27 / 04 / 2024

burdur mermeri

burdur mermeri

Burdur'da faaliyet gösteren AYTAŞ Akın Mermer Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Akın, yaptırdığı AR-GE çalışmalarının ardından mermer atıklarını yapı malzemesine dönüştürecek sistemi sanayi sektörüne kazandırıyor...

Burdurlu mermercilere devlet yardımları anlatıldı!

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk ihracatçılarının uluslararası arenada daha rekabetçi konuma ulaşması ve Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen devlet yardımlarından üyelerinin daha etkin faydalanması amacıyla toplantı düzenledi...

Burdur Namık Kemal Caddesi'ndeki eski bina yıkılacak mı?

Uzun yıllardır kullanılmayan binanın yıkık dökük görünümü, çöp yığınları ile dolu olması hemen yanı başındaki otele çeşitli illerden Burdur'a gelenlerin dikkatini çekiyor.

Burdur Gölhisar'da kaçak yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Burdur'un Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural, kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek adına havadan fotoğraf çekebilen ve 'drone' adı verilen insansız hava aracı satın aldı.

Burdur'un yeni imar planına ihtiyacı var!

Karasenir son yıllarda Burdur şehir merkezinde kentsel dönüşüm tartışmalarıyla sıkça gündeme gelen bir bölge. Burdur Yenigün Gazetesi Karasenir Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümü ele aldı. işte o yazı...

Burdur Karataş Gölü, kuş cenneti olarak düzenlenecek!

Burdur Karamanlı'da Karataş Gölü'nü bölgenin kuş cenneti yapmak için çalışma başlatıldı. Tamer Yılmaz, Karataş Gölü'nün barındırdığı birçok su kuşu ve memeli türü ile Türkiye'deki ulusal öneme sahip sulak alanlardan biri olduğunu söyledi

Burdur Devlet Hastanesi'nde herkes risk altında!

Burdur Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıklılığı ile ilgili konuşan Milletvekili Dr.Mehmet Göker, binanın güçlendirilmediğini, hastanede bulunan herkesin olası bir depremde büyük risk altında olduğunu söyledi!

Burdur Mermer Ocağı Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 18 Şubat'ta!

Burdur İli Yeşilova ilçesi'nde yer alan Mermer Ocağı Kapasite Artışı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 18 Şubat 2016 günü saat 14:30'da gerçekleşecek.

'Burdur'da zemin sağlam değil'

Burdur Kışla Caddesi'nde hizmet veren İnsuyu Yapı Denetim Şirketi'nin Sahibi Hasan Şahin, kentte yapılan binalarda zeminin kaygan olmamasının önemine işaret etti. İşte Şahin'in önemli açıklamaları...

Burdur depremevleri TOKİ arsa devri aşamasında!

Milletvekili Bayram Özçelik Burdur Merkez’deki TOKİ Konutları ile ilgili yaptığı açıklamada, Burdur Belediyesi’nin arazinin devredilmesi için verdiği dilekçenin bakanlıkta değerlendirildiğini, TOKİ’ye devrin yapılmasına çalıştığını belirtti.

TOKİ Burdur Tefenni 141 konut ihalesi bugün!

TOKİ Burdur ili Tefenni ilçesi 141 konut inşaatı ile alt yapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 14:00'da gerçekleşecek.

Burdur ve Denizli Eşeler Barajı projesinin ÇED toplantısı 4 Şubat'ta!

Burdur ve Denizli'de bulunan Eşeler Barajı, Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma-Yıkıma-Eleme Tesisi ve Beton Santrali Entegre Projesi'nin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 4 Şubat 2016 günü saat 11:00'da gerçekleşecek.

TOKİ Burdur Bucak 151 konut ihalesi bugün!

TOKİ Burdur ili Bucak ilçesi 151 adet konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 14.30'da gerçekleşecek.

TOKİ Burdur Tefenni 141 konut ihalesi 25 Ocak'ta!

TOKİ Burdur ili Tefenni ilçesi 141 konut inşaatı ile alt yapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 25 Ocak 2016 tarihinde saat 14:00'da gerçekleşecek.

TOKİ Burdur'da 151 konut inşa edecek!

Vatandaşın uzun vadeli, düşük taksitlerle ev sahibi olmasına imkan sağlayan TOKİ Burdur Bucak’ta 151 konut yapacak. TOKi’nin düzenlediği konut inşaatı ihalesi, 19 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

burdur mermeri Haberi

burdur mermeri


Burdurlu işadamı Ercan Akın, yaptırdığı AR-GE çalışmalarının ardından mermer atıklarını yapı malzemesine dönüştürecek sistemi sanayi sektörüne kazandırıyor.


AYTAŞ Akın Mermer Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Akın, inşaat sektörüne tasarruflar sağlayan fabrikasını çok yakında hizmete açacak. Akın, mermerciler için sorun olan atıklar konusunda yaptırdığı AR-GE çalışmalarını tamamladı. Göller bölgesinde yayın yapan ekonomi kültür dergisi Dergi Ayrıntı’ya özel röportaj veren Ercan Akın, bu yeni sistemi mevcut fabrikasının yan tarafına bir fabrika daha kurarak hayata geçireceğini söyledi.


AR-GE çalışması yaptıklarını ve teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten Akın, kuracağı yeni fabrikada teknolojinin son yeniliklerini kullanacağını ve mermer artıklarının değerlendirileceğini ifade etti.


Burdur’da kazandığını yine Burdur’a yatırımlar yaparak değerlendirdiğini belirten Akın, “Endüstri sektöründe bir ilke imza atacağız. Ocaklardan çıkarılan mermerin, atıklarına kadar değerlendireceğiz. Bu çalışma ile milli...