06 / 05 / 2024

Buca Ufuk Mahallesi kentsel dönüşüm

Buca Ufuk Mahallesi kentsel dönüşüm

İzmir'in Buca ilçesi, Ufuk Mahallesi Mehmetçik Caddesi'ndeki sosyal konutlarda yaşayanlar, kentsel dönüşüm istiyor.

İzmir'de 2 arsa satılacak! Fiyatları resmen dudak uçuklatıyor!

İzmir İli Buca Belediye Başkanlığı, İzmir Buca Zafer Mahallesi'nde iki arsayı satışa çıkardı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

İzmir Buca'da 7.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. İzmir 6. Satış Memurluğu, İzmir ili, Buca ilçesi, İnönü Mahallesi, 10001 ada 1 parselde yer alan gayrimenkulü 7 milyon 500 bin TL'ye satıyor...

TOKİ'den Buca'ya 2 yeni okul! İhalesi bugün!

İzmir ili Buca İlçesi Yiğitler Mahallesi (Vali Rahmi Bey İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Binası ve Çiğli İlçesi Küçük Çiğli Mahallesi (80Yıl Küçükçiğli İlkokulu) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün yapılıyor.

TOKİ'den İzmir Buca'ya 2 yeni okul müjdesi! İhalesi yarın!

İzmir ili Buca İlçesi Yiğitler Mahallesi (Vali Rahmi Bey İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Binası ve Çiğli İlçesi Küçük Çiğli Mahallesi (80Yıl Küçükçiğli İlkokulu) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

İzmir Buca'da 9.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. İzmir 6. Satış Memurluğu, İzmir ili, Buca ilçesi, İnönü Mahallesi, 10006 ada 1 parselde yer alan arsayı 9 milyon 250 bin TL'ye satıyor...

TOKİ'den İzmir Buca'ya 2 yeni okul!

İzmir ili Buca İlçesi Yiğitler Mahallesi (Vali Rahmi Bey İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Binası ve Çiğli İlçesi Küçük Çiğli Mahallesi (80Yıl Küçükçiğli İlkokulu) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 22 Ocak 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Buca Zafer Mahallesi'ne imar barışı da çare olmadı!

Buca Zafer Mahallesi’ndeki 20 evin sahibi İmar Barışı’ndan yararlanmak için başvuru yaptı. Mahalle sakinlerine Buca Belediyesi’nden birer uyarı yazısı gönderildi. Yazıda, İmar Barışı’nda bulunulmasına rağmen evlerdeki bazı eklentilerin 31 Aralık 2017 yılından sonra yapıldığının tespit edildiği belir

Buca'da 15.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi, İzmir ili, Buca ilçesi, Kızılçullu Mahallesi, 553 ada 181 parsel 499 ada 83 parsel ve 499 ada 49 parselde yer alan fabrikayı 15 milyon 368 bin TL'ye icradan satıyor...

Buca Kırıklar'da kaçak yapılar tek tek yıkıldı!

Buca ilçesine bağlı Kırıklar Mahallesi’nde imar barışı yasası sonrası orman arazisine yapılan 50 ev, belediye ekiplerince yıkıldı...

Buca'da tek katlı ev harabeye döndü!

İzmir'in Buca ilçesine bağlı Çaldıran Mahallesi'nde tek katlı evde patlama meydana geldi. Evde büyük çapta hasar oluştu.

Buca Belediyesi'nden 23.9 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Buca Belediyesi, Tınaztepe Mahallesi'nde 4 bloktan oluşan konut ile çevre düzenlemesi yapılması işi için ihale düzenliyor. İhale 25 Aralık'ta gerçekleşecek..

İzmir Buca'da 6.3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir İli Buca İlçesi, Tınaztepe Mahallesi'nde yer alan tekstil atölyesi vasıflı gayrimenkul 6 milyon 339 bin 230 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir Buca'da 4.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir İli, Buca İlçesi, Tınıztepe Mahallesi'nde yer alan bina ve arsası 4 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 15 Ağustos 2018 olarak belirlendi. 

Buca Ufuk Mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

Buca Ufuk Mahallesi kentsel dönüşüm


İzmir'in Buca ilçesi, Ufuk Mahallesi Mehmetçik Caddesi'ndeki sosyal konutlarda yaşayanlar, kentsel dönüşüm istiyor.

40 yıl önce Yeşildere'de yaşanan heyelan nedeniyle Ufuk Mahallesi'ne 20 blok, 400 dairelik sosyal konut yapıldı. O zamandan bu yana hiç yenilenmeyen binaların şimdilerde sıvaları dökülmeye başladı. Apartman sakinleri giderek eskiyen binaların yenilenmesi için yetkililere seslendi. Taşındıkları sosyal konutların yıkılmaya yüz tuttuğunu belirten vatandaşlar, "Oturduğumuz binalar artık dökülmeye başladı. 40 yıl önce Yeşildere'de yaşanan toprak kayması nedeniyle buralara taşındık. Ama binalar eskidi. Müteahhitler gelip binaları yenileyerek, kentsel dönüşüm yapmak istiyorlar.

Ama imar düzenlemesi yapılmadığı için hiçbir şey yapılamıyor. Bu konuda İzmir Büyükşehir ve Buca Belediyeleri'nin düzenleme yapmasını bekliyoruz" diye konuştular.



Yeni...