03 / 05 / 2024

Burdur antik tarihi yerleri

Burdur antik tarihi yerleri

Tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi olan Burdur, sanayi, mermer, turizm ve özellikle eğitimde büyük sıçrama kaydetti. Şehrin medeniyet kokan tarihsel yapıları da görenleri aşık ediyor.

TOKİ Burdur son başvuru tarihi 2022!

TOKİ Burdur son başvuru tarihi 2022 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Burdur son başvuru tarihi 2022 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ Burdur Karamanlı orta gelir başvuruları bugün sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Burdur Karamanlı orta gelir grubu projesinde yer alan 16 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Burdur Karamanlı alt gelir başvuruları bugün sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Burdur Karamanlı alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Burdur TOKİ son başvuru tarihi 2019!

Burdur TOKİ son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede toplam 7 adet 3 oda 1 salon konut bulunuyor.

Tabakhane kentsel dönüşümde tarihi sur ve menfez ortaya çıktı!

Trabzon Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda antik Roma dönemi ile Osmanlı dönemine ait tarihi sur ile menfez ortaya çıktı...

Antik Roma Tiyatrosu'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Antik Tiyatro’sunda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Antik Roma Tiyatrosu koruma altına alındı.

Agora Antik Kenti'nde restorasyon başladı!

İzmir'de yer alan tarihi Kemeraltı Çarşısı'na ismini veren Agora Antik Kenti içinde bulunan kemerlere iskeleler kuruldu, restorasyon çalışması başlatıldı.

Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme Projesi tanıtıldı!

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından çeşitli turistik ve tarihi alanların gün yüzüne çıkarılması amacıyla hazırlanan projeler sayesinde Konuralp Antik Kenti gelecek nesillerin kültür mirası haline gelecek.

Düzce Antik Tiyatro'da düzenleme çalışmaları başladı!

Konuralp’in tarihi alanlarında yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında “Antik Tiyatro”da da peyzaj düzenlemelerine başlandı.

Burdur Sagalassos Antik Kenti'nde bin 900 yıllık lahit bulundu!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Burdur'daki Sagalassos Antik Kenti, M.Ö. 333 yılına dayanan geçmişiyle araştırmacıların ve tatilcilerin ilgisini çekiyor.

Mersin Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde restorasyon çalışmaları bitti!

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde, tarihi M.Ö. 300 yılına uzanan Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde 2016 kazı ve restorasyon çalışmaları sona erdi.

TOKİ Burdur Çavdır 2. Etap son başvuru tarihi!

15 adet konutun açık satışa sunulduğu TOKİ Burdur Çavdır 2. Etap projesinde başvuru dönemi devam ediyor. İşte, TOKİ Burdur Çavdır 2. Etap son başvuru tarihi...

Kastamonu Pompeiopolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Zımbıllı Tepe mevkisinde, tarihi Paflagonya bölgesinin başkenti Pompeiopolis Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı çalışmaları başladı.

Burdur antik tarihi yerleri Haberi

Burdur antik tarihi yerleri

BİRAZ unutulmuş, biraz da hak ettiği değeri göremeyen bir şehirdir Burdur... Halbuki bir gidenin bir daha aklından çıkaramadığı Göller Diyarı, antik kentleri, tarihsel yapısı, müzeleri ve doğa harikası ilçeleri ile eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Geçimini tarım ve hayvancılığın yanı sıra mermer üretiminden de sağlayan şehir sadece 250 bin nüfusa sahip.


Komşu illeri Denizli, Isparta ve özellikle de Antalya'ya büyük bir göç veren Burdur'da öğrenciler kenti ayakta tutuyor. Yıllardır okulları sayesinde eğitim alanında zirvede bulunan Batı Akdeniz'in yükselen değeri, bu nedenle öğrenime çok veriyor. Çalışan belediyeler sayesinde de asfaltsız tek bir köy kalmadı. 



Milliyet...