28 / 04 / 2024

burdur mermer ocakları

burdur mermer ocakları

Isparta İdare Mahkemesinin, Burdur'da sulak alanlar havzasında mermer ocakları açılmasına izin veren kararın yürütmesini bilirkişi heyeti raporunu sununcaya kadar durdurmaya hükmetmesi üzerine alanda incelemelerde bulunuldu.

Isparta Sütçüler'de evlerinden taşınmak zorunda kalanların mağduriyetleri mecliste!

Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Mandallar Mevkiinde bulunan mermer ocaklarının denetimi ve evlerinden taşınmak zorunda kalanların mağduriyetlerinin giderilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Burdur'da ekonominin lokomotifi mermer sektörü!

BURDOĞTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Ekinci, mermerin Burdur'un ekonomisinde lokomotif bir rol üstlendiğini açıkladı.

Adıyaman'da mermer ocakları protesto edildi!

Adıyaman'da vatandaşlar mermer ocaklarının doğal hayatı etkilediği ve yolları bozduğu için eylem yaptı. Daha önceden yol kapatma eylemi yapan köylüler bu kez beldenin hemen yanında açılan mermer ocağına tepki gösterdi.

Burdur Mermer Ocağı Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 18 Şubat'ta!

Burdur İli Yeşilova ilçesi'nde yer alan Mermer Ocağı Kapasite Artışı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 18 Şubat 2016 günü saat 14:30'da gerçekleşecek.

Burdur ve Denizli Eşeler Barajı projesinin ÇED toplantısı 4 Şubat'ta!

Burdur ve Denizli'de bulunan Eşeler Barajı, Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma-Yıkıma-Eleme Tesisi ve Beton Santrali Entegre Projesi'nin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 4 Şubat 2016 günü saat 11:00'da gerçekleşecek.

Burdur'da mermer ocağı proje toplantısı 23 Haziran'da!

Hayati Işık tarafından Burdur'da Mermer Ocağı İşletmesi kurulması için 23 Haziran'da saat 11:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Burdur'da Mermer Ocağı kapasite artışı toplantısı 28 Mayıs'ta!

MODÜLMER MODÜL MERMER SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından; Burdur'da mermer ocağı kapasite artışı projesi için 28 Mayıs 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Burdur'da açılacak mermer ocakları tartışmalara neden oldu!

Isparta İdare Mahkemesinin, Burdur'da sulak alanlar havzasında mermer ocakları açılmasına izin veren kararın yürütmesini bilirkişi heyeti raporunu sununcaya kadar durdurmaya hükmetmesi üzerine alanda incelemelerde bulunuldu.

Burdur turizmde büyük sıçrama kaydetti!

Tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi olan Burdur, sanayi, mermer, turizm ve özellikle eğitimde büyük sıçrama kaydetti. Şehrin medeniyet kokan tarihsel yapıları da görenleri aşık ediyor.

Tarihi Pira Kevır taş köprüsü yıkılmak üzere!

Amed'in Hene (Hani) ilçesine bağlı Koke (Ovalı) Mahallesi'nde bulunan tarihi taş Pira Kevır (Taş Köprü), Gire Koke (Koke Tepesi) çevresinde bulunan mermer ocakları molozlarının çevreye dökülmesi nedeniyle tehdit adlında.

Diyarbakır'daki tarihi köprü yıkım tehlikesi ile karşı karşıya!

Diyarbakır'daki tarihi köprü yıkım tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Ovalı Mahallesi'nde bulunan tarihi taş köprü Koke Tepesi çevresinde bulunan mermer ocakları molozlarının çevreye dökülmesi nedeniyle tehdit altında.

Diyarbakır Hani'deki tarihi taş köprü yıkılacak mı?

Diyarbakır Hani ilçesine bağlı Ovalı Mahallesi'nde bulunan tarihi taş köprü, çevrede bulunan mermer ocakları ve bakımsızlıktan dolayı yıkılma tehdidi altında..

Çinliler mermer ocağı bırakmadı!

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya, Burdur ve Isparta’da 86 mermer ocağının Çinliler tarafından alındığını söyledi. Bölgeden 100’e yakın ülkeye mermer ihracatı yapılıyor.

burdur mermer ocakları Haberi

burdur mermer ocakları

Isparta İdare Mahkemesinin, Burdur'da sulak alanlar havzasında mermer ocakları açılmasına izin veren kararın yürütmesini durdurmasının ardından bilirkişi heyeti alanda incelemelerde bulundu.


Burdur'un Yarıköy, Aşağı Müslümler, Yaylabeli ve Kumluca köylerinde yaşayanların da aralarında bulunduğu 18 kişi, Burdur Valiliği Yerel Sulak Alan Komisyonu'nun sulak alanlar havzasında mermer ocakları açılmasına izin veren kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için Isparta İdare Mahkemesine dava açtı. 


Mahkeme, konuyla ilgili bilirkişi heyeti raporunu hazırlayıncaya kadar kararın yürütmesinin durdurulmasına hükmetti.


Akademisyenlerden oluşan bilirkişi heyeti, bu kapsamda mermer ocağı açılmasına izin verilen alanlarda mermer şirketlerinin avukatları ve dava açanlar eşliğinde incelemede bulundu. Bu sırada mermer şirketlerinin avukatları ile davacılar arasında tartışma yaşandı.


- "Yeşil doğa içinde yaşamak istiyoruz"


Davacılardan avukat Ziynet Özçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede çok sayıda mermer ocağı bulunduğunu, ocaklardan hem...