07 / 05 / 2024

burdur mermer

burdur mermer

Burdur TSO Yönetim Kurulu Başkanı Keyik: ''Bu yıl ekim ayı sonu itibarıyla 135 milyon dolarlık mermer ihracatı gerçekleşti."

Burdur'da ekonominin lokomotifi mermer sektörü!

BURDOĞTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Ekinci, mermerin Burdur'un ekonomisinde lokomotif bir rol üstlendiğini açıkladı.

Burdur Mermer Ocağı Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 18 Şubat'ta!

Burdur İli Yeşilova ilçesi'nde yer alan Mermer Ocağı Kapasite Artışı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 18 Şubat 2016 günü saat 14:30'da gerçekleşecek.

Burdur'da mermer ocağı proje toplantısı 23 Haziran'da!

Hayati Işık tarafından Burdur'da Mermer Ocağı İşletmesi kurulması için 23 Haziran'da saat 11:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Burdur'da Mermer Ocağı kapasite artışı toplantısı 28 Mayıs'ta!

MODÜLMER MODÜL MERMER SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından; Burdur'da mermer ocağı kapasite artışı projesi için 28 Mayıs 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Burdur'da açılacak mermer ocakları tartışmalara neden oldu!

Isparta İdare Mahkemesinin, Burdur'da sulak alanlar havzasında mermer ocakları açılmasına izin veren kararın yürütmesini bilirkişi heyeti raporunu sununcaya kadar durdurmaya hükmetmesi üzerine alanda incelemelerde bulunuldu.

Burdur turizmde büyük sıçrama kaydetti!

Tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi olan Burdur, sanayi, mermer, turizm ve özellikle eğitimde büyük sıçrama kaydetti. Şehrin medeniyet kokan tarihsel yapıları da görenleri aşık ediyor.

Çinliler mermer ocağı bırakmadı!

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya, Burdur ve Isparta’da 86 mermer ocağının Çinliler tarafından alındığını söyledi. Bölgeden 100’e yakın ülkeye mermer ihracatı yapılıyor.

Mermer sektörü Çinli istilasında!

Hüseyin Şehitoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ülke ekonomisinin ikinci Çeyrekte yüzde 2,1 ve yılın ilk yarısında yüzde 3,3 büyüdüğü söyledi. Mermer sektörü Çinli istilasında.

Burdur Çeltikçi'de Khamosorion tipi mezarın bulunduğu alan sit alanı ilan edildi!

Burdur Çeltikçi'de Çeltikçi-Bağsaray Karayolu üzerinde, biri ikili olmak üzere üç adet Khamosorion tipi mezarın bulunduğu alanın I. Derece, antik döneme ait seramik parçalarının yer aldığı bölümde ise, III. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi...

Özer Mermer Grubu'nun acı günü! Hacı Yusuf Özer Vefat etti!

Özerler Holding A.Ş, Özer Konveyör Band A.Ş, Özerler Ayakkabı-Lastik A.Ş, Özer Mermer Grubu, Newco Balkan L.L.C Kosova, Büyük Özer A.Ş., Özer İletişim grup şirketlerinin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Yusuf Özer vefat etti.

Mermerde blok ihracatına kısıtlama geleceği iddiası sektörde sıkıntı yarattı!

Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin Burdur bölgesine özel hazırladığı raporda yer alan mermer firmalarına yüzde 25-30 işlenmiş ürün ihraç etme zorunluluğu önerisi, yanlışlıkla Ekonomi Bakanlığı’nın bir çalışması gibi duyurulunca sektör endişeye kapıldı

Burdur'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre merkez üssü Burdur Ağlasun olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Burdur, Antalya, Isparta'da da hissedilen depremin, yerin 7.6 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi...

Burdur'da 4,8 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Burdur'un Ağlasun ilçesi olduğu bildirildi. Depremin büyüklüğü 4,8 olarak açıklandı.

burdur mermer Haberi

burdur mermer

   Yusuf Keyik, bu yıl gerçekleşen 135 milyon dolarlık mermer ihracatının büyük bölümünün Çin'e yapıldığını bildirdi. 


     Keyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Burdur'a mermerciliğin son yıllarda büyüyen bir sektör haline geldiğini belirtti. Burdur ve ilçelerinde zengin doğal taş rezervinin bulunduğuna işaret eden Keyik, özellikle Burdur Beji ile travertenlerin dünyada marka haline geldiğini vurguladı. 


     Burdur'un 120 mermer ocağı ve 90 mermer fabrikası ile Türkiye'de mermercilik sektöründe önemli konuma sahip olduğunu anlatan Keyik, üretilen Burdur Beji, traverten ve mermerlerin yüzde 80'inin ihraç edildiğini kaydetti. 


     Geçen yıl 90 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Burdur'un, bu yıl ihracat rakamını yüzde 15 artırdığını bildiren Keyik, şöyle devam etti: ''Bu yıl ekim ayı sonu itibarıyla 135 milyon dolarlık mermer ihracatı gerçekleşti. Mermer ocaklarında blok doğal...