04 / 05 / 2024

bürokrasi

bürokrasi

Posta Gazetesi'nden Tamer Heper, vatandaşların sorularını yanıtlıyor

İzmirliler yatırımlarını başka şehirlere kaydırıyor!

Yabancı yatırımcı peşine düşen İzmirli, kendi yatırımcısını küstürdü

Mersin Yat Limanı kaderine terk edildi!

 Adnan Menderes Bulvarı'nda,  temeli atılan Mersin Yat Limanı'nın alt yapısı 17 milyon dolara mal oldu

Müteahhitlik karnesiyle gıda sicilinde onay kalktı

215 işlemde noter onayının kaldırılması için Noter Birliği "Olması gerekliydi" dedi. Bakanlıklara iş aşvurusunda belge onayı bitti

Avrupa'da iş kurmanın en kolay olduğu 5 ülke açıklandı!

İşgücü özellikleri, kurumlar vergisi ve bürokrasi gibi bir dizi nedenden dolayı 5 Avrupa ülkesinde yeni bir işletme açmanın daha kolay yolları açıklandı. 

Çanakkale Defterdarlık Binası'nın yıkımına engel!

Çanakkale'de 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerçekçesiyle boşaltılan Defterdarlık Binası'nın yıkımı bürokrasi engeline takıldı.

Türker İnanoğlu'nun fakülte isyanı!

Ünlü yapımcı Türker İnanoğlu, memleketi Safranbolu’ya iletişim fakültesi yaptırmak istedi. Fakat fakültenin yapılacağı arazi 6 aydır teslim edilmedi. İnanoğlu, "Bürokrasi yüzünden bu fakülteyi farklı bir şehirde yapmayı düşünüyorum" dedi...

Modoko yurt dışına açılıyor!

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Çalışkan, "Mobilya ihracatını yoğun olarak gerçekleştirdiğimiz ülkelere 25'erli gruplar halinde ziyaretlerde bulunacağız. Potansiyeli en yüksek ve bürokrasi açısından en rahat olduğunu düşündüğümüz ülkeye ilk mobilya AVM'sini kuracağız" dedi...

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi kabul edildi!

Metruk binaların gerekirse yıkılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yetki verilmesi, tapu işlemlerinde bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması gibi düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Orjin Grup Bebek Oteli kiralamaktan vazgeçti!

Orjin Grup’un ortağı Zafer Yıldırım, Bebek Otel’i 20 yıllığına kiralama düşüncesinden vazgeçti. Yıldırım, “Boğaziçi öngörünümü nedeniyle yatırımın önünde ciddi bir bürokrasi var. Çok uzun sürecekti, o kadar süreye sabrım yok” diyor.

Konutta yeni dönem başlıyor!

Konut sektörü, Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanı olmasından çok memnun. Sektörün kısa vadede KDV, bürokrasi ve kentsel dönüşümle ilgili beklentileri var.

İnşaat sektöründe bürokrasi azaldı!

Hükümetin hedefi, iki yıl içinde Türkiye’yi en kolay iş yapılan ilk 20 ülke arasına sokmak. Hazırlanan eylem planı için ilk adım atıldı. 10 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanan kanun değişikliğiyle pek çok işlem kolaylaştırıldı.

İnşaat ruhsatlarında bürokrasi azaltılıyor!

İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, inşaat ve yapıların faaliyete geçiş süreciyle ilgili bürokratik işlem sayısını azaltan iki genelge yayınlandı.

Ünye projeleri için geri sayım başladı!

Ünye için büyük önem arz eden projelerde geri sayım başladı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’da bu çerçevede sık sık Ankara’da bir dizi görüşmeler gerçekleştirerek projelerin bürokrasi ayağını sıkı takip ediyor.

Kentsel dönüşümde bürokrasi yoruyor!

İSTANBUL İnşaatçılar Derneği (İNDER) organizasyonuyla düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm Çözümleri Konferansı’nda gayrimenkul sektörünün oyuncuları bir araya geldi.

Fethullah Gülen kaçmak için Afrika'dan ev baktırmış!

Uşak Cumhuriyet Baş savcılığı tarafından hazırlanan iddianame de FETÖ liderinin 17 Aralık sonrası kaçış planları yer aldı. Örgüt bürokrasi imamı Hazım Sesli’yi, Gülen’e yer bulmak için Güney Afrika’ya göndermiş.

Yunanistan'da camiye bürokrasi ve davalar engel oluyor!

Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri Kalancis, Atina'da yapımı planlanan cami hakkında, "Şu an şehir planlamasına ilişkin ikinci bir davamız var. Kararı bekliyoruz." dedi.

bürokrasi Haberi

bürokrasi

2006 yılında taşındığım apartmanın oturma izni yok. Almak için girişimde bulundum, bana binaların yüzde 75’inin oturma izninin olmadığı, uğraşmamam gerektiği söylendi. Bu durumda ben ne yapayım?  B.K.

Bir tarihte evim soyuldu, ben telaş içinde koşuşurken bu konuda söz sahibi olanlar beni teselli etti. Dediler ki; “Herkes soyuluyor ne yapalım yaygın bir olay.” Ben bunu duyunca bir ferahladım bir ferahladım anlatamam. Sizinki de öyle. Ancak ne yazıkki bizde böyledir, yasadışılık yaygınlaşınca mazur görmeye başlarız, yani problemi başımızdan atarız. Şimdi sizin için iskan alınması bakımından eksik olan nedir, tam olarak bilemiyorum. Bir kapıcı dairesi meselesi var, binanın projeye tam olarak uyması şart. Ama iskan almanın önündeki engelleri de iyi biliyorum. Vatandaş kat irtifak tapusu ile oturuyor, iskanı almıyor, kat mülkiyetine geçmiyor....