15 / 06 / 2024

Bulgaristan yağış

Bulgaristan yağış

Bulgaristan'ın kuzeybatısında aşırı yağış sonucu Skıt nehrinin taşması nedeniyle meydana gelen selde onlarca bina çöktü. Büyük maddi hasarın meydana geldiği Miziya'da can kaybı olmadığı açıklandı.

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Sarten Ambalaj 10 milyon Euro'ya Bulgaristan'daki ikinci fabrikasını aldı!

Türkiye'deki 16 fabrikası ile bölgesel güç haline gelen Sarten Ambalaj, 10 milyon Euro yatırımla Bulgaristan'daki ikinci fabrikasını satın aldı.

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Yeni Havalimanı Bulgaristan’ı yakınlaştıracak!

İstanbul’dan Bulgaristan’a uçuş süresi Yeni Havalimanı ile 45 dakikaya düşürülecek. THY iki ülkeyi kaynaştırmak için Sofya’ya 18 olan sefer sayısını 21’e çıkaracak.

Yeni Havalimanı ile Bulgaristan-İstanbul arası 45 dakikaya inecek!

İstanbul’dan Bulgaristan’a uçuş süresi İstanbul Yeni Havalimanı ile 45 dakikaya inecek. THY, Sofya’ya 18 olan sefer sayısını 21’e çıkaracak.

Aksu Real Estate'nin sermayesi 200 bin Leva'ya çıkarıldı!

Akiş GYO'nun Bulgaristan'nın Silistra şehrinde kurduğu Aksu Real Estate EAD'nin sermayesi 170 bin Leva'dan 200 bin Leva'ya yükseltildi.

Agency, Avrupa'ya konut satışında ders veriyor!

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki bir projenin satış danışmanlığını üstlenen Agency Gayrimenkul, Avrupa’ya konut satışında ders veriyor. Satışlarda elde edilen dövizler, Agency tarafından Türk Lirası’na çevriliyor ve Türk ekonomisine kazandırılıyor.

Bulgaristan'daki Osmanlı eserleri yıkılma tehlikesi altında!

Bulgaristan’da Mimar Sinan tarafından yapılan asırlık iki Osmanlı camisi, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.

Bulgaristan Sofya'da konut fiyatları 2016'da yüzde 8 arttı!

2016 yılının ilk çeyreğinde özellikle Sofya'da konut piyasasında ciddi bir canlanma yaşadı. Yılın ilk çeyreğinde Bulgaristan Sofya'daki konut fiyatlarında yüzde 8 oranında artış kaydedildi.

Bulgaristan’da sel: İki kişi hayatını kaybetti!

Bulgaristan’ın doğusundaki Burgaz bölgesinde şiddetli yağmurun yol açtığı sellerde iki kişi hayatını kaybetti. Yağışlar nedeniyle Burgaz’ın yanı sıra Eski Zağara, Hasköy ve Dimitrovgrad şehirlerinde de pek çok bölge sular altında kaldı.

Bulgaristan'da sel nedeniyle onlarca bina çöktü!

Bulgaristan'ın kuzeybatısında aşırı yağış sonucu Skıt nehrinin taşması nedeniyle meydana gelen selde onlarca bina çöktü. Büyük maddi hasarın meydana geldiği Miziya'da can kaybı olmadığı açıklandı.

Sırbistan otobanlarındaki inşaatların büyük kısmı tamamlandı!

Sırbistan'da otobanlarda geçtiğimiz yıl başlayan inşaatların büyük kısmı tamamlandı Sırbistan'dan sonra tercihe göre ya Bulgaristan ya da Makedonya-Yunanistan üzerinden Türkiye'ye gidileceğinden, Sırbistan'ı geçen yolun yarısından fazlasını bitirmiş oldu.

Gökçeada'da kuvvetli yağış nedeniyle yüzlerce iş yeri ve evi su bastı!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde kuvvetli yağış nedeniyle yüzlerce iş yeri ve evi su bastı, çoğu Bulgaristan ve Yunanistan plakalı çok sayıda otomobil de kullanılamaz hale geldi.

Bulgaristan yağış Haberi

Bulgaristan yağış

Kozloduy Nükleer Enerji Santrali yakınlarında bulunan 3 bin nüfuslu Miziya’da 500 kişi gece saatlerinde evlerinden tahliye edildi. Kurtarma çalışmaları sürerken, Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri su seviyesinin en yüksek olduğu yerlerdeki vatandaşların tahliyesi için sel bölgesine iki helikopter yolladı.


Onlarca binanın yıkıldığı, büyük maddi hasarın meydana geldiği Miziya'da can kaybı olmadığı açıklandı.


Bölgedeki çalışmalara Kozloduy Nükleer Enerji Santrali’nde görevli 300’e yakın itfaiye personeli de yardım ediyor. Sivil savunma ekipleri, aşırı yağışların ardından su seviyesinin hızla yükseldiği Skıt nehrinin taşma ihtimaline karşı halkın iki gündür uyarıldığını ancak birçok vatandaşın evini terk etmek istemediğini belirtti.


Nehrin su seviyesinin 3,5 metreye ulaştığı Miziya’da kente elektrik verilemiyor. Miziya Bölge Kızılhaç Teşkilatı, Miziya’nın bağlı olduğu Vratza şehrindeki büyük şirketlerden şişelenmiş içme suyu ve paketlenmiş gıda için yardım talebinde bulundu.


Ülkede...