28 / 08 / 2024

burdur arazi değişikliği

burdur arazi değişikliği

Burdur'da Özel şirket tarafından para istenen vatandaşların ödeme yapamaması durumunda arsalarının daha kötü yerlerle değiştirildiği, iyi bölgedeki arsaların ise satıldığı iddialarında son durum; uygulama iptal edildi...

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 31 ilde 385 araziyi satışa sunuyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 14 ve 22-23 Aralık tarihlerinde ülke genelinde yapılacak 31 ilde 385 arazi peşin ya da yüzde 25 peşin 24 ay vade imkanıyla satışa çıkarılacağı duyuruldu.

Antalya'da koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı!

Antalya’da Magydos Antik Kenti'nin bir bölümü yapılaşma nedeniyle koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı.

Burdur'da özel şirketler tarafından yapılan arsa değişikliği iptal edildi!

Burdur'da Özel şirket tarafından para istenen vatandaşların ödeme yapamaması durumunda arsalarının daha kötü yerlerle değiştirildiği, iyi bölgedeki arsaların ise satıldığı iddialarında son durum; uygulama iptal edildi...

Burdur'da tartışmalı imar değişikliği yeniden meclis gündeminde!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in kayınpederine ait arazide yapılan ve Konya Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen imar değişikliği yeniden meclis gündemine alındı...

Burdur Belediyesi'nin imar planı değişikliğine tepki!

AK Parti Burdur İl Başkanı Mengi, Burdur Belediye Başkanı Ercengiz'in yeni sanayi bölgesindeki yakınlarına ait olduğu iddia edilen bir arazinin imar planını değiştirerek rantsal kazanç sağladığını öne sürdü...

Petkim lojmanlarının imar değişikliği iptal edildi!

Petkim lojmanlarının bulunduğu arazi ile ilgili yapılacak olan imar planı değişikliği, İzmir Şehir Plancıları Odası'nın yaptığı başvuru üzerine İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Ankara Gölbaşı'nda tahsis değişikliği yapılan arazi TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara Gölbaşı Belediye Meclisi'nin bir arazinin tahsis değişikliğini içeren kararına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Burdur Bucak'ta 2. imar değişikliği referandumu düzenleniyor!

Bucak Belediyesi, Barbaros, Onaç ve Mimar Sinan Mahallelerinden sonra Sanayi, Konak, Çavuşlar, Yörükler ve Alaattin Mahallesinde yapılması planlanan imar değişikliğini halka sorarak karar verecek.

Burdur Armutlu'da imar planı değişikliği itirazları reddedildi!

Burdur Gölhisar'ın Armutlu Mahallesi'nde bulunan 52 ada 71 ve 72 no’lu parseller için hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin askı sürecinde yapılan itirazların reddedildi.

Burdur Yokuş Mahallesi'nde imar planı değişikliği!

Burdur Tefenni ilçesi, Yokuş mahallesi 151 ada 8 no.lu parsele ilişkin hazırlanan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Burdur Bucak'ta imar değişikliği için referandum yapılacak!

Bucak Belediyesi altyapı sorunlarını kalıcı olarak çözmek, yol, doğalgaz, elektrik, kanalizasyon ve benzeri altyapı çalışmalarını kalıcı olarak çözmek için Barbaros, Mimar Sinan ve Onaç mahallelerinde imar değişikliği için referandum yapıyor.

Acıselsan Acıpayam Selüloz'dan imar değişikliği talebi!

Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş., portföylerinde bulunan toplam 171.432 m2 büyüklüğündeki arazi için imar değişikliği talebiyle Acıpayam Belediyesi'ne başvurduğunu KAP'a bildirdi.

burdur arazi değişikliği Haberi

burdur arazi değişikliği

Burdur’da CHP’li belediyenin imar uygulaması arapsaçına döndü. Vatandaşın tepkisini çeken uygulama iptal edildi. Belediye Başkanı Ali Orkun Encengiz isehenzü iddialara ve olaylara ilişkin açıklama yapmadı. 

BURDUR Belediyesi tarafından Bağlar, Hızır İlyas, Menderes ve Bahçelievler mahallelerinde özel şirketlere yaptırılan ve vatandaşın büyük tepkisi çeken 18 uygulamasının iptal edildiği ileri sürüldü. SABAH Akdeniz daha önce 'Burdur'da kirli işler' ve 'Burdur'da isyan sürüyor' başlığıyla tartışmalı uygulamayı gündeme getirmişti. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; özel şirket tarafından para istenen vatandaşların ödeme yapamaması durumunda arsalarının daha kötü yerlerle değiştirildiği, iyi bölgedeki arsaların ise satıldığı iddiaları tepkilere sebep olmuştu.

ÜSTÜ KAPATILIYOR

Konuya ilişkin açıklama İyi Partili Encümen Üyesi Mesut Özcan'dan geldi. Özcan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada uygulamanın iptal edildiğini belirtti. CHP'li Başkan Ali Orkun Ercengiz'in ise hala...