16 / 05 / 2024

bursa Gemlik Müteahhitler Derneği yeni imar alanları açılması talebi

bursa Gemlik Müteahhitler Derneği yeni imar alanları açılması talebi

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, “kuzey planları”nın yürürlüğe girerek yeni imar alanlarının açılması için Müteahhitler Derneği’nin destek arayışları sürüyor. GMD, bu haftaki programında iktidar partisi olan AK Parti’yi ziyaret etti...

Bursa Gemlik'te hem emlak vergisinden hem de KDV'den muaf arazi fırsatı!

Gemlik Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Bursa Gemlik'te hem emlak vergisinden hem de KDV'den muaf arazi satacak. Satış ihalesi 20 Temmuz 2023 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Bursa Gemlik'te KDV'den muaf arsa satılacak! Ticaret ve konut imarlı arsa almak isteyenler dikkat!

Gemlik Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Bursa Gemlik Orhaniye'de yer alan arsayı satışa çıkardı. KDV'den muaf arsanın satış ihalesi 23 Aralık tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Bursa Gemlik'e 509 konutluk yeni proje!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Gemlik projesinin ihalesini 1 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirecek.

Bursalı müteahhitler yüksek faiz, enflasyon ve kurdan rahatsız!

Bursa’da inşaat sektörü temsilcileri döviz kurlarında yaşanan düşüşün demir dışında diğer yapı malzemelerine yansımadığını dile getirerek, müteahhitler için sürdürülen işlerde fiyat farkı ve fesih kararnamesi çıkarılması için talepte bulundu.

Bursa Gemlik'te sosyal konutlar için komisyon kuruluyor! 

Bursa Gemlik Belediyesi'nin meclis toplantısında, sosyal konutlarla ilgili komisyon kurulmasına karar verildi. Verilen kararda yakında şehirde Kentsel Dönüşüm Birimleri'nin kurulacağı açıklandı. 

Bursa Gemlik'te kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Bursa Gemlik Belediyesi, bölgede kamulaştırdığı binaların yıkımına devam ediyor. Balıkpaza Mahallesi'nde kamulaştırılan 3 katlı binanın yıkımı başlatıldı.

Bursa Gemlik'te 970 konutun temeli atıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Gemlik'te ilk planda 366'sının inşa edileceği 970 konutun temeli attı.

Bursa Orhangazi'deki müteahhitler dernekleşiyor!

İnşaat Meslek Komitesi, Orhangazi TSO'da bir araya geldi. Yapılan toplantı sonrasında Orhangazi'de "Müteahhitler Derneği" kurulmasına karar verildi.

Bursa Gemlik'e TOKİ müjdesi var mı?

Saadet Partisi TOKİ ve Kentsel Dönüşüm konuları hakkında bir basın açıklaması yaptı. Partinin Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Bursa Gemlik'te TOKİ ve Kentsel Dönüşüm konularındaki sıkıntılar bulunduğunu belirtti.

Gemlikli müteahhitler Buski'yi ziyaret etti!

Gemlik Müteahhitler Derneği Yönetimi, Buski Gemlik Şubesini ziyaret etti. Dernek Yönetimi şubede, Şube Müdürü Hasan Türe’nin konuğu oldu.

Refik Yılmaz: Gemlik'i yeniden imar edelim!

Bursa Gemlik Müteahhitler Derneği yönetim kurulu üyelerini ağırlayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Gemlik'i hep birlikte yeniden imar edip, kentsel dönüşümü de dayanışma içinde birlikte yapalım" dedi.

Türk müteahhitler dünya ikincisi!

Türk müteahhitler, ülke dışı faaliyet gelirleri esas alınarak yapılan "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde ikinci sıradaki yerini korudu.

Türk müteahhitler bu yıl da dünya ikincisi!

Türk müteahhitler, ülke dışı faaliyet gelirleri esas alınarak yapılan "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde ikinci sıradaki yerini korudu. Listede 42 olan Türk müteahhit firma sayısı 43'e yükseldi.

bursa Gemlik Müteahhitler Derneği yeni imar alanları açılması talebi Haberi

bursa Gemlik Müteahhitler Derneği yeni imar alanları açılması talebi


Bursa’nın Gemlik ilçesinde, “kuzey planları”nın yürürlüğe girerek yeni imar alanlarının açılması için Müteahhitler Derneği’nin destek arayışları sürüyor.


Gemlik Müteahhitler Derneği yöneticileri, kuzey planları ile ilgili geçen hafta CHP ve MHP ilçe teşkilatlarını ziyaret etmişti. GMD, bu haftaki programında iktidar partisi olan AK Parti’yi ziyaret etti. İlçe Başkanı Necdet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan GMD heyeti adına Başkan Hamza Aygün açıklamalarda bulundu. Aygün, Gemlik’te imar alanlarının tükenme noktasına geldiğini, bir an önce depreme dayanıklı bölgeler olan kuzey planlarının yürürlüğe girmesi gerektiğini söyleyerek, AK Parti’nin destek istedi.


Yılmaz, bu konuda her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, Gemlik için imar alanlarının genişletilmesinin öncelikli bir mesele olduğunun altını çizdi. Gemlik’te özellikle Zeytin Koruma Kanunu’ndan kaynaklanan açmazların bulunduğunu kaydeden Yılmaz, “Ama bunu da aşmak...