07 / 05 / 2024

bursa çevre yatırımları

bursa çevre yatırımları

Bursa Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 300 milyon TL’yi aşan çevre yatırımları ile kentin gelecek 50 yılını güvence altına aldı.

Bursa Belediyesi çevre yatırımlarına ağırlık verdi!

Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımlarına ağırlık verdi. Başkan Recep Altepe, çevreyi korumak ve inşaat firmalarına kolaylık sağlamak için kentin farklı noktalarında hafriyat döküm sahaları oluşturduklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Murat Kurum'dan Konya yatırımları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın geleceğini inşa ettiklerini belirtti. Kurum, "Kentsel dönüşümden sosyal konutlara, millet bahçelerinden çevre yatırımlarımıza, sokak sağlıklaştırma projelerinden tarihi meydanlarımızı yenilemeye, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Tapu ve kadastro yatırımları için 136 milyon TL kaynak ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2021 yılındaki yatırımları için toplamda 135 milyon 965 bin lira ayrıldı.

Bursa'da büyük yatırımlar için arsa bulunmuyor!

Türkiye’nin en büyük sanayi şehirleri arasında yer alan Bursa, aynı zamanda bir ihracat üssü haline geldi. Yatırımcılar büyük yatırımlar için arsa bulunamadığını söylüyor.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'da değişiklik!

Türkiye'nin rekabetçi konumunu güçlendirmek ve çevreye saygılı üretimleri desteklemek için Ar-Ge ve çevre yatırımlarına sağlanan faiz desteğinin üst limiti 1 milyon liradan 1,8 milyon TL'ye çıkarıldı.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'da değişiklik!

Türkiye'nin rekabetçi konumunu güçlendirmek ve çevreye saygılı üretimleri desteklemek amacıyla Ar-Ge ve çevre yatırımlarına sağlanan faiz desteğinin üst limiti 1 milyon liradan 1,8 milyon liraya çıkarıldı.

Türk Kızılay Bursa'da yeni yatırımlar yapacak!

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık yaptığı açıklamada, "Kızılay'ın, Bursa'nın içinde üretim ve sanayi noktasında gelir getirici yatırımları olacak"

Bursa’da Akıllı Şehircilik yatırımları hızlandı!

Her yıl yaşanabilir şehirler sıralarda yer alan Bursa’da, Akıllı Şehircilik yatırımlarına hız verildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne Birleşik Krallık Refah Fonu’ndan 3.2 milyon pound hibe desteği geldi

Bursa Yıldırım'da spor tesisi yatırımları hız kesmiyor!

250 bini aşkın genç Yıldırımlıya hitap eden projeler inşa eden Yıldırım Belediyesi, spor yatırımlarında da hız kesmiyor.

Bursa Yıldırım'da sağlık yatırımları hız kesmiyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, ilçede sağlık yatırımları hayata geçirmeye devam ediy

Turizm yatırımlarının satışı ve kiralanması için başvurular 5 Aralık'ta bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvuruların 5 Aralık'ta sona erdiğini açıkladı.

Bursa'daki kamu yatırımları meclis gündeminde!

Bursa ilindeki kamu yatırımları meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

bursa çevre yatırımları Haberi

bursa çevre yatırımları


Ulaşımdan spora, tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılmasından kırsal kalkınmaya kadar her alanda hayata geçirilen projelerle Bursa’yı geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımlarıyla da geleceğin sağlıklı kenti Bursa’yı inşa ediyor. Önemli bir bölümünün yer altında gerçekleşmesi nedeniyle kamuoyu tarafından görünmeyen altyapı yatırımlarına son 5 yılda 1 milyar 300 milyon TL’den fazla kaynak aktaran Büyükşehir Belediyesi, yıllardır konuşulan ancak bugüne kadar somut bir adım atılamayan Nilüfer Deresi’nin kirlilikten arındırılması projesini de önümüzdeki yılsonuna kadar tamamlamayı hedefliyor.


Kayıp-kaçakta örnek kent

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla yüzde 60’lar seviyesinde olan içme suyu hatlarındaki kayıp-kaçak oranı yüzde 24’e kadar düşürüldü. Türkiye genelinde kayıp kaçak oranının ortalama yüzde 45’ler seviyesinde olduğu göz önüne alındığında Bursa ve İstanbul yüzde 24’lük kayıp kaçak oranıyla Türkiye’ye örnek iki kent oldu. Büyükşehir...