07 / 05 / 2024

bursa Bisiklet Turizmi

bursa Bisiklet Turizmi

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan ve BEBKA tarafından onaylanarak, destek almaya hak kazanan ' Mustafakemalpaşa'da Dört Mevsim Bisiklet Turizmi ' projesi ile ilgili eğitim çalışmaları başladı.

Bursa İnegöl bisiklet yolunda çalışmalar tam gaz!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde hayata geçirilen bisiklet yolu projesinin ikinci etabında çalışmalar başladı. 

Bursa Panayır'a bisiklet yolu inşa ediliyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Panayır Mahallesi'ne 1360 metre uzunlukta bisiklet yolu inşası için çalışmalara başladı. 

Bursa Gökdere'ye millet bahçesi müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gökdere'deki 200 bin metrekarelik alanı, içinde yürüyüş ve bisiklet yolları, millet kıraathaneleri, çocukların ve gençlerin rahatlıkla vakitlerini geçirebileceği alanların yer alacağı millet bahçesi haline getireceklerini belirtti. 

Bursa'da sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar! 

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Sağlık Turizmi’ konulu yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin sağlık turizmi incelendi. Toplantıda hedefin 20 milyar dolar seviyelerine ulaşmak olduğu bildirildi. 

Bursa Sıcaksu'daki kamulaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da yer aldığı 1 milyon metrekarelik alanı sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgede başlattığı kamulaştırma çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Bursa Atatürk Stadı, Atatürk Meydanı oluyor!

Bursa'daki Atatürk Stadı, içinde festival müzesi, bisiklet yolu, atletizm pisti, çim saha olan ve 100 bin kişinin toplanabileceği Atatürk Meydanı olacak.

Bursa Gölyazı Köyü’ne turizm yatırımları geliyor!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gölyazı Köyü’nün sadece Bursa için değil Türkiye içinde çok önemli bir turizmi merkezi olduğunu belirtti. Bozbey, bölgede turizm alanındaki projelerin hayata geçeceğini belirtti.

Bursa Atatürk Meydanı için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım çalışmalarının tamamlandığı Atatürk Stadyumu, Atatürk Meydanı olarak içinde festival müzesi, bisiklet yolu, atletizm pisti, çim sahası ile ayrıcalıklı bir yaşam alanı olarak Bursa’ya kazandırılıyor.

Bursa'ya veledrom müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında bisiklet sporunun yaygınlaştırılması için kente güzel bir veledrom kazandırılacağını söyledi.

Bursa’ya Veledrom müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe, Sağlıklı Kentler Birliği’nin ‘Bisiklet Etkin Bir Ulaşım Aracı Bursa Çalıştayı’nda daha sağlıklı bir Bursa hedefiyle, kente bir ‘Veledrom’ kazandırılacağını söyledi.

Bursa Yunuseli'nin çehresi değişiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yunuseli kanalındaki dere ıslah çalışmalarının ardından derenin her iki yanında yapılan karayolu, bisiklet ve yürüyüş yolları ile rekreasyon düzenlemeleriyle Yunuseli’nin çehresini tamamen değiştiriyor.

Timsah Arena ile Bursa spor turizmine açılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: "UEFA'dan tarafsız sahada yapılacak bir müsabakanın Bursa'da oynanması için talepte bulunduk. Bu maç alınırsa, 45 bin turistin Bursa'ya gelme imkanı var. En büyük turizm, spor turizmi" dedi.

Bursa'ya Natural Park inşa ediliyor!

Bursa'nın Keles ilçesine yayla turizmi tesisi yapılıyor. Bungalov tarzı evlerde kalanlar, organik ürünler yetiştirip, okçuluk, balıkçılık, at biniciliği ve safari gibi faaliyetler yapabilecek.

bursa Bisiklet Turizmi Haberi

bursa Bisiklet Turizmi


Mustafakemalpaşa'da başta bisiklet turizmi olmak üzere diğer alternatif turizm olaııaklaıının tanı Olmasına imkân sağlayacak proje için, pıoje oıtaklaıı ve uygulama bölgesi katılımcılar ma yönelik ilk eğitim semineri veıildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu ndaki eğitim etkinliklerine katılan Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazile Kuçükarslan. Profesyonel Turizm Yöneticileri Birliği Başkanı Umut Çakır han ve Engin Zaman ile Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, çevre, ekosistenı, ekoloji, sürdürülebilir kalkınma ve turizm, turizmin çevreye etküeri. eko turizm ve çeşitleri, doğa. ekoloji ve turist rehbe rı konularında katılımcıları bilgilendirdi. 


MARKA OLMAK İSTİYORUZ 

Bisiklet kültürünün yaygınlaşması içm yapılabilecek çalışmaların 3 gün boyunca masaya yatırıldığı seminerlere katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bisiklet turizmi içm Türkiye'de ilk ciddi adımlan attıklarını söyledi. llçenüı eşsiz doğa yapısıyla alternatif tur izme açık olduğunu dile...