06 / 05 / 2024

Bursa dereleri ıslah çalışmaları

Bursa dereleri ıslah çalışmaları

Kent merkezindeki dereleri ıslah eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, İsmetiye Deresi 'ndeki çalışmaları da tamamlanma aşamasına getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe çalışmaları yerinde inceledi.

Bursa Büyükşehir'den üç yeni köprü!

Bursa'da 14.2 milyon TL harcanarak yaptırılan İsmetiye Deresi ıslah çalışmaları ile dere üzerine kurulan 3 adet köprü hizmete açıldı.

Panayır Deresi Bursa'ya prestij katacak!

Tramvay hattı ile İstanbul Caddesi’nin çehresini tamamen değiştirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Panayır Deresi ıslah ve rekreasyon projesiyle de Bursa’nın İstanbul girişine prestij katacak.

Bursa Hacivat Deresi ıslahında 2. etap çalışmaları başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentte çevre yatırımlarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin, Yıldırım İlçesi’ndeki Hacivat Deresi’nin Ankara Yolu ile Kaplıkaya arasındaki 2. etap çalışmalarının başladığını söyledi...

Bursa Mandıras Deresi ıslahında sona gelindi!

Son 5 yılda altyapı yatırımlarına 1 milyar 300 milyon TL’den fazla kaynak aktaran Bursa Büyükşehir Belediyesi, olası sel baskınlarına karşı 25 derede aralıksız sürdürdüğü ıslah çalışmaları kapsamında Kestel Mandıras Deresi’ndeki çalışmaları da tamamlama aşamasına getirdi.

Bursa Kayapa Islah Organize Sanayi Camii açıldı!

Kayapa Islah Organize Sanayi Camii; Bursa protokolünün yanı sıra bölge sanayicileri, ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kocaeli Derince’nin dereleri 7 milyona ıslah edilecek!

Kocaeli’nde yağmursularını kontrol altına almak için son 12 yılda 465 km uzunluğunda yağmursuyu hattı ile dere ıslahı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Derince ilçesindeki 3 derenin ıslah çalışmalarını sürdürüyor.

Bartın'daki tüm dereler ıslah edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Bartın'da. Eroğlu, "Bugün 93 milyon lira maliyetinde 15 tesisin temelini atacağız. Biz Bartın'daki tüm dereleri ıslah etmeye karar verdik." dedi.

Bursa Yunuseli'nin çehresi değişiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yunuseli kanalındaki dere ıslah çalışmalarının ardından derenin her iki yanında yapılan karayolu, bisiklet ve yürüyüş yolları ile rekreasyon düzenlemeleriyle Yunuseli’nin çehresini tamamen değiştiriyor.

Bursa İsmetiye Deresi'ne 3 yeni köprü!

Bursa’nın her köşesinde ulaşım yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, dere ıslah çalışmaları tamamlanan İsmetiye Deresi üzerine 3 ayrı köprü yapıyor.

Bursa Akçalar Islah OSB'de çalışmalar başladı!

2003 yılında, 1/1.000 ölçekli imar planlarına işlenmek sureti ile hayata geçen Bursa kent merkezinin en batı ucundaki Akçalar Sanayi Bölgesi; Islah Organize Sanayi Bölgesi unvanı ile yeni bir döneme girdi.

Yenifoça'ya biyolojik atık su arıtma tesisi kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin turistik bölgelerinden Yenifoça’nın en büyük çevre sorununu çözüyor. Büyükşehir’in yatırımlarıyla içme suyu şebekesi baştan sona yenilenen ve dereleri ıslah edilen Yenifoça, şimdi de foseptikten kurtuluyor.

Kocaeli Maden ve Yukarı dereleri ıslah ediliyor!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Eşme bölgesindeki yerleşim alanları içerisinden geçen Maden ve Yukarı Derelerinin ıslahına başladı. İki derede yapılacak toplam 600 metre ıslah çalışması 1.5 milyon TL’ye mal olacak.

Bursa İsmetiye Deresi'nde çalışmalar sürüyor!

Kent merkezindeki dereleri ıslah eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, İsmetiye Deresi 'ndeki çalışmaları da tamamlanma aşamasına getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe çalışmaları yerinde inceledi.

Bursa dereleri ıslah çalışmaları Haberi

Bursa dereleri ıslah çalışmaları

İsmetiye Deresi'nin Demirtaş-İsmetiye arasında kalan kısmında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, düzenlemelerin kısa zaman sonra tamamlanacağını açıkladı. Kent merkezindeki başta dereler olmak üzere tüm ilçelerde düzenleme çalışmalarını periyodik olarak sürdürdüklerini kaydeden Altepe, hedeflerinin tüm ilçeleriyle birlikte her açıdan daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir Bursa'yı meydana çıkarmak olduğunu söyledi. 


KOKUDAN ESER KALMADI 


Eski Demirtaş nahiyesinin ve İsmetiye Mahallesi'nin giderlerini bağlı bulunduğu derenin yakın zamana kadar çok kötü bir halde bulunduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "BUSKTnin yaptığı çalışmalarla beraber buradaki tüm bağlantılar, artık kolektöıierle direkt olarak arıtma tesislerine aktarıldı. O eski görüntülerden, kokulardan eser kalmadı'' dedi. 



ADIM ADIM TEMİZLİK 


Altepe, Bursa'yı adım adnn temizlediklerini, kısa zaman sonra yapacakları diğer çalışmalarla birlikte Nilüfer Çayının da temiz akmaya başlayacağım kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı...