07 / 07 / 2024

bulgaristan medrese iade davası sonucu

bulgaristan medrese iade davası sonucu

Bulgaristan'ın Kırcali şehrinde eski medrese binasının Başmüftülüğe iadesi davası 8 Nisan'a ertelendi. Mahkeme, binanın inşasından sonra yapılan onarım ve değişikliklerin tespit edilmesi için uzman ekip görevlendirdi...

Trakya Cam, müşterilerini Bulgaristan tesislerinde ağırladı!

Şişecam Topluluğu’nun düzcam alanındaki faaliyetlerini yürüten Trakya Cam’ın iştiraki Trakya Glass Rus AO, Rusya ve Kazakistan’dan müşterilerini 11-14 Haziran 2015 tarihleri arasında Bulgaristan’da ağırladı.

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nereye verilir?

Konut kredisi dosya masrafı iadeleri hakkında alınan Yargıtay Kararları gereğince, bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masrafları iade ediliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nereye verilir?

Standard Profil Bulgaristan’da ikinci fabrikasını açtı!

Dünya çapında otomotiv sızdırmazlık profilleri üreten Standard Profil, Bulgaristan’daki ikinci fabrikasını açtı. Bu fabrikasıyla tüm dünyada üretilecek yeni Opel Astra’lara imzasını atmaya hazırlanan şirket, diğer pazarlardaki etkinliğini de artıracak.

Haksız yere alınan emlak vergisi iade edilir mi?

Emlak vergisi, her taşınmaz türü için farklı oranlarda hesaplanıyor. Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor. Peki, haksız yere alınan emlak vergisi iade edilir mi?

Emlak vergisi iade davası nasıl açılır?

Emlak vergisinde muafiyet koşullarının sağlanmasına rağmen ödenen emlak vergisini iadesi istenebiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi nasıl istenir? Emlak vergisi iade davası nasıl açılır? İşte emlak vergisi iadeleri..

Yemeksepeti, Bulgaristan ve Romanya’da yatırıma başladı!

Dünyanın en büyük online yemek siparişi sektörünün önde gelen şirketlerinden Delivery Hero’nun satın aldığı Yemeksepeti, Bulgaristan ve Romanya’da yatırıma başladı. Yemeksepeti’nin faaliyet gösterdiği ülke sayısı Türkiye dahil 10’a yükselmiş oldu.

Fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?

Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor. Peki, yanlış hesaplamadan kaynaklanan ve dolayısı ile fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?

Fazla alınan emlak vergisi iade edildi!

Kamu Denetçiliği Kurumu, yanlış hesaplama sonucu fazla ödenen emlak vergisinin iadesini sağlayarak, vatandaşın mağduriyetini giderdi. Belediye, fazla ödenen 455 lira 49 kuruşu vatandaşa iade etti.

TOKİ Kayaşehir başvuru parası ne zaman iade edilecek?

TOKİ Kayaşehir'de satışa sunulan 1.500 konut için hak sahipleri belli oldu. Projeye toplam 130 bin başvuru kabul edildi. Peki TOKİ Kayaşehir başvuru parası ne zaman iade edilecek?

Konut kredisi dosya masrafı iade talebi nereye yapılır?

Bankada gerçekleştirilen işlemler doğrultusunda, kredi kullanan kişilerden konut kredisi dosya masrafı ücreti talep edilebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iade talebi nereye yapılır?

Bulgaristan'lı turizmciler helal otel konseptine geçti!

Ekonomik otel fiyatlarıyla Türklerin ilgisini çekmeye çalışan Bulgaristan iki günde Schengen vizesi vermeye başladı. Kış turizminde yıldızı parlayan ülke, yaz turizminde çıtayı yükseltmek için 'helal otel' konseptine geçti.

Bulgaristan Türk turistler için helal otel sistemi hayata geçirdi!

Kış turizminde ekonomik otel ücretleriyle büyük patlama yapan Bulgaristan, yaz turizminde Müslüman turistleri de bölgeye çekmek amacıyla yeni uygulamalar başlattı.

Türkiye'den Bulgaristan’a giden turist sayısı 2 kat arttı!

Türkiye'den geçen yıl kış döneminde Bulgaristan’a giden turist sayısının, önceki yıla göre iki kat arttığı bildirildi. Geçen yıl tatilini yurt dışında geçiren Türk turistlerden 1,7 milyonu Bulgaristan'ı ziyaret etti.

bulgaristan medrese iade davası sonucu Haberi

bulgaristan medrese iade davası sonucu


Bulgaristan'ın Kırcali şehrinde eski medrese binasının Başmüftülüğe iadesi davası 8 Nisan'a ertelendi. Mahkeme, binanın inşasından sonra yapılan onarım ve değişikliklerin tespit edilmesi için uzman ekip görevlendirdi. Şu anda tarih müzesi olarak faaliyet gösteren bina devlet mülkü olarak kayıtlarda yer alıyor.


Kırcali'deki dava görülürken, 14 Şubat'ta Filibe'de camiye saldırıya benzer istenmeyen olaylar yaşanmaması için polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Birkaç şehirden gelen protestocular, binanın iadesine karşı gösteri yapsa da olay çıkmadı.


Başmüftülük avukatları, binanın kurban derilerinden toplanan paralarla yapıldığını ve dolayısıyla Müslümanlara ait olduğunu savunuyor. Kırcali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Hristiyan ve Yahudilerin mülkleri nasıl iade edildiyse Müslümanların eserlerinin iade edilmesi için mahkemeye başvurduklarını kaydetti.


Kırcali Valisi Biser Nikolov ise herkesin sesini duyurmasının doğal hak olduğunu, fakat bu şekilde yapılan protestoların mahkemeye bir...