19 / 07 / 2024

Burdur yolcu treni

Burdur yolcu treni

Burdur Sivil Toplum Platformu üyeleri, 2008 yılına kadar hizmet veren yolcu trenlerinin yeniden hizmete konulmasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan talep etti

Tebriz-Van yolcu treni seferleri yeniden başladı!

PKK'lı teröristler nedeniyle 2015 yılından bu yana gerçekleştirilmeyen Tebriz-Van yolcu treni seferleri yeniden başladı... 

Yüksek Hızlı Trenler 18 milyon yolcu taşıdı!

ULAŞTIRMA Bakanı Lütfi Elvan, "5 yılda yüksek hızlı treni tercih eden yolcu sayısı 18 milyonu aştı ve şu ana kadar toplam 60 bin 582 sefer yapıldı" dedi.

Antalya Havalimanı'nda dış hat yolcu rekoru kırdı!

DHMİ Genel Müdürü Birdal "Ülkemizin turizm cenneti Antalya dış hat yolcu girişinde yeni bir rekora imza attı. Antalya'ya 12 Temmuz'da 80 bin 423 dış hat yolcusu geldi" dedi.

THY'nin yolcu sayısı yüzde 16.8 artışla 26.2 milyon oldu!

Türk Hava Yolları (THY) yolcu sayısı Ocak-Haziran'da yüzde 16.8 artışla 26.2 milyon oldu. Şirketten KAP'a yapılan açıklamaya göre yolcu doluluk oranı 0.1 puan düşüşle yüzde 79'a geriledi.

THY altı ayda 26 milyon yolcu taşıdı!

Türk Hava Yolları (THY), yolcu sayısının Ocak-Haziran döneminde yüzde 16.8 artışla 26.2 milyon olduğunu açıkladı. Şirketten KAP’a yapılan açıklamaya göre, yolcu doluluk oranı 0.1 puan düşüşle yüzde 79’a geriledi...

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni seferlerine üç tarihi törenle başlayacak!

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni (YHT) seferlerine üç tarihi törenle başlayacak. 533 kilometrelik mesafeyi 3.5 saate indirecek olan tren için, 25 Temmuz'da, Eskişehir, Bilecik ve İstanbul'da üç ayrı organizasyon düzenlenecek.

Ege havalimanlarında yolcu sayısı ortalama yüzde 40 arttı!

İzmir-Adnan Menderes, Muğla-Dalaman ve Milas-Bodrum havalimanlarında ilk 6 aylık dönemde iç hat yolcu ortalama yüzde 40, dış hat yolcu ise ortalama olarak yüzde 22 arttı...

Türkiye'deki havalimanları Haziran'da 16 milyon yolcu ağırladı!

Türkiye'de, haziran ayında da uçak ve yolcu trafiği yoğunluğu hız kesmedi. Geçen ay Türkiye genelindeki havalimanlarından haziran ayında hizmet alan yolcu sayısı 16 milyonu, 6 aylık dönemdeki toplam yolcu sayısı ise 75 milyonu geçti.

Antalya, Burdur ve Isparta’daki 100’e yakın mermer ocağını Çinliler işletecek!

Antalya, Burdur ve Isparta’daki 100’e yakın mermer ocağı Çinliler'e geçti. Çinli şirketlerin Türk mermer ocaklarını işletmesine karşı olduğunu açıklayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, bu durumdan rahatsız olduklarını açıkladı.

Manş Tüneli'ndeki tren bozulunca 400 yolcu tünelde sıkıştı!

İngiltere ile Avrupa kıtasını birbirine bağlayan ve Manş Denizi'nin altından geçen Manş Tüneli'ndeki bir tren, İngiltere kıyılarından ayrıldıktan sonra arızalanınca yaklaşık 400 yolcu ve dört köpek, tünelin içinde sıkışıp kaldı.

Türkiye'deki havalimanları 75 milyon yolcu ağırladı!

Türkiye genelindeki havalimanlarında yılın ilk yarısında toplam yolcu sayısı 75 milyonu geçti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü haziran ayına ilişkin havayolu yolcu ve uçuş istatistiklerini açıkladı..

Havayolu yolcu sayısı ilk 6 ayda 75 milyonu geçti!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü: Türkiye genelindeki havalimanlarından haziran ayında hizmet alan yolcu sayısı 16 milyonun, 6 aylık dönemdeki toplam yolcu sayısı ise 75 milyonun üzerine çıktı...

Kuşadası Yolcu Limanı'na 20 milyon TL'lik dev yatırım!

Kuşadası Yolcu Limanı'na, işletmeci kuruluş Ege Ports tarafından 11. yılında 20 milyon TL'lik bir yatırımla Ege Bölgesi'nin en donanımlı ve teknik kapasitesi yüksek römorkörü kazandırıldı.

Burdur yolcu treni Haberi

Burdur yolcu treni

Burdur Sivil Toplum Platformu üyeleri, 2008 yılına kadar hizmet veren yolcu trenlerinin yeniden hizmete konulmasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan talep etti. 

Platform üyeleri Başkan Kemal Arslan önderliğinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk'u ziyaret etti. 

Arslan, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, 72 yıldır Ispartalı ve Burdurlulara ucuz ulaşım imkanı sağlayan yolcu treninden 4 yıldır mahrum olduklarını söyledi. 

Trenin tekrar seferlere başlaması talebini Soluk'a ilettiklerini bildiren Arslan, yaklaşık 20 bin imzayı içeren dilekçeyi de Soluk'a sunduklarını kaydetti. 

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk da bölgedeki demiryollarını terk etmediklerini vurgulayarak, ''Çalışmalara devam ediyoruz. Çalışmaları bu sene bitireceğiz''...