14 / 05 / 2024

bursa en büyük firma

bursa en büyük firma

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geçen yılın ciro, ihracat ve istihdam gibi ekonomik göstergeleri dikkate alınarak yapılan 'Bursa'daki 250 Büyük Firma Araştırmasında, kentin en büyük firması, OYAK Renault oldu...

Bursa'da büyük yatırımlar için arsa bulunmuyor!

Türkiye’nin en büyük sanayi şehirleri arasında yer alan Bursa, aynı zamanda bir ihracat üssü haline geldi. Yatırımcılar büyük yatırımlar için arsa bulunamadığını söylüyor.

Bursa'nın en büyük ilçesi Nilüfer olacak! 

2035 yılında, Ulaşım Master Planı'na göre Nilüfer Bursa'nın en büyük ilçesi olacak. Yeni oluşturulacak sanayi alanlarında da nüfus yoğunluğu artacak.

Avrupa’nın en büyük kitabevi Bursa'da kuruldu!

Avrupa’nın en büyük kitabevi Bursa’da 5 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu. Kitabevi, 5 milyon kitap ve kırtasiye ürünüyle hizmete açıldı.

Bursa Beton Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 437. sırada!

Bursa Beton, Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 49 basamak yükseldi. Firma, 437. sırada yerini aldı.

Bursa'daki dönüşümde en büyük engel hak sahipleri!

Bursa’da Kentsel Dönüşüm Rüzgârı panelinde, katılımcılar kentsel dönüşümün önündeki en büyük engelin hak sahipleri olduğu noktasında birleşti. Sürecin vatandaşa doğru anlatılmasının önemine dikkat çekildi.

Sinpaş Modern, Bursa'nın en büyük konut projesi olacak!

Sinpaş GYO’nun Bursa’da hayata geçirdiği bin 446 konutlu Modern projesi kentin en büyük konut projesi olma özelliğini taşıyor. Projede 2 bin 300 metre koşu ve yürüyüş parkuru ile 26 bin metrekare gölet bulunuyor.

Bursa'nın en büyük sorunu kaçak yapılaşma!

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Mehmet Albayrak, AK Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı'nın tebrik ziyaretlerini kabul etti. Albayrak, Bursa'nın en büyük sorunu olan kaçak yapılaşmayı gündeme getirmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Türkiye’nin en büyük Engelli Yatılı Bakım Merkezi Bursa’da açılıyor!

Türkiye’nin en büyük engelli yatılı bakım merkezi Bursa’nın İnegöl ilçesinde açılıyor. Törün, toplam 6 bin metrekare kapalı alana sahip İnegöl Mimar Sinan Yatılı Engelli Bakım Merkezi’nin alanında Türkiye’nin en büyüğü olacağını belirti.

Ceyda İnşaat' tan Bursa - Yıldırım' a Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi!

Bursa İli Yıldırım İlçe' sinde yer alan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı toplam 55 hektar alanda 1 milyon metrekare inşaat alanı olarak belirlendi. Proje Türkiye' nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak isminden söz ettiriyor.

Türkiye'nin en büyük din eğitim kompleksi mimarisini KİPTAŞ çizdi!

Akademik seviyede din görevlisi yetiştirmeyi planlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'nin en büyük din eğitimi kompleksini Bursa'da kuruyor. Hazine'ye ait 150 dekarlık alana 10 farklı bina inşa edilerek dev bir külliye oluşturuluyor.

Türkiye'nin en büyük din eğitimi kompleksi Bursa'da inşa ediliyor!

Türkiye'nin en büyük din eğitimi kompleksi Bursa'da inşa ediliyor. Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz'ın katkıları ile Doğanköy'de köy tüzel kişiliği ile Hazineye ait 150 dekarlık alana 10 farklı bina inşa edilerek dev bir külliye oluşturuluyor.

Sur Yapı Marka AVM Bursa'nın en büyük AVM'si olacak!

Bursa'nın en büyüğü Odunluk'a yapılıyor ve en büyük metrajlı mağazalarla kavuşacak. Odunluk Bölgesi'nde Sur Yapı tarafından inşaatına başlanan Marka Alışveriş Merkezi ve Rezidans'ın tanıtımı 14. Perakende Günleri'nde yapıldı.

Kale Grubu Bursa'daki en büyük showroomunu Nilüfer'de hizmete açtı!

İnegöl'de 23 yıldır Kale Grubu'nun ürünlerini satan Yıldız İnşaat (Olgun Yapı), Bursa'daki en büyük showroom'unu görkemli bir törenle Bursalıların hizmetine açtı. Showroom, Nilüfer Çalı Yolu'nda bin metrekarelik alanda faaliyete geçirildi...

bursa en büyük firma Haberi

bursa en büyük firma

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından geçen yılın ciro, ihracat ve istihdam gibi ekonomik göstergeleri dikkate alınarak yapılan 'Bursa'daki 250 Büyük Firma Araştırmasında, kentin en büyük firmasının, OYAK Renault olduğu belirlendi. Bu firmayı Tofaş Türk Otomobil Fabrikası ile Bosch Sanayi ve Ticaret takip etti.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin ihracatta 2'nci, katma değer sıralamasında 4 uncü sırada yer alan kenti Bursa'nın temel göstergeler içinde kar, öz sermaye ve brüt katma değer reel olarak büyüdüğünü söyledi.
İstihdam arttı, kâr geriledi İhracatın gerilediğini buna karşın istihdamın ise arttığını söyleyen Burkay, şunları kaydetti: "Üretimden satışlar ve ihracat ise gerileme gösteren iki gösterge. İstihdam artışı da gerçekleşti. 250 içinde otomotiv ana ve yan sanayi, gıda, tarım hayvancılık, metal makine, enerji, elektrik ve...