29 / 04 / 2024

bursa Aşık Yunus türbesi

bursa Aşık Yunus türbesi

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

TOKİ Bursa Harmancık projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Bursa Harmancık projesinde yer alan konutlar için başvurular başladı.

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Bursa'da apartman boşluğundaki türbe görenleri şaşırtıyor!

Bursa’da 15. yüzyılın başlarında hayatını kaybettiği düşünülen Aşık Yunus’un Karamazak Mahallesi’nde 3 apartmanın arka oda pencerelerinin baktığı havalandırma boşluğunda yer alan türbesi görenlerin dikkatini çekiyor.

Kestel Açık Hava Tiyatrosu 3 ay sonra açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kestel Açık Hava Tiyatrosu’nda yürütülen çalışmaları inceledi. Merkez 3 ay sonra hizmete açılacak.

Bursa Sinan Paşa Külliyesi ayağa kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ecdat yadigarı eserlerin ayağa kaldırılması çalışmalarına son sürat devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda Bursa Sinan Paşa Külliyesi'ni ayağa kaldırıyor.

Bursa Harmancık'a ilköğretim okulu müjdesi!

Bursa Harmancık’a ilköğretim okulu ve halk eğitim merkezi yapılmasına ilişkin protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Op.Dr. Bülent Cihantimur arasında imzalandı.

Aşkı Hüda İnşaat Mimarlık Nakliyat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aşkı Hüda İnşaat Mimarlık Nakliyat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Hamit Bahar, Soner Aratma ve Yunus Can Baylık imzasıyla kuruldu.

Anatolium Bursa yılbaşında açık mı?

Anatolium Bursa, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Anatolium Bursa yılbaşında açık mı? Anatolium Bursa yılbaşında kaçta açılıyor? İşte Anatolium Bursa 1 Ocak 2017 çalışma saatleri...

Carrefour Bursa yılbaşında açık mı?

Carrefour Bursa, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Carrefour Bursa yılbaşında açık mı? Carrefour Bursa yılbaşında kaçta açılıyor? İşte Carrefour Bursa 1 Ocak 2017 çalışma saatleri...

Endülüs Park, Kurban Bayramı'nda açık!

Bursa’nın ilk açık alışveriş merkezi Endülüs Park, Kurban Bayramı yaklaşırken alışverişin keyfini uzatıyor. Endülüs Park, yeni açılan mağazalarıyla ziyaretçilerine arife günü gece yarısına kadar hizmet verecek.

Tahir Ağa Kültür Merkezi Mudanya'da Ara Güler’in sergisiyle hizmete açıldı!

Restorasyon çalışmalarını Bursa Büyükşehir Belediyesi üstlenen Tahir Ağa Kültür Merkezi, Bursa Mudanya 'da Ara Güler ’in ‘Şehir, Deniz ve İnsan’ temalı fotoğraf sergisiyle hizmete açıldı.

Real Bursa Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Bursa Real AVM hafta içi hergün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Real Bursa Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Bursa Real AVM bayramda kaçta açılacak? Bursa Real AVM bayramda kaça kadar açık?

Özdilek Park Bursa Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Özdilek Park Bursa hafta içi hergün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Özdilek Park Bursa Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Bursa Özdilek Park AVM bayramda kaçta açılacak? Bursa Özdilek Park AVM bayramda kaça kadar açık?

bursa Aşık Yunus türbesi Haberi

bursa Aşık Yunus türbesi

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesinin, imar değişikliği ve çevre düzenlemesiyle gün ışığına çıkarılması için çalışmalar başladı.

Yıldırım Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre, 15'inci yüzyılda yaşayan ve mahlas olarak "Aşık Yunus"u kullanan şairin türbesi zamanla ilçedeki binaların arasında kaldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bursa Valiliği, Yıldırım Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında türbenin yer aldığı bölge için Yıldırım Belediye Meclisinde imar planı değişikliği kararı alındı. Bu kararla kamulaştırma yoluna gidilerek çevre düzenlemesi yapılmasına imkan sağlandı.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, geçmişte yapılan hatalar sebebiyle bugüne kadar hak ettiği değeri göremeyen Aşık Yunus'un ve beraberindeki isimlerin edebi istirahatgahlarının, yıkımlarla meydana çıkarılacağını dile getirdi.

Aşık Yunus'un kabrinin Karamazak Mahallesinde Yeşil ile Emirsultan külliyeleri...