02 / 05 / 2024

Bursa Demirtaş Camii

Bursa Demirtaş Camii

Osmangazi Belediyesi’nin desteğiyle inşa edilen Demirtaş Camii’ni inceleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, caminin mimarisinin dikkat çekici olduğunu söyledi.

Deprem uzmanından son dakika Bursa açıklaması: Bursa fay zonu 3-5 milyon yıldır orada! 7.3'lük deprem olur mu?

Marmara Denizi'nde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, Bursa'da 7.3'lük deprem üretebilecek aktif bir fay olduğu gündeme geldi. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım...

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı tören ile açıldı. Bakan Uraloğlu bu bağlantı ile senelik 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Bursa Kefesüzen Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan Kefesüzen Camii Mevlid Kandili’inde ibadete açıldı. 

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa Milli Emlak'tan 10.9 milyon TL'ye 2 arsa!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Bursa'nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Dumlupınar mahallesi'nde bulunan 2 arsayı 29 Eylül 2020 günü saat 13:30 ile 14:00'da düzenlenecek.

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Osmangazi Demirtaş'ın çehresi yeni yatırımlarla değişti!

Bursa’nın yeni gelişim bölgelerinden Demirtaş’ta Osmangazi Belediyesi’nin yatırımlarıyal planlı şehirleşmenin en güzel örneklerinden biri ortaya çıktı.

Bursa Terminal Cami açıldı!

BURULAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafının desteğiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen Terminal Camii, Başkan Alinur Aktaş tarafından ibadete açıldı.

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açıldı.

Bursa Demirtaş Kaliteli Yaşam Merkezi'nin inşaatı yükseliyor!

Bursa'nın Demirtaş ilçesinde inşaat çalışmalarına hızla devam ediliyor. Bölgede yapımı süren Demirtaş Kaliteli Yaşam Merkezi'nin inşaatı yükseliyor.

İznik Ayasofya Camii restorasyonu mecliste!

İznik Ayasofya Camii'nde yapılan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık hatalı restorasyonun düzeltilmesi için çalışma olup olmadığını sordu...

Bursa Demirtaş Camii Haberi

Bursa Demirtaş Camii

Osmangazi Belediyesi’nin desteğiyle inşa edilen Demirtaş Camii’ni inceleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, caminin mimarisinin dikkat çekici olduğunu söyledi.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’a yapım çalışmaları devam eden Demirtaş Camii inşaatını gezdirerek caminin özellikleri hakkında bilgi verdi. Demirtaş Meydan Projesi kapsamında yenisini inşa etikleri Demirtaş Cami’nin modern sivil mimari örneklerinden biri olacağını ifade eden Başkan Dündar, “Demirtaş Merkez Cami’nin yetersiz kaldığı ve genişletilmesiyle ilgili vatandaşımızdan talepler geldi. Biz de vatandaşımızın isteklerine kulak vererek, Demirtaş’a sadece Osmangazi’nin değil, Bursa’nın önemli mimari eserlerinden biri olacak modern bir cami kazandırmak için harekete geçtik. Camimizi Ramazan ayının ilk gününde ibadete açacağız” dedi.


Başkan Dündar, caminin açılışının ardından mevcut camiyi de yıkarak meydan çalışmalarını büyük bir hızla...