olduğu vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi: "Bu kaynaklardaki sular içilebilir su kalitesindedir. Hem derelerden hem Tahtalı Baraj Gölü'nden alınan numuneler  standartlara uygundur. Tahtalı, Balçova barajlarınm dan temin edilen içme ve kullanma suyu, her iki yerde bulunan içme suyu arıtma tesislerinde arıtıldıktan sonra şebekeye verilmektedir. Ayrıca Tahtalı Barajı'na akan derelerden de numuneler alınmaktadır. Dere numuneleri de standartlara uygun olup içme suyunu tehdit edecek bir kirlilik söz konusu değildir."


Son...