05 / 05 / 2024

Bursa 1050 Konutlarda kentsel dönüşüm ne durumda

Bursa 1050 Konutlarda kentsel dönüşüm ne durumda

Yeni Dönem Gazetesi'nin yazarlarından N. Nuri Yavuz bugünkü yazısında Bursa 1050 Konutlar’da kentsel dönüşümün başlayacağını anlattı. İşte N. Nuri Yavuz'un o yazısı...

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Bursa Gemlik'te 2.Etap konutları hak sahiplerine teslim ediliyor!

Bursa Gemlik Belediyesi tarafından inşa edilen toplu konutlarda ikinci etap anahtar teslimler başladı. 

Bursa 1050 Konutları'nda dönüşüm düğümü çözülüyor!

Bursa'da uzun süredir yılan hikayesine dönen 1050 Konutlar kentsel dönüşüm ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan sevindiren haber geldi. Aktaş yakın zaman içerisinde kentsel dönüşüm anlaşmazlıklarının ortadan kalkacağını dile getirdi. 

Bursa Büyükşehir Meclisi'nin gündeminde imar var!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 1050 konutlarla ilgili olarak Bakanlık'ın hazırladığı projenin detayları anlatıldı.

Bursa Hasanağa'da emekli TOKİ sakinlerine sosyal tesis!

Bursa'da Hasanağa bölgesinde emekliler için yapılan toplu konutlarda yaşayan vatandaşların ihtiyacını karşılamak için 3 bin 500 kişinin yaşadığı bölgeye sosyal tesis inşa edilecek.

Bursa'da ciddi bir inşaat hacmi var!

Bursa'da bugüne kadar çok sayıda konut üreten Yusuf Bakgör, YB Yapı markasıyla yeni bir dönem başlattı. Projelendirmeden anahtar teslimine kadar her aşamada büyük bir titizlikle hayata geçirdikleri konutlarda, kullanıcılara iyi bir yaşam sunmayı hedefliyorlar...

Bursa Akpınar'daki dönüşümde önemli adım!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile Akpınar Mahallesi’nde yer alan 1050 konutların dönüşümü için önemli bir adım atıldı.

Bursa Akpınar'daki 2290 konut kentsel dönüşüme giriyor!

Bursa'da 2290 konutlu 1050 Konutlar'daki kentsel dönüşümde anlaşma sağlandı. Yer sahiplerinin kurduğu Akpınar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yapılan görüşmeler sonunda Nilüfer'deki Nilüfer sitesini yeniden inşa eden Ergünkent inşaat ile mutabakata vardı.

Bursa 1050 Konutlar'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Yeni Dönem Gazetesi'nin yazarlarından N. Nuri Yavuz bugünkü yazısında Bursa 1050 Konutlar’da kentsel dönüşümün başlayacağını anlattı. İşte N. Nuri Yavuz'un o yazısı...

Bursa Akpınar'daki kentsel dönüşüme 3 talip!

Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Altın, Akpınar ile 1050 Konutlar Mahallerindeki kentsel dönüşüm projesine biri İstanbul, ikisi de Bursa'dan olmak üzere üç talibin olduğunu söyledi.

Bursa Akpınar'daki dönüşüm için geri sayım başladı!

Bursa'nın şimdilik en kapsamlı 'kentsel dönüşüm projesi' olan Akpınar Mahallesi (1050 Konutlar) için geri sayım başladı. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen ve her konut sahibinin katıldığı Merinos AKKM'deki toplantı da oldukça verimli geçmiş...

Bursa'da kentsel dönüşüm sırası Akpınar'da!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin "asla vazgeçmeyiz'' dediği, Akpınar ve 1050 Konutlar mahalleleri için düşünülen kentsel dönüşüm projesi yatırımcısını buldu.

Bursa 1050 Konutlarda kentsel dönüşüm ne durumda Haberi

Bursa 1050 Konutlarda kentsel dönüşüm ne durumda

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Bursa’nın uzun süredir kentsel dönüşüme konu olan bölgelerinden birinde daha düğüm çözülüyor.


Nilüfer’de, Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza atarak deprem tehdidi altındaki Nilüfer Sitesi’ni modern yüzüyle kente kazandıran Ergünkent İnşaat, kentsel dönüşümdeki profesyonellik çıtasını zirveye taşıyor.


Nilüfer Sitesi sakinlerinin, uzun arayışlar ve birbirinden farklı birçok firma ile yapılan görüşmeler sonrasında tercih ettiği Ergünkent İnşaat, kendisine güvenen kat maliklerinin yüzünü kara çıkarmadı ve Parknilüfer projesiyle kentsel dönüşümde şehrin öncüleri arasında yer edindi.


İnşaat sektöründe imalatın yavaşladığı, konut satışlarının ise kredi faizlerinin düşmesiyle yeni yeni canlandığı bir dönemde Ergünkent İnşaat, kentsel dönüşüm alanında bir büyük taşın altına daha elini koyuyor ve Bursa’nın en çok konuşulan alanlarından birinde dönüşüme hazırlanıyor.


İmalatı 80’li yıllara uzanan, eskiyen görüntüsüyle kent silüetini olumsuz...