28 / 04 / 2024

Bucak idare ve teşkilatı

Bucak idare ve teşkilatı

Türkiye'de coğrafya, ekonomi, güvenlik ve mahalli hizmet bakımlarından aralarında ilişki bulunan kasaba ve köylerden meydana gelen, ilçeden küçük bir mülki idare bölümüne bucak deniyor. Peki, bucak idaresi nasıl kurulur?

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Başakşehir'de yapıldı.

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hacoğlu tarafından kuruldu.

İl Özel İdare başkentte yurt ve arsa satacak!

Çorum İl Özel İdaresi başkent Ankara'da yurt ve arsa satacak. Söz konusu ihale 15 Kasım tarihinde yapılacak.

İl Özel İdare bu ilde arazi, iş yeri, arsa ve ofis satacak!

Tokat İl Özel İdaresi, Tokat'ta arazi, iş yeri arsa ve ofis satacak. Söz konusu satış ihalesi 26 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

İl Özel İdare o ilde kaymakamlık konutu ve arsa satacak!

Ağrı İl Özel İdaresi, Ağrı'da yer alan kaymakamlık konutu ve arsasını satışa çıkardı. Söz konutu arsa 685,91 metrekare alana sahip.

İl Özel İdare ticaret ve konut imarlı arsa satacak!

Çankırı İl Özel İdaresi, Çankırı Merkez'de yer alan ticaret ve konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın metrekare birim fiyatı 11 bin TL olarak belirlendi.

Yabancıya konut satışında 'golden visa' ve yüzde 1 fon payı önerisi! Gayrimenkulde 2025 ve 2026 yılları önemli!

Mars Türkiye kurucusu ve CEO’su Hakan Bucak, gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve yabancıya konut satışına da değindi. İşte Hakan Bucak'ın sektörle ilgili önemli açıklamaları...

İl Özel İdare ticari ve konut imarlı arsa satacak!

Kırıkkale İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Kırıkkale Yahşihan'da yer alan ticari ve konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın satış ihalesi 16 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

İl Özel İdare KDV'den muaf konut ve ticari alan imarlı arsa satacak!

Düzce İl Özel İdaresi İl Encümeni, Düzce Kültür Mahallesi'nde yer alan konut ve ticari alan imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

Muhtasar nedir? Muhtasar beyanname ne demek?

Muhtasar beyanname, kamu idare ve kuruluşlarından, serbest meslek erbaplarına kadar pek çok kişi tarafından ödenmekle birlikte, muhasebeyle ilgili bu terim pek çok kişi tarafından da merak edilmektedir. İşte, kanun ile düzenlenen muhtasar beyanname hakkında ayrıntılar…

Hakan Bucak'tan yeni yatırım: 200 bin TL'ye şirket kurdu!

Hb Danışmanlık Gayrimenkul Ve İnşaat Anonim Şirketi Beşiktaş'ta Hakan Bucak ve Hamit Bucak ortaklığında kuruldu.

Hb Danışmanlık Gayrimenkul Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Hb Danışmanlık Gayrimenkul Ve İnşaat Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Bucak ve Hamit Bucak ortaklığında kuruldu.

Bucak idare ve teşkilatı Haberi

Bucak idare ve teşkilatı

Bucak nasıl kurulur?

Türkiye'de coğrafya, ekonomi, güvenlik ve mahalli hizmet bakımlarından aralarında ilişki bulunan kasaba ve köylerden meydana gelen, ilçeden küçük bir mülki idare bölümüne bucak deniyor. Peki, bucak idaresi nasıl kurulur?


Günümüzde bucakların işlevselliği kalkmış olup; 1970'li yıllardan beri bucak teşkilatlarına yeni bucak müdürleri atanmıyor. Ancak buna rağmen bucaklar hukuken hala tanımlı olup ve resmî istatistiklerde belirtiliyor.


Bucak idare ve teşkilatı ile ilgili esaslara, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında 4. bölümde yer veriliyor.


Bucak idare ve teşkilatı

Madde 41 – Bucak; coğrafya, ekonomi, güvenlik ve mahalli hizmet bakımlarından aralarında münasebet bulunan kasaba ve köylerden meydana gelen bir idare bölümüdür.


Madde 42 – Bucak müdürü, bucakta en büyük Hükümet memuru ve temsilcisidir. Bu sıfatla;


A) Bucağın genel idaresinden sorumludur;


B) Kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarının...