03 / 05 / 2024

Bursa Gemlik'te sosyal konutlar için komisyon kuruluyor! 

Bursa Gemlik'te sosyal konutlar için komisyon kuruluyor! 

Bursa Gemlik Belediyesi'nin meclis toplantısında, sosyal konutlarla ilgili komisyon kurulmasına karar verildi. Verilen kararda yakında şehirde Kentsel Dönüşüm Birimleri'nin kurulacağı açıklandı. 



Bursa Gemlik Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısını geçtiğimiz gün Ömer Kahraman Hizmet Binası'nda bulunan Belediye Meclis Salonu'nda yaptı. Toplantıda bölgede kentsel dönüşüm komisyonlarının kurulmasına karar verildi. 

Bursa Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gemlik Belediyesi Meclis toplantısında kentsel dönüşüm ofisleri ve kentsel dönüşümle ilgili bazı kararlar alındı. Toplantının ardından sosyal konutlarla ilgili komisyon oluşturulması, ilçede bulunan Gemlik Belediyesi'ne ait billboardlar ve germe tabela bölgeleri ile led ekranların kiralanması, Kentsel Dönüşüm Birimi'nin kurulması gibi kararlar alındı. Alınan karara göre, kurulacak olan komisyonlar 7 kişiden oluşacak ve her siyasi partiden temsilci bulunacak. 

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, sosyal konutlarla ilgili bazı sıkıntıların olduğunu dile getirdi. Sosyal konutlarla ilgili tüm partilerin katılımıyla yeni bir yol haritası çizmenin önemini açıklayan Sertaslan, vatandaşları da mağdur etmeden çeşitli çözüm arayışlarına girmek gerektiğini ifade etti. 

 Bursa Gemlik te sosyal konutlar için komisyon kuruluyor! 

Mehmet Uğur Sertaslan, kentsel dönüşümün Gemlik'in en büyük ihtiyaçlarından biri olduğunu açıkladı.Komisyonların görevlerinden bahseden Sertaslan,  bu birimin ilk çalışmasının Gemlik hakkında çıkartılacak bina envanteri olduğunu anlattı. Komisyonda İnşaat Mühendisi, Şehir Plancısı ve Mimarın yanı sıra insanı da ele alan bir birim olduğu için sosyolog ve psikolog olacağını ifade etti. Kentsel dönüşüm konusunun çok sayıda vatandaşın ilgilendirdiğini ifade eden Başkan Sertaslan, “vatandaşın rızası alınarak ve vatandaşa sorarak işlemler gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.   

Toplantıda İmar Komisyonu Başkanı Arzu Karataş da söz aldı. Karataş, belediye olarak paydaş yönetim anlayışını benimsediklerini anlattı. Sözlerini sürdüren Karataş, artık imar komisyon toplantılarına Mimarlar Odası, Müteahitler Odası, İnşaat Mühendisleri Odası gibi birçok paydaşı da ekleyeceklerini ve mahallelerini ilgilendiren konularda mahalle muhtarlarını da çağıracaklarını ve fikir alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.  

Billboardlar kiralanacak

Komisyonda Gemlik Belediyesi'ne ait billboardların kiralanması konusunda anlaşıldı. Konuyla ilgili Belediye Meclisi'nde sunum yapıldı. Gemlik Belediyesi billboardlarının sadece belediye reklamı değil, firmalara kiralanmasının da hedeflendiği açıklanarak bu konuda yıllık iki milyon liranın üzerinde bir gelir elde etmenin planlandığı anlatıldı. 

 

 


Geri Dön