11 / 05 / 2024

Burdur Ovacıkalan arkeolojik sit alanı kararı nerede

Burdur Ovacıkalan arkeolojik sit alanı kararı nerede

Burdur İli, kısmen Ağlasun İlçesi, Kibrit Köyü, kısmen de Çeltikçi İlçesi, Güvenli Köyü sınırları içerisinde yer alan Ovacıkalan Mevkiindeki Roma Dönemi yerleşim alanı için 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı verildi.

Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Natura Ovacık, Forum Ankara’ya yakın konum konumda yükseliyor. Fırat Life Style ve Ata Yıldız tarafından hayata geçirilen Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta. İşte Natura Ovacık ile ilgili detaylar...

Isparta, Antalya ve Burdur'da bazı yerler sit alanı ilan edildi!

 Isparta, Antalya ve Burdur illerinde yer alan bazı bölgeler, 1 ile 3. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

Burdur TOKİ Konutları'nda 31 aile ev sahibi oldu!

Burdur’un Bucak ilçesinde kura çekimleri sonrası boş kalan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutlarında 31 aile ev sahibi oldu.

Burdur Bucak’ın yarım kalan projeleri tamamlanacak!

Ak Parti Burdur Bucak İlçe Başkanı Kadir Yaman, ilçedeki sorunları anlattı. Yaman, “Bucak’ın yarım kalan projelerini tamamlayacağız'' dedi.

İzmir Ovacık RES projesinde çalışmalar yeniden başladı!

İzmir Urla’nın Ovacık Köyüne kurulmak istenen rüzgar enerji santrali (RES) projesi için mahkeme bir davayı daha reddetti, hukuken korumasız kalan ormanda yeniden kesim başladı.

TOKİ Burdur Çavdır 2. Etap son başvuru günü!

TOKİ Burdur Çavdır 2. Etap son başvuru günü 30 Eylül 2015 olarak belirlendi. Yüzde 12 peşinatta, kalan bedel için 180 ay vade imkanı sunan projede aylık taksitler 263 TL'den başlıyor.

Burdur'a 3 gölet daha yapılacak!

Burdur’un Yeşilova Kayadibi, Tefenni Yaylaköy, Çavdır Küçükalan Gölet ve Sulamaları için gerekli kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla kamu yararı kararı alınması hususunda olurlar düzenlendi.

Ordu Kayatepe arkeolojik alanı SİT statüsünde kalacak!

Özaltın Madencilik, Ordu'nun Fatsa ilçesinde maden sahası içerisinde kalan 200 dönümlük Kayatepe arkeolojik SİT alanının SİT statüsünden çıkartılması için Ordu İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Bölgede tarih öncesi kalıntıların bulunduğunu tespit eden mahkeme

Burdur Ovacıkalan'a 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Burdur İli, kısmen Ağlasun İlçesi, Kibrit Köyü, kısmen de Çeltikçi İlçesi, Güvenli Köyü sınırları içerisinde yer alan Ovacıkalan Mevkiindeki Roma Dönemi yerleşim alanı için 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı verildi.

Burdur Mezar Tepe ve çevresine 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Burdur İli, Bucak İlçesi, Keçili Köyü sınırları içerisinde bulunan, Mezar Tepe ve yakın çevresi için 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Özel ekolojik turizm tesisi alanına 1 ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Burdur Bucak İlçesi, Karacaören Köyü, Camicivarı Mevkiinde, ekolojik turizm tesisi yapılmak istenilen özel mülkiyete ait alan için 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı, çevresi için de 3. Derece Arkeolojik Sİt Alanı kararı verildi.

Lüleburgaz Tepealtı Tümülüsü 1. derece arkeolojik sit alanı oldu!

Kırklareli Lüleburgaz İlçesine bağlı Emirali Köyü, Tepealtı Mevkii, sit alanı dışında kalan, tapulama harici alanda tespit edilen Tepealtı Tümülüsü'nün 1. derece arkeolojik sit alanı olmasına karar verildi...

Burdur Çeltikçi'de Khamosorion tipi mezarın bulunduğu alan sit alanı ilan edildi!

Burdur Çeltikçi'de Çeltikçi-Bağsaray Karayolu üzerinde, biri ikili olmak üzere üç adet Khamosorion tipi mezarın bulunduğu alanın I. Derece, antik döneme ait seramik parçalarının yer aldığı bölümde ise, III. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi...

Burdur Ovacıkalan arkeolojik sit alanı kararı nerede Haberi

Burdur Ovacıkalan arkeolojik sit alanı kararı nerede

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar şöyle;


ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR


Toplantı Tarihi ve No    : 17.11.2014/95                                                     Toplantı Yeri

Karar Tarihi ve No        : 17.11.2014/3135                                                  ANTALYA


Burdur İli, kısmen Ağlasun İlçesi, Kibrit Köyü, kısmen de Çeltikçi İlçesi, Güvenli Köyü sınırları içerisinde yer alan Ovacıkalan Mevkiindeki Roma Dönemi yerleşim alanının kararımız eki 1/25000 ve 1/ 5000 ölçekli haritada sınırlarının gösterildiği şekilde I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak...