18 / 05 / 2024

bulgaristan kırcali medrese iadesi son durum

bulgaristan kırcali medrese iadesi son durum

Bulgaristan'ın Kırcali şehrinde eski medrese binasının Başmüftülüğe iadesi davası 8 Nisan'a ertelendi. Mahkeme, binanın inşasından sonra yapılan onarım ve değişikliklerin tespit edilmesi için uzman ekip görevlendirdi...

TOKİ Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi! 142 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi. Söz konusu projeyle Medrese Mahallesi'ne 142 yeni konut geliyor...

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Türkiye, yılın en yüksek seviyesi ile 4 milyarlık ihracat rakamını Bulgaristan'a yaptı. Türkiye'nin rekor kırdığı ihracat oranı sanayi alanından geldi.

Bulgaristan'da müteahhitlerimiz AVM, otel, gayrimenkul projelerinde yer alıyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Zeki Sarıbekir, "Bulgaristan'da müteahhitlerimiz her türlü altyapı ve AVM, atık ve su arıtma tesisleri, otel, gayrimenkul gibi inşaat projelerinde gerek ana yüklenici gerekse de taşeron olarak yer alıyorlar" dedi.

Sivas'taki Gök Medrese hizmete açılmaya hazırlanıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti'nin önemli eserlerinden biri olan Gök Medrese, hizmete açılmaya hazırlanıyor. 

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

TOKİ Yozgat Medrese başvuruları 21 Ekim'de başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Medrese projesinde yer alan konutlar 21 Ekim tarihi itibariyle satışa çıkıyor.

Tarihi 'mavi medrese' müzeye dönüştürülecek!

Sivas'taki Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından inşa edilen 748 yıllık Gök Medrese, "Vakıflar Müzesi"ne dönüştürülecek.

Sivas'taki Mavi Medrese'nin restorasyonu tamam!

Sivas'ta Selçuklular döneminde 1271 yılında yaptırılan ve üzerindeki mavi çiniler nedeniyle 'Gök Medrese' olarak anılan eser, restorasyon sonrası görüntüsüyle büyüledi...

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

TOKİ Yozgat Medrese başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Medrese projesinde yer alan konutlar yarın itibariyle satışa çıkıyor.

Türkiye ile Bulgaristan arasına köprü yapılacak!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin yaptığı açıklamada Türkiye ile Bulgaristan sınırını oluşturan Türkiye'nin en kuzeybatısı ile Bulgaristan'ın en güneydoğusunda konumlanan Mutlu deresine köprü kurulması için proje çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

Sivas Gök Medrese'nin restorasyonu tamamlandı!

Sivas'ın tarihi simgeleri arasında yer alan Gök Medrese'nin 22 yıldır süren restorasyonu tamamlandı.

bulgaristan kırcali medrese iadesi son durum Haberi

bulgaristan kırcali medrese iadesi son durum


Bulgaristan'ın Kırcali şehrinde eski medrese binasının Başmüftülüğe iadesi davası 8 Nisan'a ertelendi. Mahkeme, binanın inşasından sonra yapılan onarım ve değişikliklerin tespit edilmesi için uzman ekip görevlendirdi. Şu anda tarih müzesi olarak faaliyet gösteren bina devlet mülkü olarak kayıtlarda yer alıyor.


Kırcali'deki dava görülürken, 14 Şubat'ta Filibe'de camiye saldırıya benzer istenmeyen olaylar yaşanmaması için polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Birkaç şehirden gelen protestocular, binanın iadesine karşı gösteri yapsa da olay çıkmadı.


Başmüftülük avukatları, binanın kurban derilerinden toplanan paralarla yapıldığını ve dolayısıyla Müslümanlara ait olduğunu savunuyor. Kırcali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Hristiyan ve Yahudilerin mülkleri nasıl iade edildiyse Müslümanların eserlerinin iade edilmesi için mahkemeye başvurduklarını kaydetti.


Kırcali Valisi Biser Nikolov ise herkesin sesini duyurmasının doğal hak olduğunu, fakat bu şekilde yapılan protestoların mahkemeye bir...