27 / 04 / 2024

Bursa Ali Paşa Konağı

Bursa Ali Paşa Konağı

Eserleriyle kentin değerine değer katan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Ali Paşa Konağı restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Ali Paşa Konağı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Paşa Tüylüoğlu, Kemal Tüylüoğlu, Yıldırım Tüylüoğlu, Yüksel Tüylüoğlu ortaklığında kuruldu.

Bursa Mustafa Kemal Paşa Temizlik işçi alıyor

Bursa'da Mustafa Kemal Paşa Temizlik, özel güvenlik görevlisi olarak istihdam etmek üzere 1 işçi alımı yapacağını açıkladı. Açıklamaya göre son başvuru tarihi 15 Nisan 2022 tarihi.

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Cedid Ali Paşa Camisi gelecek ramazanda açılacak!

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Mimar Sinan'ın Selimiye'yi inşa etmeden 20 yıl önce yaptığı Cedid Ali Paşa Camisi, gelecek ramazanda açılacak..

Ohrid Ali Paşa Camisi 14 milyon TL'ye yenilendi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Kuzey Makedonya’nın Ohrid kentinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla 1573 yılında hizmete açılan tarihi Ali Paşa Camisi eski ihtişamıyla açıldı.

Ohri Ali Paşa Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, Kuzey Makedonya'da yer alan Ohri Ali Paşa Camisi'nde süren restorasyonunun tamamlandığını açıkladı.

Tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi kafe oldu!

300 yıl önce inşa edilen Beyazıt’taki tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi, zamanla nargile kafeye dönüştürüldü.

İzmit Mehmet Ali Paşa Cami ibadete açılıyor!

İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde hayata geçirilen Mehmet Ali Paşa Merkez Camii’nin alt katı, 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde açılacak.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa’nın köklü eğitim kurumları arasında yer alan ve yıkılan eski binası 1968 yılında yeniden yapılan Demirtaşpaşa İlkokulu, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından modern bir eğitim kurumu haline getirildi.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından baştan aşağı yenilenen Demirtaşpaşa İlkokulu’nda eğitim, 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Edirne Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor!

1565 yılında Mimar Sinan tarafından Edirne'de yaptırılan Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor. Çarşı, alışverişin odağı olmaya devam ediyor.

TOKİ Silivri Ali Paşa kura sonuçları 11.07.2018!

TOKİ Silivri Ali Paşa kura sonuçları 11.07.2018  haberimizde yer alıyor. 934 konutun alt gelir, 422 konutun orta gelir grubu için satışa sunulduğu projede kura heyecanı başladı...

Kılıç Ali Paşa Hamamı'na restorasyon ödülü!

Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olan Kılıç Ali Paşa Hamamı, aslına uygun restorasyonuyla ödüle layık görülmeye devam ediyor.

Bursa Ali Paşa Konağı Haberi

Bursa Ali Paşa Konağı


Eserleriyle kentin değerine değer katan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Altepe, kentin tarihi mirasının daha da öne çıktığını anlatarak, “UNESCO şehri olan Bursa, artık bir evrensel değer ve bir dünya mirası. Tüm dönemlerin izleri Bursa’da ortaya çıkarılıyor. Bursa, bu konuda hem Avrupa’da hem dünyada örnek olarak gösterilen şehirlerin başında geliyor” dedi.


300 yıllık eser 

Başkan Altepe, bu kapsamda yapılan çalışmalarla tarihi bölgeler ve sultan külliyelerinin yanında tarihi semtlerde de çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kaybolmak üzere olan eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Zamanla eriyen, çöken sivil mimarlık örneği yapıları da gerçek değeriyle buluşturuyoruz. Ahşap olması nedeniyle çok fazla dayanamayan ve belli bir...