02 / 05 / 2024

Bursa hazire restorasyonu

Bursa hazire restorasyonu

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa'nın manevi kimliğini oluşturan önemli şahsiyetlerin mezar taşlarının restore edildiği çalışmalar kapsamında Umurbey Camii Haziresi düzenlenerek, orijinal güzelliğine kavuştu.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Bursa Yenişehir yatırıma doymuyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Yenişehir’deki yedi mahallenin bağlantı yollarının açılışı yaptı ve Dereköy Camii’nin restorasyonu ilk harcı döktü

Bursa Boyacıkulu Mektebi restore edildi!

Bursa’da 5 asır önce eğitim hizmeti vermek için yaptırılan ve zamanla sadece yıkıntı cephe duvarları kalan Boyacıkulu Mektebi'nin restorasyonu tamamlandı.

Bursa Osmangazi Türbesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Bursa Osmangazi Türbesi'nde sandukanın çevresinde bulunan ve 150 yıl önce Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan sedef korkuluğunun restorasyonu tamamlandı. Bakım ve onarım Kültür Bakanlığı Sanatkarı Sedefkar Zafer Karazeybek tarafından yapıldı.

Bursa Yerkapı Camii'nin restorasyonunda son durum!

Bursa Hisar içerisinde bulunan Yerkapı Camii restorasyonu bitmesine rağmen elektrik ve bazı basit eksiklikleri tamamlanamadığı için ibadete açılamıyor. Camiinin Ramazan ayında ibadete açılması için gayret göstermesini bekliyor.

Bursa'daki Somuncu Baba Evi ramazan ayında açılacak!

Bursa'da Osmangazi Belediyesince restorasyonu yapılan Somuncu Baba Evi'nin ramazan ayında hizmete sunulması planlanıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi yapıdaki çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bursa'daki tarihi çarşı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki el değmedik tek yer olan ve derme çatma çatılarıyla görüntü kirliliğine yol açan gelinlikçiler çarşısında da restorasyonu tamamlanma aşamasına getirdi.

Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı!

500 yıllık tarihi yapı olarak yükselen İnegöl Beylik Han, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük tahribat almıştı. Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı.

Bursa Hisar'daki tarihi konağın restorasyonu tamamlanıyor!

Sivil mimarlık örneği yapıların kente kazandırılması için büyük çaba harcayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetini üzerine aldığı Hisar bölgesindeki yaklaşık 200 yıllık konağı da ilk günkü ihtişamına kavuşturuyor.

Bursa Beylik Han, İnegöl Çarşısı'na değer katacak!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük zarar gören Beylik Han’ın restorasyonu sürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Beylik Han’ın duvarları yükselmeye başladı.

Bursa hazire restorasyonu Haberi

Bursa hazire restorasyonu

Bursa'nın tarihi ve kültürel mirasını ayağa kaldırma çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 93 ayrı yerde bulunan hazirelerin teker teker elden geçirildiğini, böylelikle Osmanlı'ya olan vefa borcunu ödemiş olduklarını hatırlattı. Restore edilen tarihi mezarlıklardan birinin de Yıldırım ilçesinde yer alan Umurbey Camii Haziresi olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Burada yüzlerce mezar vardı. Kaybolmak üzere olan mezar taşları, tekrar düzenlendi. Çevre duvarlarıyla birlikte naziremiz ecdadımıza yakışır hale geldi” dedi. Mezar taşlarının bir kentin en önemli hafızası olduğunu, her taşın ayrı bir özelliğinin ayrı bir hatırasının bulunduğunu belirten Başkan Altepe, “Bunlar bizim tarihi birikimlerimiz. Hepsini birer bireri ayağa kaldırıyoruz. Umurbey Camii Haziresi de bu şekilde düzenlenmiş oldu” diye...