29 / 04 / 2024

Budist Tapınağı

Budist Tapınağı

Mimarlar lüks rezidans kulelerinden modern budist tapınaklarına kadar birçok yapıya yuvarlak akımından hareketle şekil veriyor. Bu akıma Londra'da bir müze de katılıyor, Singapur'da bir botanik bahçesi de....

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temeli atılıyor!

Hindistan'daki tarihi Babri Camisi'nin yerine yapılması planlanan Hindu tapınağının temeli atılıyor...

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Babri Camisi yerine Hindu tapınağı inşa edilecek!

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babri Camisi arazisiyle ilgili davada Hindular lehine karar verdi.

Malezya'da Hindu tapınağının taşınması kararı protesto edildi!

Petaling Jaya kentinde, bir inşaat şirketine ait olan arazide kaçak olarak inşa edildiği belirtilen Hindu tapınağının yerinin değiştirilmesi kararı, binlerce Hindu tarafından protesto edildi

İzmir Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü!

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

Zeus Lepsynos Tapınağı'nın değeri artacak!

Muğla'nın Milas ilçesindeki Zeus Lepsynos Tapınağı'nın da bulunduğu Euromos Antik Kenti'nde kazı ve belgeleme çalışmaları yapılıyor. Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl, ''Tapınağın antik değeri bir kat daha yükselecektir'' dedi.

Balıkesir Kyzikos'daki Hadrian Tapınağı gün yüzüne çıkarılacak!

Kyzikos Antik Kentte bu yıl 11'ncisi yapılan kazı çalışmaları başladı. Kazı heyeti başkanı Doç.Dr. Nurettin Koçhan, bu yılki hedefin Hadrian Tapınağı'nı gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi.

Augustus Tapınağı'nın yıkım kararı mecliste!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 2 bin yıllık tarihi kalıntıların bulunduğu, arkeolojik SİT alanı olan Augustus Tapınağı ve Hacı Bayram Camii çevresinde, kepçelerle yaptığı yıkım işlemi yargıya taşındı.

Augustus Tapınağı'nın yıkım haberi asılsız çıktı!

Hacı Bayram Camisi’nin bitişiğinde yer alan sur duvarı restorasyon çalışmalarını, “Augustus yıkılıyor” diye duyuran internet sitesi, Başkan Gökçek Twitter’dan yaptığı açıklamayla yalanlandı

Ankara Augustus Tapınağı yıkıldı!

Ankara’nın tarihi yapılarından Augustus Tapınağı’nın hemen yanında yer alan tarihi duvar ve sütunlar, önceki gece, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Hasankeyf Zeynel Bey Türbesi nasıl taşınacak?

Hasankeyf’te bulunan tarihi Zeynel Bey Türbesi’nin taşınma yöntemi belirlendi. Türbe, Mısır’da Asvan Barajı nedeniyle nakledilen Ebu Simbel Tapınağı’nın taşınma modeliyle nakledilecek.

Budist Tapınağı Haberi

Budist Tapınağı

Gardens by the Bay - SİNGAPUR


Singapur'da bir çiçek bahçesi


Sadece Singapur'u değil dünyanın en ünlü mimari projeleri arasında gelen hatta yüzlerce metre yükseklikteki dev havuzuyla adından söz ettiren Bay projesi bir yeniliğe daha imza atıyor. Projenin yanında yer alacak Garden by the Bay adını taşıyan yeni proje, 21. yüzyıl tarzı bahçe anlayışına bir örnek oluşturuyor. Mimarisi İngiliz Grant Associates, Wilkinson Eyre, Atelier Ten, Atelier One, Land Design Studio ve Thomas Matthews tarafından ortak olarak yapılan proje, 54 hektar alan üzerinde ikiz yuvarlak binalardan oluşuyor. 500 milyon sterlin yatırımla yapılan proje modern bahçecilik anlayışına da bir örnek oluşturacak. Garden by the Bay 29 Haziran'da ziyarete açıldı.



Budist Tapınağı - ÇİN 

Modern Budist tapınağı

Çin'de yapılan bu ilginç yapının bir tapınak olduğuna inanmak zor, ama...