07 / 05 / 2024

bursa bandırma tren projesi

bursa bandırma tren projesi

Bursa' nın 60 yıllık demir yolu özlemini sona erdirecek proje ile Bursa-İstanbul ve Bursa-Ankara arası 2 saat 15 dakikaya, Bursa-Eskişehir arası ise bir saate düşecek....

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı tamamlandığında Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası seyahat süresinin 2 saat 15 dakika olacağını söyledi. İşte hattaki son durum...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli demir yolu için acil kamulaştırma kararı alındı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi'nin tamamlanması için Bursa, Bilecik ve Balıkesir'in bazı ilçelerinde acil kamulaştırma yapılması kararı alındı.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu hattı için acele kamulaştırma kararı! 

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bursa ve Bilecik için acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Adil Karaismailoğlu'dan Bursa hızlı tren açıklaması!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Bursa hızlı tren hattı ihalesine ilişkin iddialar hakkında açıklama yaptı.

Deniz Yavuzyılmaz'dan Bandırma-Bursa-Osmaneli-Yenişehir Demiryolu ihalesi iddiası!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Bandırma-Bursa-Osmaneli-Yenişehir Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ihalesine yönelik çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu Hattı 2023'te açılacak!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’nın Bursa’dan Osmaneli’ne kadar olan kısmının 2023’e kadar tamamlanması hedefleniyor. Ardından Bandırma’ya uzatılacak olan hat, yolcunun yanı sıra liman bağlantılarıyla yük taşımacılığında da kullanılacak.

Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli YHT'nin akıbeti TBMM'de!

Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Yüksek Hızlı Tren Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi TBMM'de!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi ile İyidere Lojistik Limanı ihalesine yabancı firmaların katılıp katılmadığı ve kazanan firmalara sağlanan vergi istisnası meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi mecliste!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi ile İyidere Lojistik Limanı ihalesine yabancı firmaların katılıp katılmadığı ve kazanan firmalara sağlanan vergi istisnası meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma - Osmaneli Demiryolu projesinin ihale süreci TBMM'de!

Bandırma Bursa Yenişehir Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu projesinin ihale sürecine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı'nın ihalesi yapıldı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı'nın ihalesi dün gerçekleştirildi.

Bandırma-Osmaneli ile Ayazma-İnönü demiryolu hattı mecliste!

Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli, Ayazma-İnönü demiryolu hattının ihale ve inşaat süreci meclis gündemine taşındı İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli YHT 2018'de açılıyor!

Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli (Bursa-Bilecik) Yüksek Hızlı Tren hattı 2018'de açılıyor, projede çalışmalar son sürat devam ediyor.

bursa bandırma tren projesi Haberi

bursa bandırma tren projesi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 2012 yılının Aralık ayında temeli atılan Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi'nin Bursa-Yenişehir kesimi, toplam bin 138 günde tamamlanacak.


Projenin 75 kilometrelik Bursa-Yenişehir kesiminin yüzde 22,15'i ise tamamlandı.


25 Şubat 2015'de tamamlanması planlanan projenin altyapı ve inşaat işlemlerine ilişkin, şu ana kadar herhangi bir süre uzatımı öngörülmezken, Bursa-Yenişehir kesiminde, çok sayıda viyadük, köprü, alt ve üst geçit ile 12 tünel yer alacak.


Bursa, Gürsu ve Yenişehir'de üç istasyon yapılacak. Bütün bunlar için yaklaşık 10 milyon 500 bin metreküp kazı ve 8 milyon 200 bin metreküp dolgu gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

Trt...