15 / 05 / 2024

Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yenileme

Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yenileme

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in emriyle kurulan ve ‘Nazari ve Ameli Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Mektebi’ adıyla 21 Mart 1891 tarihinde eğitime başlayan Bursa’nın köklü eğitim çınarı Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geleceğe kök salıyor.

Bursa Gemlik'e yeni mezarlık!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesi’nde kamulaştırılan alanın mezarlığa dönüştürülmesiyle Gemlik’in en önemli sıkıntılarından biri çözüme kavuştu.

Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yenilendi!

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in emriyle kurulan ve ‘Nazari ve Ameli Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Mektebi’ adıyla 21 Mart 1891 tarihinde eğitime başlayan Bursa’nın köklü eğitim çınarı Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geleceğe kök salıyor.

İnegöl Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Bursa'nın İnegöl ilçesinde hayırsever iş adamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün açılışına katıldı.

Mehmet Müezzinoğlu Bursa'da yakında açılacak projeleri inceledi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yakında hizmete açılacak Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile İleri Kompozit Mükemmeliyet Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Bursa Ticaret Odası'nın dev projelerinde sona gelindi!

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) öncülüğünde inşa edilen Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, İleri Kompozit Mükemmeliyet Merkezi ile Türkiye’nin en büyük Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin yeni hizmet binasının açılışı için geri sayım başladı.

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen yaklaşık 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi olarak ziyarete açıldı.

Bursa Gemlik'te alt yapı ve kavşak çalışmaları devam ediyor!

Bursa’nın gemlik ilçesinde Sosyal Yaşam Merkezi’nin çevresi belediye tarafından düzenleniyor. Manastır Mevkii, Dr. Ziya Kaya, Eşref Dinçer ve Hamidiye mahallelerinde alt yapı, kavşak düzenleme ve parke taşı döşeme çalışmalarını devam ediyor..

İbrahim Burkay: Her OSB'de mesleki eğitim okulu açılmalı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ( BTSO ) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’ daki organize sanayi bölgelerinde mesleki eğitim okullarının açılması gerektiğini ifade etti...

Torunlar Türkiye'nin ikinci Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi'ni açtı!

Torunlar Şirketler Grubu’nun sosyal sorumluluk projesi olarak Bursa’da hayata geçirdiği Türkiye’nin 2. ‘Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’, 3 Mart 2014 Pazartesi günü düzenlenen törenle açıldı.

Bursa'da özel eğitim ve mesleki eğitim merkezi açıldı!

Torunlar A.Ş.’nin sosyal sorumluluk projesi olarak Bursa'da hayata geçirdiği Türkiye'nin ikinci özel eğitim ve mesleki eğitim merkezi Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın da katılımıyla açıldı...

Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'ne 60 milyon TL'lik yatırım!

Bursa"nın İnegöl ilçesinde hayırsever iş adamı Mehmet Yıldız tarafından yapımına başlanan, ancak 3 yıldır atıl durumda bekleyen "Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Eğitim Kampüsü"nün, 2012-2013 eğitim öğretim döneminde hizmete gireceği bildirildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası mesleki eğitim kampüsü açıldı!

Türkiyenin "ilk ve tek mesleki eğitim kampüsü" olduğu  bildirilen ve resmi açılışı, Başbakan Erdoğanın annesinin vefatı nedeniyle ertelenen, BTSO Mesleki Eğitim Kampüsünün 15 milyon liraya mal olduğu bildirildi

Ali Ağaoğlu: Doğru proje bulursak Bursa'da konut yapabiliriz

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Doğru proje bulursak Bursa'da konutta da olabiliriz" diye konuştu

Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yenileme Haberi

Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yenileme


Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in emriyle kurulan ve ‘Nazari ve Ameli Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Mektebi’ adıyla 21 Mart 1891 tarihinde eğitime başlayan Bursa’nın köklü eğitim çınarı Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geleceğe kök salıyor. Okulun altyapısını yenileyip, tüm binaların bakım ve boya işlerini yaptıran Büyükşehir Belediyesi, tarihi binanın restorasyonu için çalışmaları başlatırken, okul içindeki küçük müzeyi de büyütüp Tarım Müzesi olarak Bursa’ya kazandırmayı hedefliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu çalışma ile hem önemli bir ecdat emanetine sahip çıktıklarını hem de eğitime önemli bir destek sağladıklarını söyledi.


Eğitime destek çalışmaları kapsamında eğitim kurumlarına spor salonları kazandıran, ihtiyacı karşılamayan eski eğitim kurumlarını yıkıp, modern binalarla yenileyen ve tüm okulların eksikliklerini gidermek için yoğun çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, kentin...