07 / 07 / 2024

Buca ve Bornova arasına kentin en büyük tüneli yapılacak

Buca ve Bornova arasına kentin en büyük tüneli yapılacak

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla açılan Homeros Bulvarı’nı, Otogar’a bağlayacak yolda, yaklaşık 250 ağaca dokunmamak için tünel projesini devreye soktu.

Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu için ayrılan kaynak 1.2 milyar Euro!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İzmir'de KDV'den muaf 2 arsa satılacak! Foça ve Buca'da 8 taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Balçova Emlak Müdürlüğü ve Taşınmaz Geliştirme ve İmar Takip Emlak Müdürlüğü, İzmir Buca ve Foça'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı.

O ilde 19 adet konut imarlı arsa satılıyor! Arsa alacaklara fırsat!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Bornova, Buca ve Çiğli ilçelerinde yer alan 19 adet arsayı satıyor. İşte arsaların fiyatları ve tüm merak edilenler...

İzmir Büyükşehir'den 10.4 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Balçova, Bornova, Buca ve Güzelbahçe ilçelerinde yer alan 5 arsayı 10 milyon 376 bin 350 TL'ye satıyor...

İzmir Büyükşehir, öğrenciler için iki yurt kiraladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konut bulmakta güçlük çeken öğrencilere destek olmak amacıyla Buca ve Bornova'da iki yurt kiraladıklarını duyurdu.

İzmir kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz! 

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonrası ağır hasar alan binaların yıkımı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde Bayraklı ve Bornova’da 488 ağır hasarlı binanın daha yıkımı başladı.

İzmir'de depremde ağır hasar gören 488 bina yıkılacak!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Bayraklı ve Bornova'daki proje alanları dışında ağır hasar gören 488 binanın daha yıkım işlemi başlatıldı. 

İzmir Buca'ya hükümet konağı ve diş hastanesi müjdesi!

Buca’da yapımı sürdürülen kamu yatırımları inceleyen AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “Hükümet Konağı, Diş Hastanesi Aile Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Birimi, 112 Acil Müdahale Merkezi ve Sağlık Kampüsü’yle Buca farklı bir görünüme bürünecek” şeklinde konuştu.

Bayraklı ve Bornova'da yeni yapılacak konutlar mecliste!

İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yeni yapılacak konutlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tunç Soyer Buca Metrosu için görüştü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Buca Metrosu inşaatı ve deprem konutları için görüşme gerçekleştirdi. 

İzmir Bornova'da 9.8 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri ve arsası!

T.C. İzmir 14. İcra Dairesi, İzmir ili, Bornova ilçesi, Doğanlar Mahallesi, 512 ada 1 parselde yer alan iş yeri ve arsasını 9 milyon 777 bin 700 TL'ye satıyor...

İzmir'deki depremin ardından vatandaşlar bölgeyi terk etti!

Ekim ayında yaşanan İzmir depreminin etkileri hala sürüyor. Gelen son dakika haberlerine göre, 115 kişinin hayatın kaybettiği ve binden fazla vatandaşın yaralandığı şiddetli deprem sonrası İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde taşınma işlemleri sürüyor.

O ilçelerde ev fiyatları yüzde 5 arttı!

İzmir'de meydana gelen deprem felaketinden sonra evleri hasar gören vatandaşlar konut arayışına girdi. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası, "Bayraklı ve Bornova’da bir güvensizlik söz konusu. O bölgelerden bir kaçış var. Vatandaşın ve emlakçıların elindeki kiralık daireler kalmadı" dedi.

Buca ve Bornova arasına kentin en büyük tüneli yapılacak Haberi

Buca ve Bornova arasına kentin en büyük tüneli yapılacak

Buca ile Bornova arasında kalan bölüme, 2.4 kilometrelik kentin en büyük tüneli yapılacağı açıklandı.

Buca trafiğinde önemli bir rahatlamaya neden olan Homeros Bulvarı’nın devamı niteliğinde olan ve Otogar’a kadar uzanan 7 kilometrelik yeni güzergahın bir bölümünün derin tünelle geçileceği öğrenildi. Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında kalan 2.4 kilometrelik bölümde gerçekleştirilecek derin ve çift tüp tünel projesi sayesinde, bu bölgede kamulaştırma süreci de yaşanmayacak. İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek yeni güzergah Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak ve Buca, Bornova ile Konak ilçelerinden geçecek. Yaklaşık 250 ağacın kesilmekten kurtulduğu projede, geniş bulvar olarak açılacak yeni yol, 35 metre genişliğinde ve 3 gidiş - 3 geliş olmak üzere toplam altı şeritle hizmete açılacak. Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet...