20 / 05 / 2024

bursa çekirge 1. murat hüdavendigar külliyesi açıldımı

bursa çekirge 1. murat hüdavendigar külliyesi açıldımı

Osmanlı İmparatorluğu’nda yaptığı savaşlar ve aldığı zaferlerle Türk İslam tarihine yön veren I. Murat Hüdavendigar tarafından yönetim merkezi olarak kullanılan cami ve külliye Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce 2.5 milyon TL'ye restore edildi...

Bursa’ya 1000 yataklı yeni hastane geliyor! Bakın nereye yapılacak!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugün kaleme aldığı yazısında AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın Bursa’ya verdiği önemli bir müjdeyi köşesine taşıdı. Yazar Yılmaz Bursa'ya 1.000 yataklı yeni bir hastane yapılacağını belirtti.

TOKİ'den bu illerde yaşayanlara müjde! 1.023 yeni konut geliyor! Hemen bu tarihe bakın! 

TOKİ, Konya, Tekirdağ ve Bursa illerindeki 1.023 yeni konut için düğmeye bastı. 3 ildeki yeni projelerin ihalesi bugün yapılacak. İşte o 3 ildeki projelerle ilgili merak edilen tüm detaylar...

Bursa'da 1 yıl içerisinde 750'den fazla kıraathane kepenk indirdi!

Bursa'da koronavirüs salgını nedeniyle 6 ay kapalı kalan kıraathaneler teker teker kepenk indiriyor. 

Bursa Çekirge Teras Projesi'nde yıkımlar başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçireceği Çekirge Teras Projesi kapsamında 20 yıldır atıl halde duran Çelik Palas Oteli ek binalarında başlatılan yıkım çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Bosch'tan Bursa'ya 1.2 milyar liralık fabrika yatırımı!

Bosch, Bursa'da 1,2 milyar liralık yatırıma hazırlanıyor. Firma, yeni nesil yüksek basınçlı benzinli enjektör üretim tesisi kuracak.

Bursa Harmony Towers'ta peşinatsız 1.900 TL taksitle!

Bursa'nın Nilüfer bölgesinde hayata geçirilen Harmony Towers projesi Eroğlu Gayrimenkul imzasını taşıyor. Projede peşinatsız 1.900 TL taksitle ev sahibi olunabiliyor. 

Bursa Marka AVM 1 Haziran'da açılıyor!

Sur Yapı tarafından Bursa Nilüfer'de inşa edilen Bursa Marka AVM kapılarını açıyor. Yapımı tamamlanan AVM 1 Haziran'da açılacak.

Bursa’da göçük: 1 ölü!

Bursa’da 7 katlı bir binanın kanalizasyon bağlantı çalışmalarının yapıldığı sırada meydana gelen göçükte 1 kişi toprak altında kalarak can verdi.

BTSO'dan Bursa'ya 1 milyar TL'lik yatırım!

Bursa ekonomisinin lokomotifi BTSO, geride kalan haftayı yeni yatırımlar, açılışlar, fuarlar ve yeni proje araştırmalarıyla dolu dolu geçirdi.

BTSO'dan Bursa’ya 1 milyar liralık proje yatırımı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'ya marka kent kimliği kazandıran projelerin toplam yatırım tutarının 1 milyar olduğunu söyledi.

TOKİ Bursa İnegöl 1. Etap başvuruları bugün başlıyor!

1 adet konutun konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunulacağı TOKİ Bursa İnegöl 1. Etap başvuruları bugün başlıyor.

TOKİ Bursa İnegöl 1. Etap başvuruları 2016!

1 adet konutun konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunulacağı TOKİ Bursa İnegöl 1. Etap'ta başvurular henüz başlamadı.

Bursa'ya 1,1 milyar liralık yatırım!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bazı bakanlıklar tarafından hayata geçirilen, toplam 1 milyar 103 milyon 442 bin liralık yatırım, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

bursa çekirge 1. murat hüdavendigar külliyesi açıldımı Haberi

bursa çekirge 1. murat hüdavendigar külliyesi açıldımı


I. Murat Hüdavendigar döneminde yönetim merkezi olarak kullanılan cami ve külliyenin çevresi, 2,5 milyon TL harcanarak restore edildi.


Osmanlı İmparatorluğu’nda yaptığı savaşlar ve aldığı zaferlerle Türk İslam tarihine yön veren I. Murat Hüdavendigar tarafından yönetim merkezi olarak kullanılan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce 2.5 milyon TL harcanarak çevresi yenilenen cami ve külliye, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Çekirge’de bulunan cami ve külliye avlusunda yapılan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, I. Murat Hüdavendigar ile onun kurduğu cami ve külliyenin kentin en önemli ziynetlerinden biri olduğunu vurgulayarak, yapılan düzenleme nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti. 


Yakın tarih Cumhuriyet döneminden 700 yıllık Osmanlı dönemine, Bitinya döneminden arkeolojik dönemlere kadar birçok tarihi eserin son yıllarda yenilenerek işlevsellendirildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Attığımız kararlı adımlar sonucu, Bursa adeta yaşayan...