27 / 04 / 2024

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak! 

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı tamamlandığında Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası seyahat süresinin 2 saat 15 dakika olacağını söyledi. İşte hattaki son durum...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çeşitli programlara katılmak amacıyla Bursa'da, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı'nın Gürsu şantiyesinde incelemeler yaptı. 

Daha sonra Demirtaş OSB Kavşağı'nın açılışına katılım gösteren Bakan Abdulkadir Uraloğlu, programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde "Türkiye Yüzyılı Vizyonu"nu rehber edinerek, yarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak adımları, ülkenin dört bir köşesinde atmayı sürdürdüklerinin altını çizdi. 

Uraloğlu, yatırımların toplumsal refahın yükseltilmesinde önemli kilometre taşlarından biri olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini ve ülkeyi baştan başa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını dile getirdi. 

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak! 

TRT Haber'de yer alan habere göre; Bakan Uraloğlu, söz konusu açıklamasında "Bölünmüş yollarımızın uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 29 bin 100 kilometrenin üstüne taşıdık. 1714 kilometre olan otoyol ağımızı 3 bin 633 kilometreye yükselttik. Köprülerimizin uzunluğunu 311 kilometreden 763 kilometreye, tünellerimizin ise 50 kilometreden 724 kilometreye çıkardık" bilgilerini verdi ve hayata geçirdikleri her yeni yol, köprü ve tünel ile üretim, ticaret, kültür ve turizm faaliyetlerini canlandırdıklarının, yeni istihdam alanlarının oluşmasına vesile olduklarının altını çizdi. 

Bakan Uraloğlu, 2002 yılından bu güne Bursa'nın ulaşım ve iletişim alt yapısına 111 milyar 622 milyon lira harcadıklarına dikkat çekti. Ayrıca, şehrin bölünmüş yol uzunluğunu 195 kilometreden 603 kilometreye, bitümlü sıcak kaplama yol uzunluğunu 148 kilometreden 781 kilometreye yükselttiklerini de dile getirdi. 

Bursa'da bugün itibarıyla 12 milyar 537 milyon proje bedeliyle 19 kara yolu projesini sürdürdüklerini de aktaran Uraloğlu, ayrıca Bursa ikinci çevre otoyolu proje çalışmalarını da devam ettirdiklerini söyledi. 

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak! 

ANKARA-BURSA ARASI SEYAHAT SÜRESİ 2 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEK 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı'ndaki inşa çalışmalarına ilişkin de konuştu ve "Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattımızı Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattını hayata geçiriyoruz. 56 kilometre uzunluğundaki Bursa-Yenişehir kesimi, 95 kilometre uzunluğundaki Bandırma-Bursa ve 50 kilometrelik Yenişehir-Osmaneli kesimleri olacak şekilde 201 kilometrelik hatta altyapı ve üstyapı çalışmalarına eş zamanlı şekilde sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Bakan Uraloğlu, proje çerçevesinde 7 istasyon, 21 kilometre uzunluğunda 18 tünel, 3,9 kilometrelik 28 demiryolu köprüsü, 3,7 kilometrelik 4 viyadük ve 66 alt geçit inşa edeceklerine dikkat çekti. 

Açıklamasında "Proje bittiğinde hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul arası seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak. Bu sene sonu itibarıyla Osmaneli-Yenişehir kesiminde 14 bin metre uzunluğundaki 10 tünelin daha kazı çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz" bilgilerini veren Uraloğlu, viyadük, menfez, köprü, alt geçit ve üstgeçitler gibi sanat yapılarının yapım çalışmalarının da aralıksız sürdüğünün, bu işlerin ilerleme seviyesinin yüzde 80'e ulaştığının altını çizdi.

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak!  

Bursa'da devam eden projelerden Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Uraloğlu, "Projemiz sayesinde mevcutta işletmede olan Emek-Arabayatağı metro hattı, yapacağımız uzatma ile Mudanya Bulvarı'nı kat ederek YHT Gar ve son olarak Bursa Şehir Hastanesine ulaşacak. Saatte 88 kilometre tasarım hızı ile günlük 410 bin yolcuya hizmet sunacak. Hat tamamlandığında, Bursa'nın raylı sistem hat uzunluğu 39 kilometreden 44 kilometreye, istasyon sayısı ise 39'dan 43'e çıkacak" şeklinde konuştu. 

Hattın en önemli iki durağının hızlı tren ve hastane durakları olduğunu aktaran Uraloğlu, "Yapımını sürdürdüğümüz Bursa-Yenişehir-Osmaneli YHT hattı ile metronun entegre edilmesi ile tüm Bursa'nın hızlı tren erişimi için rahat ve dakik bir seçenek sunulacak" ifadelerine yer verdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak!

Emekliler hemen hesaplarınızı kontrol edin! 5 bin TL ikramiyeler bugünden itibaren ödenmeye başladı!

Kahramanmaraş Afşin'de 'Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli atıldı! 


Geri Dön