06 / 05 / 2024

Bursa Fidyekızık

Bursa Fidyekızık

BURSA'da yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla tüm semtlere ayrıcalıklı kentsel tasarım projeleri uygulayan Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalarla tarihi Osmanlı Köyü Fidyekızık da modern bir meydana kavuşuyor.

Bursa Büyükşehir'den kiracılarına kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, "İş yerini kapatmak durumunda kalan belediye kiracılarımızdan kısıtlılık süresi bitene kadar kira ve işgaliye ücretlerini almayacağız" ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir kiracılarından kira almayacak! 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehirde koronavirüs sonrası alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Aktaş, "Biz borçları ertelemedik. Kira almayacağız dedik" dedi...

Bursa Büyükşehir'den Gelemiç'e mahalle konağı!  

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Keles’in kırsal Gelemiç Mahallesi’ne mahalle konağı kazandırdı.

Bursa Cumalıkızık'taki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a da sahip çıkıyor.

Bursa Büyükşehir'den okullara ek derslik!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi kentteki okullara ek derslik kazandırıyor.

Bursa Kaplıkaya Köprüsü açıldı!

Bursa’da ulaşım sorununu en aza irdirmek amacıyla raylı sistem, yeni yol ve yol genişletme, köprü ve kavşak yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kaplıkaya Köprüsü'nü hizmete açtı.

Bursa Değirmenlikızık'a Osmanlı Mahallesi kuruluyor!

Tarihi Kızık köylerinden biri olan Değirmenlikızık’ta Osmanlı Mahallesi inşa ediliyor. Proje 3 bin 400 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek.

Bursa Cumalıkızık restorasyonunda son durum!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bursa Cumalıkızık restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Bursa Fidyekızık'a meydan ve hizmet binası!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Yıldırım’ın Fidyekızık bölgesinde yaptığı meydan düzenleme ve hizmet binası çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Bursa Cumalıkızık'taki restorasyonun yüzde 60'ı tamamlandı!

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk izlerine sahip tarihi değerleri ayağa kaldıran Yıldırım Belediyesi, ilçenin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Cumalıkızık'taki restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bursa Cumalıkızık'ta tarih canlanıyor!

Yıldırım Belediyesi, ilçenin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Cumalıkızık'taki restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bursa Cumalıkızık yeniden ayağa kalkıyor!

Osmanlı kırsal mimarisinin ilk örneklerinden olan Cumalıkızık, Yıldırım Belediyesi'nin öncülüğünde aslına uygun olarak yapılan restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kalkıyor.

Yıldırım Şirinevler sit olmaktan çıkıyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘Bursa ve Yalova İlleri Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi’ kapsamında Millet, Şirinevler, Karapınar, Piremir, Vatan, Fidyekızık ve 75. Yıl mahallerinin doğal sit alanı ilan edilmesiyle ilgili Ankara’da bir dizi temasta bulundu.

Bursa Fidyekızık Haberi

Bursa Fidyekızık

BURSA'da yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla tüm semtlere ayrıcalıklı kentsel tasarım projeleri uygulayan Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalarla tarihi Osmanlı Köyü Fidyekızık da modern bir meydana kavuşuyor. Mevcut 400 metrekarelik meydanı 3 bin metrekareye kadar çıkaracak olan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bölge halkının yıllardır önemli bir beklentisi olan meydan çalışmasını kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.


Ulaşımdan tarihi ve kültürel mirasa, kırsal kalkınmadan spora kadar her alanda Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, mahallelerdeki yaşam kalitesini yükseltecek çalışmalarına Fidyekızık Meydanı’nı da ekledi. Bölge halkının yıllardır beklentisi olan meydan düzenleme çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, mevcut 400 metrekare olan alanı yeni proje ile yaklaşık 3 bin metrekareye çıkarıyor. Proje kapsamında mahallenin en önemli sorunu olan parklanma...