06 / 05 / 2024

Bursa Çimento hedefleri

Bursa Çimento hedefleri

Bursa ve çevresinde devam eden altyapı projeleri için 120 milyon dolarlık yatırım yapan Bursa Çimento, 2017 yılına kadar kapasitesini iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanımı teşvik edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında, yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde "yeşil çimento" kullanımlarının teşvik edileceğini bildirdi.

Çimento sektörü ihracata yöneldi!

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, iç pazarda yaşanan daralma sonucunda sektörün ihracatta faaliyet göstereceğini açıkladı. Nemli, Bursa Çimento olarak yeni pazarların da etkisiyle ihracat oranlarını yüzde 10’un üzerine çıkacağını ifade etti.

Bursa Çimento'nun acı günü! Mehmet Tarman vefat etti!

Bursa Çimento Şirketleri Yönetim Kurulları Üyeleri İsmail Tarman'ın kardeşi ve Mustafa Tarman'ın amcası Mehmet Tarman vefat etti. 

TÇMB Bursa'da beton yollar ve beton bariyerleri anlatıyor!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) İnşaat Mühendisler Odası Bursa ve İstanbul Şubeleri tarafından 2 - 4 Mayıs 2019 tarihleri arasında Bursa Akademik Odalar Birliği ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası 10. Beton Kongresi’ne katıldı.

Bursa Çimento, Rodaport’daki hissesini yüzde 50’ye çıkardı!

Bursa Çimento, iştirakı Çemtaş’ın sahibi olduğu Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş’nin yüzde 22,5 hissesini 18 milyon 693 bin dolara satın alarak hissesini yüzde 50’ye çıkardı.

Veysel Bakgör: Bursa'da dönüşüm ada bazında yapılmalı!

MÜSİAD Bursa Şubesi, İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi. BAKYAPI İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör'ün katıldığı etkinlikte inşaat sektörünün 2016 yılı değerlendirmesi ile 2017 yılı beklenti ve hedefleri masaya yatırıldı.

Banu Ergin PR bünyesine 4 yeni firma kattı!

2003 yılından bu yana başta inşaat, otomotiv, sağlık, hukuk, moda ve eğitim olmak üzere birçok farklı sektöre medya ilişkileri alanında hizmet veren Banu Ergin PR; Bursa Çimento, Bursa Beton, Çemtaş ve Rodaport’u müşteri portföyüne kattı.

Bursa Çimento Genel Müdürü görevden ayrıldı!

Bursa Çimento Fabrikası A.Ş., Genel Müdür Mürsel Öztürk'ün 30 Mart 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, karşılıklı mutabakatla görevinden ayrılacağını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Karadenizli isterse yapar!

Bursa Çimento Genel Müdürü Mürsel Öztürk'e göre, Karadeniz insanının yapamayacağı iş yok. Trabzon halkının köy kökenli oluşu ise inşaat sektöründe söz sahibi olma nedenlerinden birisi...

Bursa Çimento finansal raporları!

Bursa Çimento Fabrikası A.Ş., 3 aylık finansal tablolarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte 1 Ocak - 31 Mart 2015 dönemine ait finansal tabloları...

Bursa Çimento 120 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini artıracak!

Bursa ve çevresinde devam eden altyapı projeleri için 120 milyon dolarlık yatırım yapan Bursa Çimento, 2017 yılına kadar kapasitesini iki katına çıkarmayı hedefliyor.

TOKİ Başkanı: Bursa'daki Doğanbey konutları yakışmamış

TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Geldik gördük ne olduğunu. Bursa'daki Doğanbey konutları Bursa'ya yakışmamış" dedi. Ergün Turan, 2023 yılına kadar 1 milyon konut hedefleri olduğunu söyledi.

Bursa Çimento faaliyet raporu!

Bursa Çimento Fabrikası A.Ş., 01/01/2014 - 31/12/2014 dönemine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a bildirilen 2014 yılına ait faaliyet raporu...

Bursa Çimento hedefleri Haberi

Bursa Çimento hedefleri

 Bursa Çimento Genel Müdürü Mürsel Öztürk, 120 milyon doları bulacak yatırım harcaması ile kapasitelerini iki katına çıkaracaklarını açıkladı. Bugün klinker üretiminde 1,4 milyon ton, çimento öğütme kapasitesi ise 2,85 milyon ton olan Bursa Çimento’da yatırım sonrasında kapasite 2 milyon ton/ yıl klinker, 2 milyon 850 bin ton/yıl da çimento üretim rakamına ulaşılacak. Kuracakları 6 bin ton/gün kapasiteli klinker üretim hattını 2017 yılında devreye almayı planladıklarını da ifade eden Öztürk, mevcut tesislerde de revizyona gideceklerini de anlattı. Bursa Çimento’nun 2014 yılı çimento toplam satışı 1,45 milyon ton olurken, 98 bin tonluk ihracat yapıldı. 


Bursa Çimento Genel Müdürü Mürsel Öztürk, şirketin yatırımları hakkında bilgi verirken aynı zamanda Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi kimliğiyle de sektörü değerlendirdi. 


Mürsel Öztürk, Bursa’nın gelişmesi, altyapı...