15 / 05 / 2024

Isparta-Burdur hattına yolcu treni konulması için dilekçe!

Isparta-Burdur hattına yolcu treni konulması için dilekçe!

Burdur Sivil Toplum Platformu üyeleri, 2008 yılına kadar hizmet veren yolcu trenlerinin yeniden hizmete konulmasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan talep etti



Burdur Sivil Toplum Platformu üyeleri, 2008 yılına kadar hizmet veren yolcu trenlerinin yeniden hizmete konulmasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan talep etti. 

Platform üyeleri Başkan Kemal Arslan önderliğinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk'u ziyaret etti. 

Arslan, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, 72 yıldır Ispartalı ve Burdurlulara ucuz ulaşım imkanı sağlayan yolcu treninden 4 yıldır mahrum olduklarını söyledi. 

Trenin tekrar seferlere başlaması talebini Soluk'a ilettiklerini bildiren Arslan, yaklaşık 20 bin imzayı içeren dilekçeyi de Soluk'a sunduklarını kaydetti. 

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk da bölgedeki demiryollarını terk etmediklerini vurgulayarak, ''Çalışmalara devam ediyoruz. Çalışmaları bu sene bitireceğiz'' dedi.


A.A.



Geri Dön