06 / 05 / 2024

bursa bilim merkezine nasıl gidilir

bursa bilim merkezine nasıl gidilir

Büyükşehirlerden başlanarak tüm illerde Bilim Merkezleri inşa edilecek. Modern ve tam donanımlı merkezlerden ilki Bursa’da hizmete girdi. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Fikri Işık’ın katıldığı törenle hizmete açıldı...

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Bursa'da Hasan Sözüneri Mimarlık Tasarım Merkezi oldu!

Bursa'da 1982 yılında kurulan  Hasan Sözüneri Mimarlık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Tasarım Merkezi olarak kabul edildi...

Bursa Mustafakemalpaşa yaşam merkezine kavuşuyor!

Bursa Mustafakemalpaşa ilçesi Etibank'ın karşısındaki yaklaşık 37 dönümlük alan ilçeye kazandırılacak dev yaşam merkezinde ikinci etap çalışmaları başlıyor.

Bursa Mustafakemalpaşa yaşam merkezine kavuşuyor!

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yıllardır yapılması beklenen Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nin bir an önce ilçeye kazandırılması için çalışmalara başlandı.

Bursa'da milyar dolarlık projeye Dubaili yatırımcı ilgisi!

"Sıcaksu-Tabakhaneler Bölgesi"ni termal turizm merkezine dönüştürecek 1 milyar dolarlık projeyi yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dubaili firmayla görüşüyor...

Bursa inşaat sektörü yeni dernek merkezine kavuştu!

Bursa inşaat sektörünün çatı örgütü İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (İMSİAD), yeni dernek merkezimizin açılışı Bursa protokolü ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Karacabey Ticaret Merkezi Bursa’nın cazibesini artıracak!

Bursa’nın Karacabey ilçesi yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor. 116 bağımsız bölümden oluşan Karacabey Ticaret Merkezi'nin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Gemlik yeni sağlık merkezine kavuşuyor!

Bursa’nın Gemlik ilçesi yeni bir sağlık merkezine kavuşuyor. Her yıl artan nüfusun ihtiyaçlarını göz önüne alan Gemlik Belediyesi, sağlık alanındaki yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. 

Bursa Kükürtlü'de dönüşüm başlıyor!

Bursa Kükürtlü Caddesi'ni yeniden çekim merkezine dönüştürecek Kentsel Dönüşüm Proje'si için çalışmalar tüm hızıyla başladı.

Bursa, Termal Turizm Şehir Projesi ile şifa merkezi olacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin termal şifa merkezi haline gelmek için düğmeye bastı. Sıcaksu – Tabakhaneler Bölgesi'n, termal turizm merkezine dönüştürecek proje hazır. Proje kapsamında hayata geçirilecek Termal Turizm Şehir Projesi 4 etaptan oluşuyor.

Bursa Sıcaksu-Tabakhaneler bölgesi yatırıma açılıyor!

Bursa Sıcaksu - Tabakhaneler Bölgesi termal turizm merkezine dönüştürecek. 22 dönüm alan 20 Haziran Salı günü ihaleyle satışa sunuluyor.

Bursa'da teleferik kent merkezine iniyor!

Uludağ'a alternatif ulaşımı sağlayan teleferiği kent merkezine taşıyacak 4 kilometrelik hattın ihale sürecinde sona gelindi.

Bursa Yıldırım'daki itfaiye binası aile sağlığı merkezi oluyor!

Yeteri kadar sosyal donatı alanı olmayan Yıldırım, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yıkarak yenileme çalışmaları kapsamında bir aile sağlığı merkezine daha kavuşmuş olacak.

bursa bilim merkezine nasıl gidilir Haberi

bursa bilim merkezine nasıl gidilir


Büyükşehirlerden başlanarak tüm illerde Bilim Merkezleri inşa edilecek. Modern ve tam donanımlı merkezlerden ilki Bursa’da hizmete girdi.


Bursa’da inşa edilen Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Bakan Işık, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin yeni binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugününe ve yarınına damga vuracak çok önemli bir tesisin hizmete girdiğini söyledi.


Türkiye'nin tüm illerinde bilim merkezleri kurmayı hedeflediklerini dile getiren Işık, ülkenin tarihi, kültürü ve medeniyetinin yüklediği sorumluluğu yerine getirmeyi amaçladıklarını anlattı. Çocuklara eğlenerek öğrenebilecekleri merkezler kuracaklarını söyleyen Işık, şunları kaydetti: "Deney yapacaksınız, deneme-yanılma yöntemini göreceksiniz. Bileceksiniz ki dünyanın pek çok önemli buluşu, ısrarlı deneme-yanılmalar sonucu ortaya çıkmış. Artık çok şükür eğitim kitaplarımız, ezbere dayalı olmaktan kurtuluyor. Artık çocuklara 'çok...