12 / 05 / 2024

Bülent Arınç açılış

Bülent Arınç açılış

Karacabey Ulu Camii açılış töreni yapıldı. Başbakan Yardımcısı Arınç, 1475 yılında inşa edilen Karacabey Ulu Camii' nin restorasyon sonrası yeniden ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı...

İstinyePark İzmir bugün açılıyor!

Orjin Grup tarafından İzmir Üçkuyular'da inşa edilen İstinyePark İzmir bugün açılıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin İzmir'de yapılmış ikinci en büyük özel sektör yatırımı olan İstinyePark İzmir, kentin en büyük AVM'si olmaya aday...

Bülent Arınç'tan SİNPAŞ açıklaması: Yönetim kurulu üyeliği teklifi geldi ancak kabul etmedim!

YİK Üyesi Bülent Arınç, SİNPAŞ GYO Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirildiği iddiasını yalanladı. Teklifi doğrulayan Arınç, bunu 'vicdan ve etik açıdan uygun görmediği için' reddettiğini belirtti.

Bülent Arınç kimdir?

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Arınç kimdir? Bülent Arınç daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Bülent Arınç, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu, Hamdi Topçu'nun ayrılması nedeniyle boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine Bülent Arınç'ın seçilmesine karar verildi.

İBB İstihdam Ofisi'nin 4'üncüsü Sancaktepe'de yarın açılıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun işsizlik soruna çözüm olacağını vaat ettiği Bölgesel İstihdam Ofislerinin 4’üncüsü Sancaktepe’de yarın açılıyor...

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi bugün açılıyor!

Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak ve haftanın her günü 24 saat hizmet verecek Cumhurbaşkanlığı Milet Kütüphanesi, bugün açılıyor...

Bosna Alaca Cami bugün açılıyor!

Bosna iç savaşında Sırp askerler tarafından büyük tahribata uğrayan Bosna Alaca Cami'si bugün açılıyor. Savaş sırasında temellerine kadar yıkılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yeniden ibadete kazandırıldı.

Ankapark'ın açılış tarihi belli oldu!

Avrupa'nın en büyük temaparkı olacak Ankapark'ın açılış tarihi belli oldu. İlkbaharda kapılarını açacak parka giriş ücreti 25 lira olacak.

İstanbul Yeni Havalimanı bugün açılıyor!

Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı bugün açılıyor. Toplam 26.1 milyar Euro yatırımla inşa edilen havalimanı yılda 200 milyon yolcuya hizmet verecek.

Dünyanın en büyük havalimanı yarın açılıyor!

Yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı İstanbul Yeni Havalimanı'nda, 7 gün 24 saat esasına göre olağanüstü bir çalışma gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük havalimanı yarın açılıyor.

Trabzon Botanik Park yarın açılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yapımını tamamladığı Trabzon Botanik Park yarın açılıyor.

Sakarya Unigarden yarın açılıyor!

Sakarya'da Fixus Yapı imzası ile hayata geçirilen Sakarya'nın en büyük öğrenci kenti Unigarden projesi yarın açılıyor...

Manisa Bedesten Çarşısı açılış için gün sayıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı açılış için gün sayıyor.

Bülent Arınç açılış Haberi

Bülent Arınç açılış

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Çiftçi bir memleket olduğumuz için en çok ihtiyacımız olan rahmetin de yağışların da Rabbimden bir lütuf gibi bir an önce yağmasını, yağdırılmasını niyaz ediyorum inşallah" dedi.


Arınç, 1475 yılında inşa edilen Karacabey Ulu Camii'nin, restorasyon sonrası yeniden ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu yapının geçmişinin yaklaşık 600 sene olduğunu bildirdi.


Caminin bundan önceki son tadilatının 1'inci Abdülhamid döneminde 1774'te gerçekleştirildiğini ve ondan sonra ciddi bir restorasyon yapılmadığını dile getiren Arınç, "Tarihimiz, şanlı ve köklü bir tarih. Mazimiz çok muhteşem ve ecdadımız Allah rızasını gözeterek bu vakıf eserlerini meydana getirmiş. Madem ki onlar bunu yapmış, insanlara hizmet etsin, insanlar faydalı olsun diye, bize düşen de bu vakıf emanetini almak, daha uzun yıllar ebediyen hizmet eder noktada...