27 / 04 / 2024

Budaklı Kaplıcası

Budaklı Kaplıcası

Güroymak ilçesinde her yıl çok sayıda yerli ve yabancının akınına uğrayan Budaklı Kaplıcası, turizmin yanı sıra değişik alanlarda da değerlendirilecek. Budaklı Kaplıcasının birçok hastalığa iyi geldiği belirlendi.

Budaklı Kaplıcası turizme kazandırılıyor!

Budaklı kaplıcası turizme kazandırılıyor. Güroymak ilçesinde her yıl çok sayıda yerli ve de yabancının akınına uğrayan Budaklı Kaplıcası, turizmin yanı sıra değişik alanlarda da değerlendirilecek.

1938'de otel, kaplıca ve eğlence merkezlerinden alınan kazanç vergileri yarı yarıya düşmüş!

1938 yılında eğlence yerleri, kaplıca ve otellerden alınan kazanç vergilerinde yüzde 50 indirime gidilmiş.

Cas Context Mimarlık Ve Tasarım Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Cas Context Mimarlık Ve Tasarım Hizmetleri Anonim Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Enver Çakar tarafından kuruldu.

Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası 3 yıllığına kiraya verilecek!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası'nı 3 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık tarihinde yapılacak.

BİM'den Babalar Günü kataloğu! Casıo erkek kol saati 459 TL'ye, deri kemer 89 TL'ye, Kiğılı tişort 169 TL'ye düştü!

BİM Babalar Günü'ne özel indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Katalogda Casıo erkek kol saati 459 TL'ye, deri kemer 89 TL'ye, Kiğılı tişort 169 TL'ye düştü.

Adana'da sarmaşık kaplı binada daire fiyatları 1 milyon TL'yi aştı!

Bu binayı gören durup bir daha bakıyor. Adana'da sarmaşıklarla kaplı bina herkesin ilgisini çekiyor. 10 katlı binada konut fiyatları 1 milyon TL'yi aştı...

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

İhlas Kaplıca Evleri'nde aidat isyanı!

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’ndeki Kuzuluk Kaplıca Evleri’nde yaşayanlar isyan etti. İhlas’a bağlı bir şirketin, site yönetimini yaptığı Kuzuluk’ta, tek bir devre mülkten 1500 lira aidat aldığı ve 1470 daireden yılda 27 milyon lira kazandığı ortaya çıktı.

Bursa Kaplıkaya Köprüsü açıldı!

Bursa’da ulaşım sorununu en aza irdirmek amacıyla raylı sistem, yeni yol ve yol genişletme, köprü ve kavşak yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kaplıkaya Köprüsü'nü hizmete açtı.

Bursa Kaplıkaya Köprüsü 6 milyon TL'ye mal olacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım'da hayata geçirdiği Kaplıkaya Köprüsü 6 milyon TL'ye mal olacak.

Bursa Kaplıkaya Köprüsü gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yıldırım'da projelendirilen Kaplıkaya Köprüsü, Siteler ve Bağlaraltı mahalleleri birbirine bağlayarak yıllardır konuşulan bir hizmeti daha bölgeye kazandırıyor.

Bursa Kaplıkaya Yaya Köprüsü ile iki mahalle bağlandı!

Yıldırım Belediyesi tarafından Mimarsinan ve Bağlaraltı mahallelerini birbirine bağlamak için yapılan Kaplıkaya Yaya Köprüsü törenle açıldı.

Budaklı Kaplıcası Haberi

Budaklı Kaplıcası

Güroymak ilçesinde her yıl çok sayıda yerli ve yabancının akınına uğrayan Budaklı Kaplıcası, turizmin yanı sıra değişik alanlarda da değerlendirilecek. Güroymak Kaymakamlığınca hazırlanan proje kapsamında, birçok hastalığa iyi geldiği belirlenen kaplıcanın,Termal turizm, ısıtmalı sera ve tulipa balığı yetiştiriciliğinde kullanılması hedefleniyor. 

Kaymakamlık tarafından yapılan araştırmalara göre, 150 metre derinlikte 180 derecede sıcak su elde edilen kaplıca alanında ilk etapta Termal otel kurularak kaplıcanın turizme kazandırılması planlanıyor. 


Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl ulusal ve uluslararası basına konu olan Budaklı kaplıcasının, yıllardır atıl vaziyette olduğunu söyledi....